Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vélemények a Lotti névről?

Vélemények a Lotti névről?

Figyelt kérdés

Ízlés kérdése vagy van benne valami ami miatt nem adnád?

A két Lotti dolog mennyire lehet zavaró a gyereknek? Lottik, titeket "csúfoltak" már ezzel? Egyáltalán lehet csúfolni? Nyilván az ember megemlíti a két lottit de ez önmagában nem csúfolás. :D Emiatt így nem aggódok.

ma 17:46
1 2
 1/11 anonim válasza:
Szerintem nagyon szép név, semmi kivetnivalót nem látok benne.
ma 17:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Örülök ennek. :) Szép névnek tartom én is.
ma 17:54
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Nekem becenév kategória.
ma 18:01
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

3-as: ebben tökéletesen igazad van, az eredeti Charlotte név becézett alakja a Lotte, és ennek továbbbecézése a Lotti.

De ettöl nekem nem lenne problémás. Meg rengeteg egyéb komoly név is becézett alak, csak a legtöbb ember nem tud róla

ma 18:04
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Undi. Meg minden proli ezt a neveg adja a pujának. Majd jó lesz hogy az ovis csoportban lesz rajta kívül 8.
ma 18:10
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem szép név 😊 Én adnám a gyerekemnek, de unokatesóm is Lotti, csakis ezért nem fogom adni, ne legyen családon belül kétszer.

Igazából minden egyes név gúnyolható. Komolyan, nincs mit tenni.

Unokatesómat például Lottónak becézték, gonoszak tudnak lenni a gyerekek...

Sokkal rosszabb, mint a két Lotti emlegetése... De tényleg nincs mit tenni.

Már 30 feletti, felnőttként senki sem gúnyolja, nyilván 😊

ma 18:51
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha eljutnak oda, biztos megemlítik, hogy "a két Lotti"... De mindent megemlítenek a gyerekek, ha valahol olvassák a nevet, hogy benne van a könyvben vagy a feladatban 😃. Csúfolni meg mindenkit lehet, elég kreatívak tudnak lenni, ha nem a nevével akkor mással fogják. (Mondjuk egy Kandida vagy Orália azért már necces, hogy gúnyolják. A Lottinak nincs ilyen jelentése is).

Véleményem: nekem nem tetszik, nem adnám. De ennyi, vannak ennél cifrább nevek, amiket hallottam.

ma 18:57
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem kifejezetten tetszik, de én is inkább becenévként vagy egy gyerek neveként tekintek rá. Valahogy nem tudok elképzelni egy 40-50 éves nőt, akit Lottinak hívnak. Persze ez is biztos olyan, hogy mire felnő a mai generáció, nem lesz szokatlan, de ez jelenleg még visszatartana attól, hogy ezt a nevet adjam.
ma 19:08
 9/11 A kérdező kommentje:

5.Gondoltam, hogy lesz egy ilyen véleményt is de a te véleményed is számít, de amit állítasz hogy sokan adják ezt a nevet, nos a környezetemben eddig nem hallottam és az ovikat is körbe kérdezgettem sehol egy lotti...az hogy 8 az bőven túlzás. Ettől nem tartok. ő a mi lottink lesz. kész. :)

Egyébként a becenév dolgot illetően, valóban annak hathat de nekem ez a név még nem becenév kategória, fura elmagyarázni de nekem inább a zorka panka, borka nevek azok, a lotti valahogy nem hangzik annak és egyáltalán nem tartom nagyon babás cuki névnek hogy felnőttnek kényelmetlen legyen.

Ez is csak az én véleményem de örülök hogy ti megosztjátok mit gondoltok róla. Könnyebben tervezem majd ezt a nevet adni. :)

ma 19:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Lotti lányom 14 éves, nagyon szereti a nevét. Az iskolában sincs másik Lotti, és a baráti társaságában sem. Nem szokták csúfolni.

Az elején én is bizonytalan voltam, ezért kapott egy második keresztnevet is, hogy később esetleg választhassa azt. Egyenlőre esze ágában sincs.

ma 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!