Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vélemények a Lotti névről?

Vélemények a Lotti névről?

Figyelt kérdés

Ízlés kérdése vagy van benne valami ami miatt nem adnád?

A két Lotti dolog mennyire lehet zavaró a gyereknek? Lottik, titeket "csúfoltak" már ezzel? Egyáltalán lehet csúfolni? Nyilván az ember megemlíti a két lottit de ez önmagában nem csúfolás. :D Emiatt így nem aggódok.

febr. 8. 17:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%

miután engem is csak becenévvel anyakönyveztek, én sosem másznék így bele a gyerekem intimszférájába... gondolom neked valami normális neved van, pl. mária, és így az életed során eldönthetted, ki szólít máriának, ki marinak és ki macukának, most képzeld el, hogy én úgy nőttem fel, hogy a nagymamám és a boltos néni is csak per jucikázott, mert a nevem jucika volt (nem az, de hasonlóan buta gyereknév).

mondjuk annyira nem kerül sokba megváltoztatni, szerintem ezt próbáld meg szem előtt tartani, ne stresszeld túl. ha abszolút baromság vagy totál nem illik majd a jelleméhez, pár tízezerért átíratja.

febr. 8. 19:51
 12/26 anonim ***** válasza:
62%
Szép név, simán adnám. Sok önállósult becenevet használunk már, nincs ebben semmi megbotránkoztató.
febr. 8. 20:52
 13/26 anonim ***** válasza:
62%
#11 Mindent lehet becézni. Van Gréti névre anyakönyvezett barátnőm, Dorka is, mindkettőnek van beceneve ezen felül.
febr. 8. 20:54
 14/26 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem becenév hatású, emiatt nem adnám. A regényben is Lotte a neve a kislánynak. Nem szeretem a beceneveket rendes névnek. Én baromi hálás vagyok a szüleimnek, hogy eldönthetem én, hogy kivel vagyok becézős viszonyban és kivel nem. De mindegy, most úgyis ez a divat, a sok Panna meg Hédi mellett elférnek a Lottik is. Több ismerősöm is adta a Lottit mostanában, úgyhogy nem kirívó.
febr. 8. 20:59
 15/26 anonim ***** válasza:
79%
És igen, mindent lehet tovább becézni. Viszont egy becenevet nem lehet hivatalos hangulatúvá tenni. Én utálnám ha mindenki kötelezve lenne rá hogy becézzen. Nem az a baj, hogy a Jucit ne lehetne tovább becézni Jucikának. Hanem az, hogy aki alapból a Juci nevet kapja, az nem kap döntési lehetőséget arra, hogy valaki őt ne becenéven szólítsa. Hiszen csak az van neki.
febr. 8. 21:05
 16/26 anonim ***** válasza:
45%

#15 De az abban az esetben nem becenév, hanem egy önállósult név.

Én is utálom a nevemet, pedig egy komoly hangzású, klasszikus női név. Jobban örültem volna, ha csak a becézett formáján anyakönyveznek. Bemutatkozni is így szoktam.

febr. 8. 21:11
 17/26 anonim ***** válasza:
34%
15# ez hülyeség, meg kell szokni, hogy ez nem becenév, hanem név. Ennyi.
febr. 8. 22:44
 18/26 anonim ***** válasza:
60%

ja, tulajdonképpen téged is lehetett volna mondjuk Bömbikének keresztelni, idővel biztos hozzászoktak volna az emberek, hogy ez a neved XD

igen, lehetni lehet, de ha elvileg szereted és várod ezt a gyereket, akkor miért kell izmozni, hogy te mennyi mindent megtehetsz vele, már a születése előtt? akkor már keményíts be rendesen, és legyek roxicska vagy klaudi, hiszen úgyis egy cuki babának keresünk nevet, az meg hogy ez egy felnőtt emberen hogy néz ki, nem érdekel senkit.

de amúgy éppen ezért mondtam hoyg van lehetőség átíratni, csak 18 évig a tiétek a létezése, aztán szabadul és eldönti magának, hogy hívják, mindegy minek nevezed el.

febr. 8. 23:54
 19/26 anonim válasza:
81%
Imádom,adnám, ha még lenne lányom, Lotti lenne. Mikor Katalin hercegnő beszél a lanyaról, Charlotte-ról,szokta így mondani, hogy Lotti, ( csak a végén az i-t elnyújtja,)nagyon tetszik angolul is ez a név.
febr. 9. 01:48
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép és természetesen adnám is
febr. 9. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!