Jogosan vagyok dühös?
Férjem 8-17-ig dolgozik, 7-kor indul és este 6 mire hazaér. Én 8-15:30, nekem csak félóra az út. Én hozom-viszem a gyerekeket (3 és 4 évesek), mivel így elég csak fél8-ra bevinnem őket és délután 4-re ott vagyok értük.
Úgy volt, hogy a férjem munkát vált, ahol kevesebb az óraszám (nem kell ledolgozni az ebédidőt, nincs túlóra, a munkahely is közelebb van), de előléptették, így eszében sincs váltani. Részben megértem, mert így megugrott a fizetése, ami nyilván jól jön, viszont elegem van már a reggeli kapkodásból és hogy délután/este mindent egyedül csinálok.
Elegem van, hogy csak nekem lettek stresszesek a mindennapjaim, hogy reggel kiabálok a gyerekkel, hogy öltözzenek már, mert elkésünk, délután rohanok értük. Este is én vacsoráztatom, fürdetem (és legtöbbször én altatom) a gyerekeket, mert mire férjem hazajön, átöltözik, eszik stb addigra már ágyban vannak a gyerekek és csak az esti puszira jön be vagy mond egy rövid esti mesét nekik.
Férjemmel beszéltem már erről, de mindig azt mondja nem tud mit csinálni, a munkáját nem fogja otthagyni pont most, hogy abban a pozícióban van, ahol szeretett volna lenni. Mindig azt mondja, hogy szerinte nekem még sokkal jobb, hiszen hamarabb hazaérek és többet vagyok otthon, pihenhetek. Igen, mert 2 gyerekkel nagyon pihentető az otthonlét.
A legtöbb ismerősünknél váltva hozzák-viszik a szülők a gyereket.
Segítségünk sajnos nincs. Gondolkoztam már bébiszitteren, de nagyon rossz érzés lenne, hogy egy vadidegen vigyáz a gyerekekre az én kényelmem miatt. Imádom a gyerekeimet, csak ez a mókuskerék felőröl.
Miért nem lehet 9 után netezni? Annyira azért nem kel korán, hogy már 8-kor ágyban kell lennie.
A másik pedig, hogy ha egész nap nem lát titeket, nincs igénye rátok, amikor hazaér? A gyerekeire? Kicsit játszani? Fontosabb a net?
Egész nap nem volt ideje a gyerekekre meg a netre... legalább látjátok melyik neki a fontosabb.
Én is azt mondanám neki, hogy pihengethet, miután a gyerekek lefeküdtek. Hazaért, van félórája, átöltözik, zuhany, akármi. Aztán részt vesz a családban, és majd utána netezik meg pihen. Ahogy gondolom, te is.
Kiabálj vele 3 naponta... Ha ez kell, hogy felfogja...
Amúgy milyen volt amíg csak 1 gyerek volt? Foglalkozott vele, kivette a részét a dolgokból?
Esetleg nem babysittert, hanem bejárónőt fogadhatnátok.
Amúgy nekem egy ilyen helyzettel inkább a meg nem értés lenne a gondom, tehát hogy nem képes felfogni, hogy a gyerekek gondozása igenis meló, nem épp pihenés. A túlterheltség is, de az a kisebbik.
“csak a kérdező oldalát ismerjük, a férjét nem. én így nem vonnék le messzemenő következtetést semmiről…”
Mièrt itt talàn szokott itt olyan kèrdès lenni ahol mindkèt fèl verziójàt meg lehet ismerni?? Mègsem volt soha akadàly ez bàrmilyen vàlasznàl….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!