Jogosan vagyok dühös?

Figyelt kérdés

Férjem 8-17-ig dolgozik, 7-kor indul és este 6 mire hazaér. Én 8-15:30, nekem csak félóra az út. Én hozom-viszem a gyerekeket (3 és 4 évesek), mivel így elég csak fél8-ra bevinnem őket és délután 4-re ott vagyok értük.

Úgy volt, hogy a férjem munkát vált, ahol kevesebb az óraszám (nem kell ledolgozni az ebédidőt, nincs túlóra, a munkahely is közelebb van), de előléptették, így eszében sincs váltani. Részben megértem, mert így megugrott a fizetése, ami nyilván jól jön, viszont elegem van már a reggeli kapkodásból és hogy délután/este mindent egyedül csinálok.

Elegem van, hogy csak nekem lettek stresszesek a mindennapjaim, hogy reggel kiabálok a gyerekkel, hogy öltözzenek már, mert elkésünk, délután rohanok értük. Este is én vacsoráztatom, fürdetem (és legtöbbször én altatom) a gyerekeket, mert mire férjem hazajön, átöltözik, eszik stb addigra már ágyban vannak a gyerekek és csak az esti puszira jön be vagy mond egy rövid esti mesét nekik.

Férjemmel beszéltem már erről, de mindig azt mondja nem tud mit csinálni, a munkáját nem fogja otthagyni pont most, hogy abban a pozícióban van, ahol szeretett volna lenni. Mindig azt mondja, hogy szerinte nekem még sokkal jobb, hiszen hamarabb hazaérek és többet vagyok otthon, pihenhetek. Igen, mert 2 gyerekkel nagyon pihentető az otthonlét.

A legtöbb ismerősünknél váltva hozzák-viszik a szülők a gyereket.

Segítségünk sajnos nincs. Gondolkoztam már bébiszitteren, de nagyon rossz érzés lenne, hogy egy vadidegen vigyáz a gyerekekre az én kényelmem miatt. Imádom a gyerekeimet, csak ez a mókuskerék felőröl.

2022. máj. 5. 10:34
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
77%
Semmi rossz nincs abban ha heti kétszer pár órát besegít egy szitter. Apuka tudja is fizetni.
2022. máj. 5. 14:40
 42/57 anonim ***** válasza:
70%
Szigorú beosztás. 6-7 között pihenhet, aztán EGYÜTT vacsoráztok, fél 8-kor segít nekik megfürdeni, addig te pihensz 1 órát fél 9-kor meg leteszed őket. Vagy mondjuk a munkaidő arányait figyelembe véve heti 3 nap fürdet és altat, te meg heti 4 nap. Így mindenki pihen. Gondolom a házimunkából se veszi ki a részét. Ócska viselkedés. Neked is jár 1-2 szabad óra, nem csak neki.
2022. máj. 5. 14:53
 43/57 anonim ***** válasza:
94%

Miért nem lehet 9 után netezni? Annyira azért nem kel korán, hogy már 8-kor ágyban kell lennie.

A másik pedig, hogy ha egész nap nem lát titeket, nincs igénye rátok, amikor hazaér? A gyerekeire? Kicsit játszani? Fontosabb a net?

Egész nap nem volt ideje a gyerekekre meg a netre... legalább látjátok melyik neki a fontosabb.

Én is azt mondanám neki, hogy pihengethet, miután a gyerekek lefeküdtek. Hazaért, van félórája, átöltözik, zuhany, akármi. Aztán részt vesz a családban, és majd utána netezik meg pihen. Ahogy gondolom, te is.

2022. máj. 5. 15:06
 44/57 anonim ***** válasza:
63%

Kiabálj vele 3 naponta... Ha ez kell, hogy felfogja...

Amúgy milyen volt amíg csak 1 gyerek volt? Foglalkozott vele, kivette a részét a dolgokból?

2022. máj. 5. 15:26
 45/57 anonim ***** válasza:
93%
Hazaér 6-kor, akkor legyen a közös vacsi. Üljetek asztalhoz mind. Utána kezdődhet az esti rutin. Tiltakozni fog, mert neki rohadt kényelmes, hogy 6-tól 7-ig egyedül vakarhatja a tökeit a konyhában, de kell a közös csaladi idő, legyen ez a vacsora. Utána te mosogatsz, ő kezdi a fürdetést vagy fordítva. Netezni 9 után is lehet.
2022. máj. 5. 16:40
 46/57 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom, én valahogy nem terveznék egy ilyen pasassal. Minden fontosabb, mint ti. De hát te mentél hozzá, és te hagyod, hogy semmibe vegyen benneteket.
2022. máj. 5. 18:03
 47/57 anonim ***** válasza:
94%
Magyarul nem foglalkozik a gyerekekkel, hanem este 6-tól lefekvésig, azaz 9-ig eszik, netezik, TV-zik, míg te fürdetsz, etetsz, kaját csinálsz. Ő, miért is a kérdező szervez rosszul? A férje egy here, mert nem foglalkozik a gyerekeivel.
2022. máj. 5. 18:49
 48/57 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg nem babysittert, hanem bejárónőt fogadhatnátok.

Amúgy nekem egy ilyen helyzettel inkább a meg nem értés lenne a gondom, tehát hogy nem képes felfogni, hogy a gyerekek gondozása igenis meló, nem épp pihenés. A túlterheltség is, de az a kisebbik.

2022. máj. 5. 19:49
 49/57 anonim ***** válasza:
88%

“csak a kérdező oldalát ismerjük, a férjét nem. én így nem vonnék le messzemenő következtetést semmiről…”

Mièrt itt talàn szokott itt olyan kèrdès lenni ahol mindkèt fèl verziójàt meg lehet ismerni?? Mègsem volt soha akadàly ez bàrmilyen vàlasznàl….

2022. máj. 5. 20:36
 50/57 anonim ***** válasza:
92%
Kérd meg a főnököd, hogy ismét 16.30ig dolgozhass, persze több pénzért, akkor legalább az irodában tudsz lazítani, írtad, hogy nem olyan stresszes, 17.00re menj a gyerekekért, akkor 17.30ra hazaérek, az már csak fél óra a férjed érkezéséig, több kifogása nem lehet. Mindent együtt csinálhattok, vagy két nap ő, két nap te, péntekenként meg elhívtok egy baby sittert, és csináltok közös programot.
2022. máj. 5. 22:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!