Jogosan vagyok dühös?
Férjem 8-17-ig dolgozik, 7-kor indul és este 6 mire hazaér. Én 8-15:30, nekem csak félóra az út. Én hozom-viszem a gyerekeket (3 és 4 évesek), mivel így elég csak fél8-ra bevinnem őket és délután 4-re ott vagyok értük.
Úgy volt, hogy a férjem munkát vált, ahol kevesebb az óraszám (nem kell ledolgozni az ebédidőt, nincs túlóra, a munkahely is közelebb van), de előléptették, így eszében sincs váltani. Részben megértem, mert így megugrott a fizetése, ami nyilván jól jön, viszont elegem van már a reggeli kapkodásból és hogy délután/este mindent egyedül csinálok.
Elegem van, hogy csak nekem lettek stresszesek a mindennapjaim, hogy reggel kiabálok a gyerekkel, hogy öltözzenek már, mert elkésünk, délután rohanok értük. Este is én vacsoráztatom, fürdetem (és legtöbbször én altatom) a gyerekeket, mert mire férjem hazajön, átöltözik, eszik stb addigra már ágyban vannak a gyerekek és csak az esti puszira jön be vagy mond egy rövid esti mesét nekik.
Férjemmel beszéltem már erről, de mindig azt mondja nem tud mit csinálni, a munkáját nem fogja otthagyni pont most, hogy abban a pozícióban van, ahol szeretett volna lenni. Mindig azt mondja, hogy szerinte nekem még sokkal jobb, hiszen hamarabb hazaérek és többet vagyok otthon, pihenhetek. Igen, mert 2 gyerekkel nagyon pihentető az otthonlét.
A legtöbb ismerősünknél váltva hozzák-viszik a szülők a gyereket.
Segítségünk sajnos nincs. Gondolkoztam már bébiszitteren, de nagyon rossz érzés lenne, hogy egy vadidegen vigyáz a gyerekekre az én kényelmem miatt. Imádom a gyerekeimet, csak ez a mókuskerék felőröl.
Le a kalappal 20-as! De miből merítessz engergiát? Mármint én is imádom a gyerekeimet és sokszor amikor mérges vagyok és rámmosolyognak vagy megölelnek, akkor feltöltődök. De ez csak átmeneti, teljesen elfáradtam. Annyira jó lenne rendszeresen 1-2 óra pihenés amikor nem kell "készenlétben" lennem. Mivel kicsik, így folyamatosan figyelnem kell őket és igénylik, hogy velük legyek, játsszak velük.
21-es Szerinted az normális, hogy a férjem is otthon van és hívjak egy vadidegent hogy kicsit foglalkozzon a gyerekekkel?
De most komolyan egy felnőtt férfinek szólni kell, hogy fürdesd már le a gyereket, mert én is dolgozok, én is fáradt vagyok? De mint írtam szóltam, de semmi változás nem volt, ezért volt, hogy már kiabáltam és akkor 3 napig ő fürdetett és altatott, aztán újra folytatódott az egész elölről.
Eredetileg ezt már megbeszéltük, hogy munkát változtat, erre mégsem és oldjam meg én.
Neked 3 gyereked van, ès az egyik túlkoros. Felnőtt embert nem kène noszogatni, hogy gyerekek körül, hàztartasban ugyanúgy vegye ki a rèszèt a munkàból. Sajnos nagyon sokat ìgy is noszogatni kell, es a tied a rosszabb kategòria, aki akkor sem segìt.
Ez nem a te hibàd, lusta disznòt vàlasztottàl, csak előre nem làtszott rajta.
Mivel a férjed magától nem veszi a lapot, nálatok egy szigorú rendszer segítene. Legyen megmondva, hogy a fürdés (vagy bármi, ami segít) márpedig az ő reszortja. és ehhez ragaszkodj, legyen a napi rutin része.
Azzal nem szórakoznék, hogy reggel vigye hajnalban a gyerekeket, meg mondjon fel, ezeket jól érzed, hogy nem reális elvárások. Viszont azt is megértem, hogy elfáradsz 2 pici gyerek mellett a mindennapos felügyeletben.
Értem én, hogy apjuk többet dolgozik, oké, ne felesbe, hanem arányosan osszátok el a gyerekek körüli teendőket. 6 és 9 között legyen az övé fixen egy órányi teendő.
Szerintem jogosan vagy mérges, én is az lennék. Nyilván ne hagyja ott a munkáját, ezért a célért dolgozott. De vegye ki a részét a gyerekek körül. Aztán miután elaludtak, lehet pihenni… Az én férjem is sokszor ér haza későn, olykor fél 9-9 kor is, de amint hazaér segít ahol épp tud, folytatja az altatást, vagy játszik a fiával (ezt nyilván nem 9-kor) és nem csak azért, hogy nekem segítsen, hanem egyszerűen igyekszik időt tölteni a gyerekével.
Pont az ilyen pasik szoktak később veszekedni az anyával, amiért ellene hangolta a gyerekeket, pedig dehogy, csak a gyerekek szinte nem is ismerik, nyilván az anyjukhoz húznak (nem egy ilyen családot láttam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!