Jogosan vagyok dühös?

Figyelt kérdés

Férjem 8-17-ig dolgozik, 7-kor indul és este 6 mire hazaér. Én 8-15:30, nekem csak félóra az út. Én hozom-viszem a gyerekeket (3 és 4 évesek), mivel így elég csak fél8-ra bevinnem őket és délután 4-re ott vagyok értük.

Úgy volt, hogy a férjem munkát vált, ahol kevesebb az óraszám (nem kell ledolgozni az ebédidőt, nincs túlóra, a munkahely is közelebb van), de előléptették, így eszében sincs váltani. Részben megértem, mert így megugrott a fizetése, ami nyilván jól jön, viszont elegem van már a reggeli kapkodásból és hogy délután/este mindent egyedül csinálok.

Elegem van, hogy csak nekem lettek stresszesek a mindennapjaim, hogy reggel kiabálok a gyerekkel, hogy öltözzenek már, mert elkésünk, délután rohanok értük. Este is én vacsoráztatom, fürdetem (és legtöbbször én altatom) a gyerekeket, mert mire férjem hazajön, átöltözik, eszik stb addigra már ágyban vannak a gyerekek és csak az esti puszira jön be vagy mond egy rövid esti mesét nekik.

Férjemmel beszéltem már erről, de mindig azt mondja nem tud mit csinálni, a munkáját nem fogja otthagyni pont most, hogy abban a pozícióban van, ahol szeretett volna lenni. Mindig azt mondja, hogy szerinte nekem még sokkal jobb, hiszen hamarabb hazaérek és többet vagyok otthon, pihenhetek. Igen, mert 2 gyerekkel nagyon pihentető az otthonlét.

A legtöbb ismerősünknél váltva hozzák-viszik a szülők a gyereket.

Segítségünk sajnos nincs. Gondolkoztam már bébiszitteren, de nagyon rossz érzés lenne, hogy egy vadidegen vigyáz a gyerekekre az én kényelmem miatt. Imádom a gyerekeimet, csak ez a mókuskerék felőröl.

2022. máj. 5. 10:34
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem nem jogos a dühöd. Lenne megoldás, de az neked kamuból nem jó (hiszem a bölcsiben/oviban is idegen vigyáz a gyerekre, hosszú órákat). Csak annyit akarsz, hogy a férjed foglalkozzon többet a gyerekekkel, és felfogja hogy mennyi munka van velük. Kommunikációs problémát látok csak.
2022. máj. 5. 11:45
 22/57 anonim ***** válasza:
25%
En arra lennék kíváncsi, hanyszor mentél oda a férjedhez, hogy kérlek most segíts kicsit ebben, vagy hogy örülnél, ha beszallna a fürdetesben vagy hasonló NORMÁLIS kérésekkel. Nem úgy, hogy magadra zárod az ajtot, majd duzzogsz, a férj meg azt sem tudja mi bajod
2022. máj. 5. 11:53
 23/57 A kérdező kommentje:

Le a kalappal 20-as! De miből merítessz engergiát? Mármint én is imádom a gyerekeimet és sokszor amikor mérges vagyok és rámmosolyognak vagy megölelnek, akkor feltöltődök. De ez csak átmeneti, teljesen elfáradtam. Annyira jó lenne rendszeresen 1-2 óra pihenés amikor nem kell "készenlétben" lennem. Mivel kicsik, így folyamatosan figyelnem kell őket és igénylik, hogy velük legyek, játsszak velük.

21-es Szerinted az normális, hogy a férjem is otthon van és hívjak egy vadidegent hogy kicsit foglalkozzon a gyerekekkel?

2022. máj. 5. 11:54
 24/57 anonim ***** válasza:
67%
Kicsit szelektíven olvasol. A lényeg az volt, hogy kommunikálj a férjeddel. Normálisan, és nem hisztizve.
2022. máj. 5. 11:57
 25/57 A kérdező kommentje:
22-es Mondtam neki, szépen és csúnyánis, hogy elegem van, hogy én csinálok minden egyes nap mindent. Erre az a válasz, hogy neki is szüksége van pihenésre és egész nap dolgozott. Amikor meg ott hagyom a gyerekeket, hogy csinálja ő, akkor meg húzza az időt este fél 10-ig, aminek az a vége hogy úgyis én csinálom, mert már rég aludniuk kéne. Vagy esetleg nagy kegyesen megfürdeti őket néhány napig, ha már tényleg kifakadtam.
2022. máj. 5. 11:59
 26/57 A kérdező kommentje:

De most komolyan egy felnőtt férfinek szólni kell, hogy fürdesd már le a gyereket, mert én is dolgozok, én is fáradt vagyok? De mint írtam szóltam, de semmi változás nem volt, ezért volt, hogy már kiabáltam és akkor 3 napig ő fürdetett és altatott, aztán újra folytatódott az egész elölről.

Eredetileg ezt már megbeszéltük, hogy munkát változtat, erre mégsem és oldjam meg én.

2022. máj. 5. 12:02
 27/57 anonim ***** válasza:
93%

Neked 3 gyereked van, ès az egyik túlkoros. Felnőtt embert nem kène noszogatni, hogy gyerekek körül, hàztartasban ugyanúgy vegye ki a rèszèt a munkàból. Sajnos nagyon sokat ìgy is noszogatni kell, es a tied a rosszabb kategòria, aki akkor sem segìt.

Ez nem a te hibàd, lusta disznòt vàlasztottàl, csak előre nem làtszott rajta.

2022. máj. 5. 12:09
 28/57 anonim ***** válasza:
90%

Mivel a férjed magától nem veszi a lapot, nálatok egy szigorú rendszer segítene. Legyen megmondva, hogy a fürdés (vagy bármi, ami segít) márpedig az ő reszortja. és ehhez ragaszkodj, legyen a napi rutin része.

Azzal nem szórakoznék, hogy reggel vigye hajnalban a gyerekeket, meg mondjon fel, ezeket jól érzed, hogy nem reális elvárások. Viszont azt is megértem, hogy elfáradsz 2 pici gyerek mellett a mindennapos felügyeletben.

Értem én, hogy apjuk többet dolgozik, oké, ne felesbe, hanem arányosan osszátok el a gyerekek körüli teendőket. 6 és 9 között legyen az övé fixen egy órányi teendő.

2022. máj. 5. 12:51
 29/57 anonim ***** válasza:
20%
csak a kérdező oldalát ismerjük, a férjét nem. én így nem vonnék le messzemenő következtetést semmiről…
2022. máj. 5. 12:53
 30/57 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem jogosan vagy mérges, én is az lennék. Nyilván ne hagyja ott a munkáját, ezért a célért dolgozott. De vegye ki a részét a gyerekek körül. Aztán miután elaludtak, lehet pihenni… Az én férjem is sokszor ér haza későn, olykor fél 9-9 kor is, de amint hazaér segít ahol épp tud, folytatja az altatást, vagy játszik a fiával (ezt nyilván nem 9-kor) és nem csak azért, hogy nekem segítsen, hanem egyszerűen igyekszik időt tölteni a gyerekével.

Pont az ilyen pasik szoktak később veszekedni az anyával, amiért ellene hangolta a gyerekeket, pedig dehogy, csak a gyerekek szinte nem is ismerik, nyilván az anyjukhoz húznak (nem egy ilyen családot láttam).

2022. máj. 5. 12:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!