Jogosan dühös rám anyám?
Múlthéten rendeltem az internetről egy Playstation4 játékkonzolt, 5 darab játékot hozzá, és egy 127 centiméter képátlóval rendelkező TV-t. Szerdán érkezett meg. Anyám teljesen kiakadt, hogy miért költök ennyi pénzt ilyen hülyeségekre... de szerintem egyáltalán nem hülyeség. Azóta szinte csak kiabál velem.
17 éves vagyok (novemberben leszek 18). Gimnáziumba járok, tavaly 4,8 volt a tanulmányi átlagom, és most nyáron lett meg a második nyelvvizsgám. Nem szoktam drága dolgokat venni, most gondoltam, hogy meglepem magam, de úgy tűnik, hogy nem volt jó ötlet.
Mit tegyek szerintetek, hogy ne legyen rám dühös?
Saját pénzedből fizetted, vagy hirtelen anyukád szembetalálta magát azza, hogy fizetnie kell most?
Egyébként szerintem számold le neki, hogy ezeket több évekig tudod használni, és ha pl. 5 évet számolsz rá, elosztod a hónapok számával, akkor havi mennyibe kerül.
Hogy ne legyen dühös, semmit se tudsz csinálni, de talán kérdezd meg, hogy hogy tudná visszacsinálni úgy, hogy ne legyen veszteség belőle.
"Az közel 400 000Ft, honnan volt ennyi pénzed?"
Szülinapra, névnapra, karácsonyra szoktam kapni pénzt a mamámtól, rokonaimtól, stb. és ezt már néhány éve gyűjtögetem + fél éve dolgozom.
"vettél volna inkább valami értelmeset."
Például?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!