Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jogosan dühös rám anyám?

Jogosan dühös rám anyám?

Figyelt kérdés

Múlthéten rendeltem az internetről egy Playstation4 játékkonzolt, 5 darab játékot hozzá, és egy 127 centiméter képátlóval rendelkező TV-t. Szerdán érkezett meg. Anyám teljesen kiakadt, hogy miért költök ennyi pénzt ilyen hülyeségekre... de szerintem egyáltalán nem hülyeség. Azóta szinte csak kiabál velem.

17 éves vagyok (novemberben leszek 18). Gimnáziumba járok, tavaly 4,8 volt a tanulmányi átlagom, és most nyáron lett meg a második nyelvvizsgám. Nem szoktam drága dolgokat venni, most gondoltam, hogy meglepem magam, de úgy tűnik, hogy nem volt jó ötlet.

Mit tegyek szerintetek, hogy ne legyen rám dühös?

2014. okt. 24. 18:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól esett volna neki ha megbeszéled vele, mert ez tényleg rengeteg pénz. A cuccok egy részét esetleg meg lehetett volna venni használtan olcsóbban stb. Igazság szerint én is kiakadtam volna a helyében, annak ellenére hogy ezt nem tartom igazán "jogosnak", de az érzelmek ugye nem feltétlenül logikusak.
2014. okt. 24. 19:07
 12/28 A kérdező kommentje:
Igen, jobb lett volna megbeszélni vele, de mostmár mindegy.. :(
2014. okt. 24. 19:09
 13/28 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem mondd el neki ezt a felismerést, és kérj bocsánatot, amiért nem beszéltél vele erről korábban és ilyen hirtelen érte a dolog. Talán akkor megnyugszik :)
2014. okt. 24. 19:13
 14/28 anonim válasza:
0%
Ha neked ezek az igényeid, és ezek a cuccok okoznak neked örömöt, akkor miért ne. Bár én 18 éves vagyok és már kinőttem ezekből, inkább elmentem volna kirándulni a pénzből, vagy külföldre nyaralni nyáron, talán akkor több élménnyel gazdagodik az ember, minthogy egy dobozba fekteti bele a pénzt, amiből árad a hülyeség, illetve hogy az értelmetlen játékokat bújja, aminek semmi értelme.
2014. okt. 24. 21:31
 15/28 anonim ***** válasza:
45%

szia.

szerintem jól tetted, hogy megvetted őket, főleg saját pénzből. egy ps4el 5-6 évig biztos eltudsz játszani, és azzal haverokat is áttudod hívni, ha úgy adódik. na meg egy 127cm tévé is nagyon frankó,azon jó filmeket is tudsz nézni. anyukáddal ne foglalkozzál, mert nyilván régimódi felfogása van, illetve ő mást tart fontosabbnak. az meg hogy drága volt az meg baromság, mert ezeket nem 1 évre vetted, hanem több évre, és ezek alap dolgoknak számítanak. csak ugye magyarországon kevés a fizetés és mindenki irigy a másikra, ha valaki meg tud venni olyat amit a másik nem, holott tök alap mai világban egy 127centis tv meg ps4. én örülök neki, hogy ennyi idősen megtudtad ezeket venni, és jó szórakozást kívánok hozzá.

2014. okt. 24. 23:24
 16/28 anonim válasza:
4%

Utolsó, Te el vagy tévedve kicsit:

Ma már szerencsére az emberek egy része inkább kivágja a tv-t az ablakon, minthogy ilyen mocsokba fektessék a pénzüket és fizessék a kábel tv-t is, hogy elbutítsa őket. De sajnos még az emberek többsége nem jutott el ideáig.

Hát igen, ahogy az utolsó is mondja, ezek az eszközök több évig a szolgálatodba állnak, hogy még véletlenül se a való világgal, magával az élettel foglalkozz, hanem egy másik által kreált műanyag világgal. Jó szórakozást kívánok én is és büszke lehetsz magadra, már csak a tanulmányi átlagod miatt is. Látom tökéletesen sikerült beetetni a társadalomnak téged is azzal, hogy mik az értékek. A tanulmányi átlagodról annyit, hogy azt mutatja hogy mennyire jól sikerült elsajátitanod a hazugságokat, hogy majd a későbbiekben tökéletesen kitud szolgálni az ő rendszerüket. Na mindegy is, eltértem a témától kicsit...

2014. okt. 25. 00:03
 17/28 anonim ***** válasza:
95%
istenem te mekkora gyökér vagy. ki a rák mondta , hogy kábeltévét nézzen? tudod egy tévé, nem azt jelenti, hogy rtl klubot, meg tv2 nézel, hanem az csak egy megjelenítő eszköz, amiket tudsz nézni, filmeket, képeket, netezni tudsz rajta. te is olyan csökevényes felfogású ember vagy mint a kérdező anyja, vagy más ember. én azt mondtam neki, hogy filmeket nézzen, mozifilmeket vagy amit szeretne, de egyszóval nem mondtam kábeltévét. édesistenem meg jössz a tanulmányokkal, amikor rég kijártam már az iskolát.
2014. okt. 25. 00:15
 18/28 anonim ***** válasza:
0%

saját pénzedet arra költőd amire akarod

nyugodtan mondd meg ezt anyukádnak is

ha 12 éves lennél akkor is arra költhetnéd, mert a tied

2014. okt. 25. 03:59
 19/28 anonim ***** válasza:
53%

16os, te sérült vagy

mit csinálj anyukáddal

figyelj anyu, a saját pénzemből vettem

már nem kell megvenned karácsonyra :)

Igen anya, hoztam egy döntést, megvettem, mert volt rá pénzem

semmiképpen ne kérj bocsánatot, te nem hibáztál

anyukád szeret helyetted dönteni? lassan ideje elfogadni hogy fel fogsz nőni

anyagilag hogy alltok, vannak filléres gondjaitok, anyukád mit akart a pénzeddel, ezt is kérdezd meg?

maradt is még?

a következő trauma akkor lesz amikor veszel magadnak egy kocsit

2014. okt. 25. 04:09
 20/28 anonim ***** válasza:
53%
mar ne haragudjanak a többiek, de a kérdező evekig spórolt, dolgozott, hogy megvehesse magának amit szeretett volna! es még ő kérjen bocsánatot? illetve ti dontitek el mire költse a pénzét? kinek mi köze hozzá? az anyjának sincs köze, nem tőle kapta!
2014. okt. 25. 04:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!