Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Anyukám beleolvasott a levelez...

Anyukám beleolvasott a levelezéseimbe. Jogosan vagyok dühös, vagy túlreagálom?

Figyelt kérdés
Ma közölte, hogy bejelentkezve maradt a facebook-om, és ő nem bírt magával elolvasta egy levelemet. Állításai alapján csak egyet. Ez az egy véletlenül épp egy nagyon is magánjellegű beszélgetés volt, amit utána számon is kért rajtam. Teljesen kiborultam megmondtam, hogy látni sem akarom,amíg nem nyugszom meg nem is tudom vele megbeszélni a dolgot. Alapvetően jó a viszonyunk, eszembe se jutott volna hogy ilyet tesz. Hozzáteszem otthon lakom, de már nem vagyok gyerek 19 éves lány vagyok, főiskolás.
2013. márc. 9. 13:27
 1/10 anonim ***** válasza:
84%

Én is felháborodtam volna a helyedben. A magánéleted csak a tiéd. Már tinikorban is így gondolom, nemhogy egy 19 éves lány/nőnél. Nyugodj meg, fújd ki a gőzt, majd keresd meg anyukád, ültesd le és mondd el neki, hogy

1. a levelezésedhez sem most, sem a jövőben semmi köze nincs, amennyiben nyitva találja, zárja be!

2. akármiről is volt szó, csak és kizárólag rád tartozik, a véleményét a legkevésbé sem érdekel. Ha érdekel, majd egyenesen megkérdezed őt.

3. A jövőben hasonlót sem szeretnél tapasztalni, mert következményei lesznek.

Nálunk is eljött az a pont, amikor én kezdtem nevelni anyukámat arra, hogy hol vannak a határaink, és sikerült is felállítani egy új rendszert. Amíg ezt nem tettem meg, a magánéletem folyamatosan sérült (levelek, napló, telefon, stb.). Mióta kikérem magamnak és komoly dolgot csináltam belőle, azóta komolyan is veszi. Indulatok nem kellenek, az a tiniké. Nem kell kiabálni, sem csapkodni. Csak higgadtan kijelenti, mi fér bele, és mi nem. Ez nem.

Sok sikert! N28

2013. márc. 9. 13:33
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Hát..jogosan szerintem. De ne fújd fel te sem. Megtörtént, nem lehet visszacsinálni, vond le a konzekvenciát. Miért tett ilyet? Volt rá oka vagy csak kíváncsi? Nem bízik benned? Vele kell megbeszélned, hogy most ezzel nagyon felcsapta az idegeidet és hogy miért tette..te pedig ezentúl légy figyelmesebb zárold a gépet ha elmész onnan, ha nincs más lehetőséged.

Az én face-met anyám is használja, mert ő nem akar regelni, de szereti tudni a dolgokat. Természetesen ott beszélgetek kb mindenkivel minden témáról, de az életemet tenném rá, hogy sosem olvasná el, ha nem kérem rá. Pedig neki teljesen simán lehetne, nem venném észre. Ezt hívják kétoldalú bizalomnak szerintem.

2013. márc. 9. 13:35
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
én is kiakadtam volna! semmi joga ezt csinálni
2013. márc. 9. 13:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Èn is felhábordotam volna, és kiakadtam volna, és igen nem volt joga hozzá.

DE ezt ö is tudja, és szerintem igen pozitív dolog, hogy elmondta neked és bevallotta.

Hányszor teszünk életünkben olyat ami a másiknak nem jó, vagy bántaná de egyszerüen nem szolunk róla és eltitkoljuk.

Szerintem anyukád elég rendes ember lehet ha elmondta neked ezt.

Kicsit úgy érzem elég jó kapcsolatotok is van vele.

Szerintem bocsáss meg neki, és mond meg, hogy nem szeretnéd ezt többet, és ha kiváncsi valamire kérdezzen téged.

2013. márc. 9. 13:44
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem meg jobb lett volna, ha nem szól. Ha már volt pofája elolvasni, legalább ne beszéljen róla. Főleg, ha tudta előre, hogy ez neked nagyon kellemetlen lesz. Szerintem direkt csinálta.
2013. márc. 9. 14:04
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Hát én is felháborodtam volna!

Egyes szülőknek milyen pofájuk van, ehhez. Bezzeg ha te olvastál volna valamit ami magánjellegű, tuti felháborodna...

2013. márc. 9. 15:16
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben anyukád nem azért olvasta el a levelezésed, mert úgy gondolta, hogy valami rosszban sántikálsz, v hülyeségre készülsz, akkor jogosan vagy felháborodva. Merő kíváncsiságból ez egy szülőnek sem szép dolog. De duzzogni semmi értelme.
2013. márc. 9. 16:59
 8/10 anonim válasza:
Velem a bátyám csinálja ezt...
2013. márc. 9. 17:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Tanulsag: legkozelebb figyelj jobban oda.
2013. márc. 10. 11:57
 10/10 anonim ***** válasza:

teljesen jogos!

Én 20 vagyok, és volt, hogy leveleztem vkivel, anyum meg kiváncisságból oda jött, és olvasta volna. Én meg ránézek, hogy azért bújjon már ki a monitorból, oké, hogy semmi olyanról nem esett szó, ami számomra kinos lenne, de vannak elég magán jellegű beszélgetéseim is, amiről nem szeretném, ha bérki is tudna!

Felnőtt nő vagy, a te dolgod a levelezésed. Senkinek semmi köze hozzá!

Én is felháborodnék az ilyenen.

2013. márc. 13. 16:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!