Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Csak én szenvedek ezzel a...

Csak én szenvedek ezzel a szituval?

Figyelt kérdés

A lányom 12- éves lessz ebben az évben.

Kicsikorától kezdve,mindig magyaráztam és még most is..hogy kinek kell köszönni stb..még kicsikorában nem is vokt ezzel gond..de most sok ismerősöm,rokon,barát előtt szégyenbe hagy...

A tanulásra mindig kitalál valamit,hogy ő nem érti mert fél hogy 1- es lessz..amit nem is értünk a férjemmel,mivel soha nem bántottuk ha rossz jegyet kapott.Mindig mondtuk neki semmi gond majd kijavítod,akkor volt bünti(tablet-telefon megvonás) amikor már a javító dolgozata is 1- es lett.. tudja mindig mikor lesz dollgozat,de őt nem érdekli,szólítgatom,hogy vegye elő tanulja,egy okét mond rá és ennyivel elintézi.. többször mondogatom neki,le ülök vele beszelgetni,hogy ez így nem lessz jó,ha így fojtatja megfog bukni és másnosztályba fog kerülni nem lesznek meg a barátok...ojankor meg már stresszel..de nem a megoldást csinálja csak sajnáltatja magát..

Mindent megadunk neki,nyilván mértékkel!!!

Ha mondom neki hogy jöjjön velem,ő nem akar,állandóan csak itthon..a férjem 2-3 hétig melózik külföldön haza jön 1 hétvégére..és ha az apja nem megy be a szobájába megpuszilni,őt nem érdekli! Már nekem és a férjemnek is annyira rosszul esik...Egy jól nevelt lány,mert iskolába nincs magatartási problémái,és itthon is ha megkérem akármire megcsinálja,de ez fáj nekünk hogy ennyire eltol minket magától..

Szoktuk hagyni hogy játszon a barátaival,bizonyos ideig aztán alvás.. de már nem tudjuk mit csináljunk..

tegnap 18:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lesz, nem lessz.
tegnap 18:58
 2/4 anonim ***** válasza:
62%

Amikor egy "oké"-val lerendez, mit csinál utána? Miért hagyjátok?

Kicsit drasztikusabb lépésekre lenne talán szükség, pl. kikérdezni, ellenőrizni, addig nincs játék, míg készen nincs.

(#1!

Olyankor, folytatja...

Akadnak itt még "apróságok". Gondolom a szülők sem diplomások, ahogy a gyereket sem fenyegeti ez a veszély...)

tegnap 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
Az
tegnap 20:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Az előbbi is én voltam, véletlen. Nekem is 12 éves lányom van, aki kezdetektől utálja az iskolát. Egyedül az angolt szereti, ezért ő akart kéttannyelvű osztályba járni. Itt van tantárgy, amit angolul tanulnak. Mi az apjával nem tudunk angolul, de jól megy neki. Hiába nem szereti a sulit tanulnia muszáj, ezt úgy érjük el, hogy én is rááldozom a délutánom nagy részét. Mindent kikérdezek, amit igényel is. Ha valahol elakad, segítek, nagyarázok, főleg matek, nyelvtan, töri esetében. Mivel átnézek mindent tisztában vagyok az iskolai hiányosságokkal. Pl. A tankönyv és munkafüzet nincs szinkronban, a NAT katasztrófa,a tanárok nem azt és nem abból tanítanak, amiből szeretnének, vannak akik nem adják le az anyagot sem rendesen (ezt nyílt napon is érzékeltem) matekból nem logikusan haladnak az anyagban. Simán kellene már tudni a megoldáshoz olyan dolgokat, amit még nem tanultak. Ezeket taníthatom meg otthon, mint az osztályukban a többi szülő. Pont ezek miatt nem várom el az 5-ös jegyet, mert mindig lehet olyan kérdés, ami nincs is a tananyagukban. Ennek ellenére egyelőre kitűnő tanuló, de nem ez a cél. A cél, hogy megértse az alapokat, amire majd építkezhet illetve ne a tanulmányi eredmény legyen a gátló tényező a pályaválasztásnál. Bár tanulni még mindig utál, de már büszke magára, hogy az osztályban ő a legjobb matekos, a tanárok folyamatosan dicsérik, versenyekre hívják. Kontrasztként ott az egyik legjobb barátnője, akivel nem tanulnak otthon, nem kérdezik ki a tananyagot csak a dolgozat után kérik számon az eredményt. Így gyenge 3-as tanuló és sajnos erről nem egyedül ő tehet.
tegnap 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!