Csak én szenvedek ezzel a szituval?
A lányom 12- éves lessz ebben az évben.
Kicsikorától kezdve,mindig magyaráztam és még most is..hogy kinek kell köszönni stb..még kicsikorában nem is vokt ezzel gond..de most sok ismerősöm,rokon,barát előtt szégyenbe hagy...
A tanulásra mindig kitalál valamit,hogy ő nem érti mert fél hogy 1- es lessz..amit nem is értünk a férjemmel,mivel soha nem bántottuk ha rossz jegyet kapott.Mindig mondtuk neki semmi gond majd kijavítod,akkor volt bünti(tablet-telefon megvonás) amikor már a javító dolgozata is 1- es lett.. tudja mindig mikor lesz dollgozat,de őt nem érdekli,szólítgatom,hogy vegye elő tanulja,egy okét mond rá és ennyivel elintézi.. többször mondogatom neki,le ülök vele beszelgetni,hogy ez így nem lessz jó,ha így fojtatja megfog bukni és másnosztályba fog kerülni nem lesznek meg a barátok...ojankor meg már stresszel..de nem a megoldást csinálja csak sajnáltatja magát..
Mindent megadunk neki,nyilván mértékkel!!!
Ha mondom neki hogy jöjjön velem,ő nem akar,állandóan csak itthon..a férjem 2-3 hétig melózik külföldön haza jön 1 hétvégére..és ha az apja nem megy be a szobájába megpuszilni,őt nem érdekli! Már nekem és a férjemnek is annyira rosszul esik...Egy jól nevelt lány,mert iskolába nincs magatartási problémái,és itthon is ha megkérem akármire megcsinálja,de ez fáj nekünk hogy ennyire eltol minket magától..
Szoktuk hagyni hogy játszon a barátaival,bizonyos ideig aztán alvás.. de már nem tudjuk mit csináljunk..

Amikor egy "oké"-val lerendez, mit csinál utána? Miért hagyjátok?
Kicsit drasztikusabb lépésekre lenne talán szükség, pl. kikérdezni, ellenőrizni, addig nincs játék, míg készen nincs.
(#1!
Olyankor, folytatja...
Akadnak itt még "apróságok". Gondolom a szülők sem diplomások, ahogy a gyereket sem fenyegeti ez a veszély...)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!