Személyenként átlagosan havi hány forintot költetek adott 30 napos ciklus alatt, elfogyasztandó élelmiszerre? Kivéve alkohol, és más káros szenvedélyek.
Élelmiszer alatt értem most az ásványvizet is, ha fogyasztatok.
De az alkoholt, cigit nem.
Hány forintot "eszik meg" a kamasz gyermeked?
Hány forintot te?
Hány forintot élettársad / házastársad?
KIFEJTÉSETEK IS érdekelne, ha lehetséges.
Alaphangon 50 ezer egy heti bevásárlás és még 1 kamasz gyerekünk sincs, csak két kisgyerek. Kamasszal ez jóval több lesz.
Efölött még havi ~16e/fő az ovis/iskolai menza.
Én magamra közel 80-90-ezret költök élelmiszerre egy hónapban. És ebben igazából csak szendvicsnek való van.
Mást úgyse eszek idő hiányában.
Kedves első, a heti 50 hogy értendő, hány személyre? Két kisgyermek plusz két szülő?
Köszönöm a válaszokat, jöhet még sok, hogy nagyobb számú esetet is láthassak.
Fuh, hát nekünk csak két kisgyerekünk van, nyilván nem ők a többletfogyasztók, de havi szinten az összes élelmiszervásárlásunk szerintem simán van 3-400 ezer ft körül. De lehet még alá is lőttem. Ebbe beleértem a néha-néha étteremből rendelést, hétköznapi élelmiszereket (pékáru, tejtermékek, hús, felvágott, zöldség, gyümölcs), az olyan "luxus" dolgokat, mint növényi tejek, drága magvak, ételkülönlegességek, és nagyritkán egy családi fagyizás, vagy közös süti, stb. Többnyire főzünk, tehát a hét javarészében itthon ebédelünk, vagy innen visz férjem munkába ebédet.
Nem iszunk és nem dohányzunk egyáltalán, szóval azt nem kell levonnom.
Köszi az újabb válaszokat is. :)
#8 Egy kisgyermek átlag fele annyi forint értékben fogyaszt, mint egy átlagos felőtt, nem? :) Akkor jól sejtem, hogy te eszel meg kb 65-öt, ő meg kb 35-öt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!