Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, ha önbizalom...

Mit tegyek, ha önbizalom hiányban szenvedek már évek óta?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Sosem voltam valami magabiztos, és talán már jobb a helyzet az utóbbi időben, de még mindig rosszul érzem magam a bőrömben. Mindig másokhoz hasonlítom magam, próbálok olyan lenni, mint ők. Mindenkit szebbnek és jobbnak, sikeresebbnek tartok magamnál. Látom rajtuk, hogy népszerűek, nagy baráti társaságuk van, elmászkálnak ide-oda, vagy tehetségesek valamiben, esetleg gyönyörűek, én meg itt vagyok, nem vagyok kiemelkedő semmiben (igaz, jó tanuló vagyok), nem vagyok olyan szép, hogy megakad rajtam az emberek szeme (ha mondják is, nem tudom elhinni), és kevés barátom van, de ők nagyon közel állnak hozzám. Nagyon rosszul érzem így magam, én vagyok a tipikus szürke egér és nem tudok ebből kilépni. Szeretnék változtatni magamon, de nem tudom, hol ismerkedhetnék több emberrel, a külsőmön is változtatnék, de bármit is veszek fel, bárhogyan sminkelem magam, nem tetszem magamnak. Bocsánat, ha hosszú voltam és köszönöm, ha valaki segít.

2015. dec. 26. 17:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

A mai világban már a szeretet többet ér minden pénznél. Lásd családi támogatás.

Szeretet nélkül a sok pénz semmit se ér.

Az az érzésem budapesti vagy.

Ha ismerkedni akarsz, sportolj. street workout, ha van a közelben jó dolog, ingyenes. Szerintem a sminket, felejtsd el, a ruha se annyira fontos a fiúknak.

Dícsérj meg mindenkit, de mindenkit. Kezdheted otthon, karácsonykor.

Ha ezt a stílust tudod tartani 5évig, akkor ki fogsz magaslani az emberekből.

Rengeteg ingyenes program van, menj el valahova egyedül, érezd jól magad idegenekkel. Úgy hívják, szabadság.

2015. dec. 26. 17:57
 2/2 anonim válasza:
Szerintem nem szükséges feltétlenül változtatnod.Én is gyakran érzek úgy,hogy mindenki szebb,jobb,népszerűbb nálam.Viszont vannak olyan pillanatok az életben,amik ráébresztik az embert,hogy értékes és vannak akiknek nagyon is fontos.Vedd észre ezeket a dolgokat.Tölts sok időt a barátaiddal,keressetek közös tevékenységet amiben mindannyian örömötöket lelitek.A sminkelés/öltözködés pedig nem igazán fontos.A kinézetben csak az a fontos hogy mindíg áppolt legyél,a ruháid ne legyenek túl kirívóak viszont olyan se legyen amiben nem érzed szépnek/magabiztosnak magad. Mosolyogj sokat és vedd ki a részed a közösségi dolgokból.Minnél több ember környezetében érzed jól magad,annál magabiztosabb és voldogabb leszel :)
2016. jan. 6. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!