Mit tegyek? Borzasztó önbizalom hiányban szenvedek.
Figyelt kérdés
Nem tudom miért van, de egyszerűen sehogy nem látom magam szépnek. Pedig egyszer sem mondták rám, hogy csúnya lennék, sőt már több fiúnak is tetszettem. Azt sem mondhatni, hogy kövér lennék, mivel rendszeresen eljárok futni és edzek is. Ennek ellenére még mindig nem tudom elhinni, ha valaki szépnek lát vagy valakinek tetszem. Sehova nem merek kitenni magamról képet, mert úgy érzem, hogy egyálatalán nem vagyok fotogén és borzasztóak lennének a képek. Ha a barátaim megkérnek, hogy csináljak velük közös képet, azt mondom, hogy nem. Barátom sem volt még, pedig meglett volna rá az esély 2x is, de nem tudtam elhinni, hogy tetszem nekik, ezért inkább csak barátként tekintettem rájuk. Mit csináljak, hogy elfogadjam magam?:(2015. júl. 7. 09:39
1/3 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok.
2015. júl. 7. 09:42
2/3 anonim válasza:
Ebben a korban ez természetes, a legtöbb embernek vannak problémái a kinézetével. Az első lépést már megtetted, ugyanis érzékeled, hogy ez így nincs rendben és ellenérveid is vannak magadnak. Amit tehetsz, hogy ezeket az ellenérveket próbálod magadban megerősíteni, amikor tükörbe nézel, keresel valamit, ami tetszik és azt nézed. Az alap ötlet, hogy találd meg a szépet. Ha csak a szempilláid görbülete tetszik egyik nap, az is jó kezdetnek:) Próbáld helyretenni magadban, hogy így nézel ki, és evvel semmi baj nincs, ugyanis mindenki szép így vagy úgy. Ami pedig a legszebbé teszi a személyt, az önbizalom, a belülről jövő szépség. De tapasztalatból mondom, eltart egy darabig amíg elfogadod magad. Nekem is évekbe telt mire megbékéltem magammal és most is van néha olyan érzésem, hogy ezt ami itt van nem lehet szépnek tartani, de aztán gyorsan elhessegetem ezeket a gondolatokat, sőt ami nekem nagyon segített, hogy viccet csinálok a problémáimból;) Szóval sok sikert hozzá, biztos vagyok benne, hogy nem vagy csúnya, sőt, hidd el ha mondják és próbáld megtalálni ami szép és elfelejtkezni arról ami nem tetszik. Idővel minden jobb lesz:)
3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a választ!:)
2015. júl. 7. 10:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!