Jogosan vagyok dühös?
Valahol igen, de valahol nem vagy "jogosan dühös".
Rászokott egy olyan valamire, ami nektek már tényleg nem jó, viszont megértem őt is.. hiszen ott vagytok neki, elalváshoz stb, szeret titeket és szüksége van rátok. (Nyilván ha már irányít az már nem jó, de ezek szerint tud is rátok hatni, ha tud titeket irányítani)
Azért mert 5 éves persze nem hülye, biztos megérti amit megbeszéltek, de amint oda kerül a sor az ő alvására, ő azt nem tudja még úgy mérlegelni és rangsorolni, hgoy most neki azért kell egyedül aludni mert apa meccset néz.. mert valahol ez meg vele szemben nem fair, ha holnap meg mondjuk megint vele lesz apa elalvásnál. Ők ezt még nem úgy élik meg, hogy jó ma elalszom egyedül mert apa meccset néz..
Ezért én nem büntetném meg, hanem ha másként szeretnétek a fektetéses-alvós procedúrát akkor inkább azon kezdenék változtatni. Attól hogy holnap reggel majd nem nézhet mesét semmi nem fog megoldódni az esti alvásból.
Nézd, az az igazság, hogy nem várható el egy nem teljesen 5 éves gyerektől, hogy 100 százalékig betartsa amit ígért.
(itt mondhatnám, hogy felnőtteknek sem szokása, de ők más okokból szegik meg az ígéretüket)
Egy 5 évesnek még nincs akkora belátási képessége, hogy figyelmen kívül tudja hagyni a saját igényeit és vágyait. Persze, megbeszélitek, Ő rá is bólint, mert a dolog abban a pillanatban nem aktuális, de amint közeledik az este, visszatáncol, mert "valóságossá" válik a dolog.
Nekem is 5 évesek a gyerekeim, ebből kifolyólag sok ekkora gyereket ismerek. És mindre jellemző ez, kisebb-nagyobb mértékben.
Biztos veled is megesik, hogy valamit 100x elmondasz, mégis süket fülekre talál.
Egy ovis gyerek valójában még kicsi.
Amúgy ha elolvasod itt a kamaszok kérdései, rájössz, hogy még 15 éves korban is elvárják, hogy a szülők kizárólag az Ő vágyaikat tartsák szem előtt, és megsértődnek, ha a szülőknek is vannak igényeik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!