Jogosan vagyok dühös?
Figyelt kérdés
El lehet várni egy 2 hónap híján 5 éves gyerektől, hogy amit egyszer megbeszélünk és becsületszavát adja rá, akkor később ne táncoljon ki alóla? Véleményem szerint igen, de mivel nincs viszonyítási alapom, ezért a ti véleményeteket kérném. A lányom májusban lesz 5 éves, egyébként jól kezelhető. Már évek óta apukája viszi minden este aludni. Véleményem szerint amúgy már réges-régen egyedül kéne aludnia, de még mindig ott van vele apa addig, amíg el nem alszik, előtte meg ugye mese. Ebből néha elege van, főleg azért, mert a kisasszony irányít, én nem altathatom csakis apa, még akkor is, ha apa beteg vagy ha éppen (mint ma is) meccset nézne az elejétől a tv-ben. Én nem vagyok az "erőszak híve" ezért úgy próbálkoztam a lányomnál, hogy szépen elmagyaráztam a helyzetet, hogy egy családban nem egy ember körül forog a világ, sokszor az van, amit ő szeretne, de néha legyen megértő és ha olyan van, hogy apa nem viszi el valamiért aludni, akkor megyek vele én. Teljesen normálisan el is beszélgettünk, látszólag teljesen megértette, "becsszó" mondta is (ezt a szót már többször magyaráztuk, hogy mit jelent, érti is). Amikor oda került a sor, hogy alvás, akkor kihátrált az ígérete alól és most benn van apával. Apa azt mondta, hogy amikor kezdődik a meccs, kijön, ha alszik, ha nem, de szerintem nem fog kijönni. Én irtó dühös vagyok, nem tudom, hogy reagáljam le ezt a szitut. Most hirtelen haragomban megtiltottam az édességet és holnap reggel nem lesz mesenézés amíg készülődünk az oviban. Mit tegyek, hogy ez megoldódjon? Előre is köszi a válaszokat.2013. febr. 20. 20:29
11/14 anonim válasza:
Igen, úgy ahogy írtad. Menj vele te. Mondd meg neki, hogy apának most más dolga van, nagyon szeret, de most én megyek veled, én olvasok mesét és én maradok veled, míg elalszol. Lehet, hogy lesz az elején kis ellenkezés, de majdcsak megszokja, viszont ne táncoljatok ti se vissza. Főleg az apja ne engedjen, hogy ha esetleg sír utána, akkor bemegy. Ha egyszer elkezditek, vigyétek is végig. Vagy apa esetleg köszönjön el tőle, hogy most megy sétálni egyet, integessen neki, menjen ki. Te elviszed aludni, ő vissza tud surranni. De ha ez a helyzet már apának is teher, akkor most már legyetek következetesek és vigyétek végig a dolgot.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Teher neki, illetve csak akkor, amikor éppen beteg (nemrég volt erre példa) vagy pl. amikor olyan műsor van a tv-ben, amit szívesen nézne. Szóval nem sokszor, de előfordul igen, hogy teher.
2013. febr. 21. 10:56
13/14 anonim válasza:
Őszintén szólva szerintem itt nem a gyerek a hibás első sorban...inkább a párod a ludas. Eleinte lelkes volt, de mostanra ráunt a dologra, és elvárná, hogy egy több éves szokást egyik napról a másikra a gyerek elhagyjon, mert neki az lenne a kényelmes. Ráadásul azt akarja, hogy amit ő éveken át "elrontott", azt Te oldd meg helyette...
14/14 A kérdező kommentje:
Alapvetően a párom valóban jóval engedékenyebb, mint én, bár szerintem ezt ketten rontottuk el, nem ő egyedül. Azért szerintem nem lehet megszólni, mert néha, ami gyakorlatilag pár nap az évben szeretné a saját igényeit érvényesíteni. Tehát az kicsit erős, hogy elrontotta, most meg a saját kényelmét keresi. Egy évben pár napra szerintem nézheti a saját kényelmét, hiszen nem vagyunk rabszolgák, hogy a saját igényeinkről teljes mértékben lemondjunk. Ma beszélek vele, hogy csináljuk végig következetesen ezt a dolgot. Köszi még egyszer a válaszokat.
2013. febr. 21. 11:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!