Jogosan vagyok dühös?

Figyelt kérdés

Férjem 8-17-ig dolgozik, 7-kor indul és este 6 mire hazaér. Én 8-15:30, nekem csak félóra az út. Én hozom-viszem a gyerekeket (3 és 4 évesek), mivel így elég csak fél8-ra bevinnem őket és délután 4-re ott vagyok értük.

Úgy volt, hogy a férjem munkát vált, ahol kevesebb az óraszám (nem kell ledolgozni az ebédidőt, nincs túlóra, a munkahely is közelebb van), de előléptették, így eszében sincs váltani. Részben megértem, mert így megugrott a fizetése, ami nyilván jól jön, viszont elegem van már a reggeli kapkodásból és hogy délután/este mindent egyedül csinálok.

Elegem van, hogy csak nekem lettek stresszesek a mindennapjaim, hogy reggel kiabálok a gyerekkel, hogy öltözzenek már, mert elkésünk, délután rohanok értük. Este is én vacsoráztatom, fürdetem (és legtöbbször én altatom) a gyerekeket, mert mire férjem hazajön, átöltözik, eszik stb addigra már ágyban vannak a gyerekek és csak az esti puszira jön be vagy mond egy rövid esti mesét nekik.

Férjemmel beszéltem már erről, de mindig azt mondja nem tud mit csinálni, a munkáját nem fogja otthagyni pont most, hogy abban a pozícióban van, ahol szeretett volna lenni. Mindig azt mondja, hogy szerinte nekem még sokkal jobb, hiszen hamarabb hazaérek és többet vagyok otthon, pihenhetek. Igen, mert 2 gyerekkel nagyon pihentető az otthonlét.

A legtöbb ismerősünknél váltva hozzák-viszik a szülők a gyereket.

Segítségünk sajnos nincs. Gondolkoztam már bébiszitteren, de nagyon rossz érzés lenne, hogy egy vadidegen vigyáz a gyerekekre az én kényelmem miatt. Imádom a gyerekeimet, csak ez a mókuskerék felőröl.

2022. máj. 5. 10:34
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
90%
20. azannya, ügyike vagy! köszi a részletes helyzetjelentést, de ha nem tűnt volna fel a kérdés nem rólad szól. 🤦‍♀️
2022. máj. 5. 12:56
 32/57 anonim ***** válasza:
62%
Te most is raersz regényeket irni, valószínű a többi is túlzás.
2022. máj. 5. 13:09
 33/57 anonim ***** válasza:
98%
Mondod,hogy heti 1-2 óra már segítenie feltöltődni. Férjed és te is hétfőtől péntekig dolgoztok? A gyerekeid már nem babák. Miért nem mész el úszni vagy edzeni szombatonként?
2022. máj. 5. 13:15
 34/57 anonim ***** válasza:
88%

Nekem is ilyen volt a férjem, én beszéltem vele, nem egyszer, de változás nem volt.

Aztán csináltam magamnak programokat, barátnői csevereszés este 18-23 ig, rokonlatogatas egyedül, pont volt céges utazás és muszáj volt helyt állni. Rájött, hogy ezek jó minőségi idők a gyermekkel, élvezi, már nemnolyan kicsi, és meg is tudja csinálni. Azóta egyenrangúan kiveszi a részét kb

2022. máj. 5. 13:30
 35/57 anonim ***** válasza:
82%
Menj el egy teljes hétvégére valahova akkor férjed talán belátja, hogy nem pihizel 😏
2022. máj. 5. 13:51
 36/57 anonim ***** válasza:
100%

5: "Férjem hazajön 18-kor és utána még eszik, közben tv-zik vagy netezik, mert hogy neki erre egész nap nem volt ideje."

Ezzel van a gond, nem a munkaidejével.

2022. máj. 5. 14:06
 37/57 anonim ***** válasza:
25%
Mondjuk a te munkahelyed is laza lehet, ha van időd gyakorizni. Ne generálj problémát itt, ahol nincs.
2022. máj. 5. 14:07
 38/57 anonim ***** válasza:
92%
Így teljesen más a story mint amit először írtál. Nagyon egyszerű csinálj magadnak programokat. Ha az édes nagyra nőtt óvodás férjed megtudja milyen két gyereket nevelni majd talán leszáll a magas lóról. Ha meg nem, az extra fizuját költse gyerektartásra. Ennél egyedül is jobb.
2022. máj. 5. 14:13
 39/57 A kérdező kommentje:

Igen laza a munkahelyem, irodában dolgozom. Van hogy több a munka és van hogy kevesebb. Tanultam nem keveset, hogy jó munkahelyem legyen. Ezzel mi a baj?

Köszönöm a véleményeket, tényleg az lesz, hogy többet hagyom őket egyedül, aztán majd alakul.

2022. máj. 5. 14:23
 40/57 anonim ***** válasza:
100%
Amikor hazaér, onnantól vegye ki a részét a tennivalókból. Netezzen akkor, ha már lefektettétek a gyerekeket.
2022. máj. 5. 14:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!