Jogosan vagyok dühös?
Férjem 8-17-ig dolgozik, 7-kor indul és este 6 mire hazaér. Én 8-15:30, nekem csak félóra az út. Én hozom-viszem a gyerekeket (3 és 4 évesek), mivel így elég csak fél8-ra bevinnem őket és délután 4-re ott vagyok értük.
Úgy volt, hogy a férjem munkát vált, ahol kevesebb az óraszám (nem kell ledolgozni az ebédidőt, nincs túlóra, a munkahely is közelebb van), de előléptették, így eszében sincs váltani. Részben megértem, mert így megugrott a fizetése, ami nyilván jól jön, viszont elegem van már a reggeli kapkodásból és hogy délután/este mindent egyedül csinálok.
Elegem van, hogy csak nekem lettek stresszesek a mindennapjaim, hogy reggel kiabálok a gyerekkel, hogy öltözzenek már, mert elkésünk, délután rohanok értük. Este is én vacsoráztatom, fürdetem (és legtöbbször én altatom) a gyerekeket, mert mire férjem hazajön, átöltözik, eszik stb addigra már ágyban vannak a gyerekek és csak az esti puszira jön be vagy mond egy rövid esti mesét nekik.
Férjemmel beszéltem már erről, de mindig azt mondja nem tud mit csinálni, a munkáját nem fogja otthagyni pont most, hogy abban a pozícióban van, ahol szeretett volna lenni. Mindig azt mondja, hogy szerinte nekem még sokkal jobb, hiszen hamarabb hazaérek és többet vagyok otthon, pihenhetek. Igen, mert 2 gyerekkel nagyon pihentető az otthonlét.
A legtöbb ismerősünknél váltva hozzák-viszik a szülők a gyereket.
Segítségünk sajnos nincs. Gondolkoztam már bébiszitteren, de nagyon rossz érzés lenne, hogy egy vadidegen vigyáz a gyerekekre az én kényelmem miatt. Imádom a gyerekeimet, csak ez a mókuskerék felőröl.
Nekem is ilyen volt a férjem, én beszéltem vele, nem egyszer, de változás nem volt.
Aztán csináltam magamnak programokat, barátnői csevereszés este 18-23 ig, rokonlatogatas egyedül, pont volt céges utazás és muszáj volt helyt állni. Rájött, hogy ezek jó minőségi idők a gyermekkel, élvezi, már nemnolyan kicsi, és meg is tudja csinálni. Azóta egyenrangúan kiveszi a részét kb
5: "Férjem hazajön 18-kor és utána még eszik, közben tv-zik vagy netezik, mert hogy neki erre egész nap nem volt ideje."
Ezzel van a gond, nem a munkaidejével.
Igen laza a munkahelyem, irodában dolgozom. Van hogy több a munka és van hogy kevesebb. Tanultam nem keveset, hogy jó munkahelyem legyen. Ezzel mi a baj?
Köszönöm a véleményeket, tényleg az lesz, hogy többet hagyom őket egyedül, aztán majd alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!