Panelban tényleg szörnyű a gyereknevelés?
A gyermekem játszótér után egy időben mindig bealudt míg hazaértünk. Ha felébresztettem volna akkor az aznapi alvást kihagyja és attól mind a ketten megőrültünk a végén, így maradtam vele lent. pisilni nem tudtam, éhes voltam, kaját nem főztem addig se, fáztam.
Próbáltam aztán nem hagyni hogy elaludjon, de képest volt addig is, míg egy pékségben fizettem, szóval jópárszor megjártam.
akkoriban bármit megadtam volna h kertes házunk legyen.
Maximum a szomszédoknak szörnyű, ha sokat sìr a gyerkőc, meg mikor már nagyobb, és ugrál, szaladgál, labdát pattogtat, az alsó szomszéd nem biztos hogy örül neki. Laktam én is ilyenek alatt, ott este 10 után is ezt csinálták, mondjuk ott szülő baj is volt.
Egyébként én tanyán voltam gyerek, nekem az az igazi élet, unokatesókkal szaladgáltunk a pusztában, fára másztunk, felhordtuk a szénát mert azt játszottuk hogy gólyák vagyunk és fészket épìtünk :D fater nem nevetett rajta :D
Én panelból jöttem a párom házába. Nagyon szerettem a panelt és picivel szerintem könnyebb, sokkal kevesebb házi munka, feladat, pénz. Hétvégén lehet menni valahová nem ásni meg ültetni (amit alapból szeretek).
Mondjuk mi még bőven újítottuk a házat a romokból, amikor pici volt a lányom. Külkerület vagyunk, bolt sincs sétatávra. Ha megyek a régi körmyékemre, irigykedve nézem ott az anyujákat.
Viszont most hogy 3 és 1 évesek, mégis igen praktikus lett a ház, kb csak kinyitom az ajtót, most várjuk nekik a mászókát, órákat eljátszanak, az ikerszoszéddal felváltva játszanak egymással. Ők megszokták a szinteltolt zegzugos lépcsős nagy házat, elevenek, mozgékonyak, meg olxan temperamentum is mind2, hogy egy panelt most ne bìrnának ki bent.
1. gyerekre teljes ruha
2. táskában minden bepakolva
3. megnézem ahogy játszóra pizsiben mész - szóval felöltözöl, azalatt kirámolja az egyik szekrényt, nem baj majd utána összerakod
indulásra kész vagy és bekakil, tisztába teszed, a ruha olyan lett, gyorsan átöblíted, ne száradjon be
4. ismét felöltözteted őt is magadat is - nyűgös lesz, éhes, nem akar menni, kell a szekrény mélyén lévő piros kisautó is stb..
5. elindultok - nem akar lépcsőzni vagy akar lépcsőzni és míg 3x visszaszaladsz mert nincs nálad telefon, a bevásároló cetli, a bevásároló zacskók, az italát a polcon hagytad, kell váltó kesztyű mert tengap is vizes lett és ezért kellett előbb visszajönni mert fázott, addig ő lerohan az alsó szintre - utána rohansz, és visszajöttök az ajtót becsukni
6. kb totál leizzadsz mire leértek
7. lóg rajtad a kismotor, a roller, nyáron homokozó cucc
Kertes:
1. gyereket felöltözteted
2. az otthoni ruhára veszel kabit
3. játékok kint vannak, ha nyűgje van csak bejöttök
Panellakók vagyunk, egyedül a medencét hiányolom. Kertesben nőttem fel, mindig kellett csinálni valamit, és mire a végéreértünk, lehetett kezdeni előlről. Medencénk mondjuk ott sem volt...
A férjem szeretne 5 éven belül kertesbe költözni, de az mindenképp hitelfelvétellel jár, a mostani lakás viszont hitelmentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!