Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki intézi a "gyereknevelés"...

Ki intézi a "gyereknevelés" ezen részeit nálatok?

Figyelt kérdés

Nálunk én hozom-viszem a gyerekeinket a bölcsibe-oviba, mivel nekem elég fél 8-kor elindulnom munkába, illetve délután 4 után már ott vagyok értük. Férjem viszont már reggel 7-kor elindul és csak este 6-ra ér haza. Ebből következik, hogy minden bölcsis-ovis dolgot én intézek, a fizetnivalók, ha a programokra vinni kell valamit, váltóruhákat viszek stb. A gyerekorvosi/védőnői vizsgálatokra, státuszokra én kérek időpontot, én tartom észben, hogy mikor kell menni és én is viszem el őket. Én adom be nekik a vitaminokat. Fürdetést, vacsit 80%-ban én csinálom.

Férjem rengeteget foglalkozik velük, de csak játék terén. Gyurmáznak, nyomdáznak, rajzolnak, kirakósoznak. De minden ilyen "kötelező, monoton" jellegű dolgot én csinálok meg.

Nálatok ez hogy megy?

(A házimunkát felesben csináljuk, de inkább férjem csinál többet.)

2022. márc. 1. 13:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem nálunk is kb.ugyanígy.
2022. márc. 1. 13:16
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én intézem. Van egy majdnem 10 éves és egy 1,5 éves gyerekünk (a kicsivel még itthon vagyok), a férjem reggel fél7-7 körül indul, este 6 előtt nem ér haza, de inkább később, így nem is lenne ezekre ideje.
2022. márc. 1. 13:22
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Az óvodai dolgot nálunk is én intezem, itt is hasonló az idő beosztás, férjem máskor megy, máskor jön. Ezzel nem nagyon lehet mit csinálni. Az itthoni dolgokból viszont jobban kiveszi a részét, etetés, fürdetés, annak idején a tisztába tétel, stb. Ezeket csinálta ő is.
2022. márc. 1. 13:23
 4/18 anonim ***** válasza:
89%

Ugyanott dolgozunk a férjemmel, teljes váltóműszakban.

Szóval megosztunk mindent. Ő is hordja fejlesztésekre, mindenhova. Ha kell főz, mos, takarít (úgy férfimódon :)), játszik a gyerekkel.

Kórházba kontrollokra ő nem viszi egyedül. Egyszerűen azért, mert sok kérdésre én jobban tudom a választ, mint ő (a sok apróság). Szóval ilyenkor vagy eleve akkorra kérek időpontot, mikor én vagyok otthon, vagy szabit veszek ki.

A bonyolultabb kontrollokra meg együtt visszük.

Háziorvoshoz leviszi egyedül is.

Igen, vannak problémái a gyereknek, de megoldjuk.

2022. márc. 1. 13:27
 5/18 anonim ***** válasza:
17%

A 13 éves nagylányunkat férjem viszi reggel suliba, haza már egyedül jön busszal. Én itthon vagyok a 1,5 évessel. Férjem vállalkozó, este 7 körül ér haza. Együtt vacsorázunk és együtt fürdetjük a kicsit. Hétvégén itthon van, a kicsivel van, én tudok nyugiban sütni, főzni, takarítani. Minden ügyintézés az enyém.

Szerintem a férfiak agya nem tud ráállni ilyen időpontokra, ovis sulis teendőkre. Legalábbis nemhogy mint egy anyáé.

2022. márc. 1. 13:44
 6/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is így.
2022. márc. 1. 13:47
 7/18 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk a férjem elég sok dologból kiveszi a részét, de csak, ha kérem. Tehát elviszi a gyereket orvoshoz, elmegy szülőire, de ezeket mind én tartom számon, és ha szükséges, kiosztom neki a feladatot. Nyilván nem ideális ez így, de ez van, így alakult.

Viszont takarítani ő szokott. Előbb észreveszi a koszt, mint én, és jobban is zavarja. Ez is valami.:)

2022. márc. 1. 14:00
 8/18 Derjaderja ***** válasza:
100%

Nálunk elég speciális lesz. 1 év múlva megyek vissza. 75-90 perc a munkahelyem és minimum 8-4ig dolgozom (bár péntek rövidebb nap), de 8kor már átöltözve, az éjjeli eseményekről tájékozódva kell lenni. A párom random 12-24 órás műszakokban dolgozik.

Az utcánkban van egy óvi, ahová az ikerszomszéd és a szembekislány is jár. A lányunkat ide íratjuk, és azokon a napokon, amikor a párom nem dolgozik, ő viszi-hozza, a többi napokra egyezséget kötünk a szomszedokkal (pl pénteken elhozom az összes gyereket).

A kisfiam a munkahelyem melletti bölcsibe kerül, mert az utcai óviban nincs bölcsi, és nem akarom reggel 6kor leadni a kerületben és este 6kor elhozni.

2022. márc. 1. 14:01
 9/18 anonim ***** válasza:
Vegyesen. Férjem otthonról dolgozik, így kb felesbe intézünk mindent.
2022. márc. 1. 14:06
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a férjem műszak beosztásától függ h melyikünk hazza/viszi

Tehát ha éjszakás, akkor a már fűtött kocsival ő viszi stb

Egyébként a csoport pénz, tisztasági csomag stb

én intézem. A vizsgálatok, fényképezés,farsang stb fejbentartása az én feladatom (ha akarná se menne neki)

2022. márc. 1. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!