Anyukák! Hogyan egyeztetitek össze a gyereknevelést és a minőségi életszínvonalat?
Az én babám 6 hónapos. Az a "hobbim", hogy anyatejet fejek leadásra. Nagyon nyugodt baba a fiam, tudok mellette fejni. De mondjuk barkácsolni nem tudnék. Az anyatejadást úgyis ki akartam próbálni, erre most van lehetőség.
Általános esetben gyerekfüggő, hogy kinek mennyi ideje van. Ha pedig a baba nyugodt, még mindig el lehet szúrni rossz szervezéssel.
Nem egyszerű. Az első pár hónapban még mindenre volt relatív sok időm és energiám, mert nyugis babám volt, aki a nap nagyobb részében elnézelődött vagy aludt, szóval mellette tudtam a hobbimmal foglalkozni, de a háztartást is simán vittem, sportolni is lett volna időm (ha igénylem :D ), a párkapcsolat is simán ment, mindenféle különösebb segítség nélkül.
Aztán a kisasszony megnőtt, már sokkal több idő és energia kell hozzá, már kevesebbet alszik és ha ébren van, akkor általában igényli, hogy vele foglalkozzak (meseolvasás, közös játék, akármi közös program). Most már az énidőm az radikálisan lecsökkent, lekorlátozódott az ő alvásidejére, bár cserébe a házimunkába be lehet vonni, sok mindent együtt is meg tudunk csinálni, azt kifejezetten szereti, ha pl tornázok, utánoz és játszik velem közben, szóval az cuki, de pl a hobbimra már este, altatás után lenne csak időm, amikorra meg már agyilag zokni vagyok és csak bambulok ki a fejemből, ha meg energiám is van bármire, akkor azt inkább a párkapcsolatra fordítom.
A férjem a segítségem, meg az anyósom néha. De ugye a nap nagyobb részében egyedül vagyunk. A férjem este és hétvégén van jelen, anyósom meg heti ~2 alkalommal, de ha bármikor szeretnénk kettesben randizni a férjemmel, akkor azért elég rugalmasan meg lehet beszélni vele, hogy vigyázzon addig a lányunkra. Már szerencsére lehet ilyeneket csinálni, másfél éves a kicsi, most már elég könnyű "lepasszolni" egy-egy délutánra vagy estére.
Sehogy. Ráadásul Magyarországon az az elfogadott, hogyha anya lettél, akkor szűnj meg teljesen létezni mint személyiség, és teljesen a gyereknek rendeld alá magad. Anyám soha nem segített, ha megkértem, kiakadt, azt mondta, hogy neki sem segített senki. A védőnő szerint "ezért kapod az államtól a fizetésed."
Egy idő után én fogadtam babysittert, szerencsére a férjemmel azért ebben meg tudtunk egyezni. De nagyon gáz volt, 10.000 ft-ot kért el azért, hogy ott aludt nálunk, miközben elmentünk bulizni a férjemmel, konkrétan már aludtak a gyerekek, amikor odaért, és még aludtak, amikor elment.
Szerintem ez meg jár a nőnek, nem véletlen van annyi GYES-beteg nő nálunk, külföldön, ahol 6 hét a szülési szabi ez a jelenség ismeretlen. Én mindenkinek azt szoktam tanácsolni, ha nincs rokoni segítség, akkor ne sajnálja a babysitterre a pénzt.
7 hónapos a kisfiam , heti 3xor járok este a barátnőimmel aerobikra ,engem ez kapcsol ki.
Addig a párom van a gyerekkel, ő fekteti le aludni stb
Napközben sokszor megyek ki sétálni vele,közben zenét hallgatok, vagy találkozunk itt az anyukákkal akiket a védőnőnel ismertem meg és velük sétálok.
Hétvégén mindig megyünk a párommal és a kisfiammal együtt valahova. Vásárolni, sétálni,vadasparkba stb
Engem ez is feltölt és a kisfiam nagyon szeret a babakocsiban nézelődni. Órákig elvan benne.
Havonta 1xer megyek kozmetikushoz, addig a párom vigyáz a kisfiunkra, vagy ha hétköznap nem jó akkor megyek Hétvégén amikor otthon van.
Hajatfesteni magamnak szoktam amikor alszik a gyerek.
Az unokatesóm vagy egy messzi barátnőm szokott 2 havonta meglatogatni, egy pár napot itt vannak nálunk, akkor velük elmegyek Vásárolni, este bulizni és szintén a párom van a gyerekkel. (Nekünk nincs segítségünk)
Ha a párommal akarok valahova menni kettesben azt is 2 havonta tudjuk megoldani , anyukám Ausztriában él, 2 havonta amikor jön hozzánk akkor addig ő van a gyerekkel amíg mi elmegyünk bárhová.
Most 2 napos wellnessen voltunk.
Úgy érzem mi eddig mindent megtudtunk oldani, kellően elég idő jut így magunkra és egymásra is. Bár tény hogy sokat számít hogy a párom nagyon figyelmes és mindenben segít.
2 éves, nem bölcsis, nincs segitsegem, férjem rendőr.
Heti 1x járok loveszetre, az a hobbim. Tanulok mellette, napkozbeni alvaskor, emelt erettsegire, ősszel fosuli. Délelőtt kimenetel előtt letudom a főzést, házimunkát. Parommal amikor nem dolgozik, minden este a miénk, 8kor alszik a kicsi. Programozni együtt szoktunk hárman.
"Szerintem ez meg jár a nőnek, nem véletlen van annyi GYES-beteg nő nálunk, külföldön, ahol 6 hét a szülési szabi ez a jelenség ismeretlen"
Ott abba vannak belebetegedve,hogy a 6 hetes gyereket a babysitterre kell bízni. Azert ne írd már úgy,mint ha az ideális lenne,mert nagyon nem az.
3as gondolom dolgozni nem mentél vissza a gyerek 3 hónapos korában, azt nem irigyled a külföldön élőktől igaz?:-D
Komolyan nem kell mindenkinek szülni, ha fontosabb a buli lehet ám macskát is tartani, nem kell önzőségből tönkretenni egy ártatlan életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!