Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van segítségeteket vizsgálatok...

Van segítségeteket vizsgálatokra vinni a babatok?

Figyelt kérdés

Apuka el tud kerekedni munkahekyrol?

Az én párom semmit nem segít.

Az ő kollégája folyamat lebecol, allatorvos, banki ügyek, okmanyiroda.

Az én párom a gyerekünk miatt nem venné ki a 1 napot pedig nagyon kene menni egy vizsgálatra. Másik városba van, nincs kocsink, buszozni kell(ene).

2022. febr. 28. 08:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
100%
🤣 Hát ez jó. Feltesz egy kérdést, aztán meg ki van akadva, hogy mások válaszoltak. 🤦
2022. febr. 28. 13:51
 52/71 anonim ***** válasza:
83%

50!

Anyuka valóban azért kapja a cserét, gyedet, gyest, hogy a gyerekkel legyen 7/24ben. Apukának két lehetősége van: vagy dolgozik, vagy nem. Ha dolgozik, van bevétele, ha nem dolgozik, nincs. Nos, átlag munkahelyen nem tolerálják, ha valaki idióta indokkal nem akar dolgozni, márpedig az "el kell kisernem a feleségemet a gyerekkel az orvoshoz" ez a kategória. Minek? Ha épp szabadnapos vagy szabadságon van, menjen, bár akkor se látom értelmét buszozgatni valami bagatell vizsgálat miatt.

33. voltam.

2022. febr. 28. 13:52
 53/71 anonim ***** válasza:
15%

53

Bocs, de nem vagy kötelezve arra, hogy megmond mire kell a szabadságod.Bármit mondhatsz, akár azt is, hogy vazeg bedöglött az autónk, az asszonynak egyedül kellene ide oda vinni a babánkat és jól jönne egy szabadnap, hogy el tudjak velük menni mert...ennyi.Igen lehet azt mondanák, hogy Józsi ne viccelj már, de ha nem egy minden hónapban 2 hetet táppénzen lévő, meg minden másnap szabira menni akaró emberről van szó, akkor valószínűleg azt mondják(ha meg tudja a munkahely oldani) ,hogy jól van Józsi, akkor majd holnapután találkozunk. Ha az első a válasz, meg legalább azt mondhatom a páromnak nem rajtam múlt.Ő meg megnyugszik, hogy megpróbálta. De mindegy.Nem nézek már vissza.

Csak munkaidőn kívül apa az apa, ő soha sehova ne kísérje el az első 3 évbe az asszonyt a gyerekkel.Itt nyilván senkinek a férje sem volt semmilyen családi, gyerekkel kapcsolatos dolog miatt szabin az első években csak és kizárólag akkor, mikor nyaralni mentek, meg kellemesen tudták eltölteni közösen az időt.Nyilván nem ez az igazság.De mindenki ragaszkodik az igazához, én meg tudom, hogy a hétköznapokban nem azt látom mint amiket ide írtak sokan.

Szép napot:)

2022. febr. 28. 14:11
 54/71 anonim ***** válasza:
55%

54!

Az meg van, hogy 1, eleve a munkáltató rendelkezik a szabadsagod 1/3 reszevel? 2, a legtöbb helyen hetekkel korábban jelezni kell? 3, a kérdező ezt irja: "Az én párom a gyerekünk miatt nem venné ki a 1 napot pedig nagyon kene menni egy vizsgálatra."

2022. febr. 28. 14:17
 55/71 anonim ***** válasza:
100%
Na most nyilván nem mindegy milyen vizsgálatról beszélünk.Ha komolyabb akkor persze elkísérné,de gondolom akkor téged is,de most egy hallásvizsgálat,vagy egy látásvizsgálat nem olyan,hogy ne oldhasd meg egyedül.Ha minden ilyenre szabit vesz ki, akkor meg utána nincs kirándulás,nyaralás,Stb.Akkor meg majd az lesz a baj,hogy téged sehova nem visz a férjed,még egy ebédre se,és nem törődik veled.Mint már írtam,4 gyerkőc van nálunk,tehát nem egyet kell hurcolnom,ha megyünk,de simán megoldható.
2022. febr. 28. 14:18
 56/71 anonim ***** válasza:
83%

"Itt nyilván senkinek a férje sem volt semmilyen családi, gyerekkel kapcsolatos dolog miatt szabin az első években"

De, nyilván volt. Ha volt értelme, vagy ha megkönnyítette a helyzetet. De még mindig 0 értelme van EBBEN A SZITUÁCIÓBAN amit a kérdező kiírt, szabit kivetetni a férjjel, amikor itt csak az a kérdés, hogy ketten buszoznak majd, vagy hárman.

2022. febr. 28. 14:19
 57/71 anonim ***** válasza:
0%

Nekem ez olyan fura. Itt mindenki azzal jön, hogy apa azért kapja a fizetését, mert dolgozik. Anya meg azért, mert ellátja a gyereket és kész pont. Az nem tűnt még fel senkinek, hogy szabadság alatt is kap az ember fizetést? :D

A szabadság jár, egy részével a munkavállaló szabadon rendelkezhet az mt szerint is és nem kell beszámolnia róla, hogy most éppen azért kér szabit, mert másnapos lesz és otthon akar dögleni másnap, vagy mert az asszonyt a babával vizsgálatra kell kísérni. Ha valakinél a munkahelyén problémát csinálnak abból, hogy kivenné azt a szabit, ami neki törvény szerint is jogosan jár, akkor sürgősen hagyja ott a munkahelyét és keressen normális munkáltatót.

Az már más kérdés, hogy azt a szabit ki lehet venni értelmesebb dolgokra is esetleg (pl. nyaralás, pihenés, értékes minőségi, együtt töltött idő, komolyabb probléma, stb.).

2022. febr. 28. 14:20
 58/71 anonim ***** válasza:
68%

58!

Kapja, de nem a 100%-ot. Felétek nem tudom hogy van, nálunk novemberben le kellett adni a szabadsag igénylést erre az évre. Ha ma azt mondom, hogy kell egy extra nap szabadság, nem fogok kapni, hiszen már ki van írva mind. Ha van valami indokot rá, esetleg kapok egy extra napot, amit valamikor ledolgozhatok.

2022. febr. 28. 14:24
 59/71 anonim ***** válasza:
26%

Az alapbéred teljes mértékben megillet szabadság alatt!

Mt szerint 7 nappal a munkavállaló rendelkezik. 15 nappal korábban vagy köteles bejelenteni, hogy ezeket a napokat mikor akarod kivenni, a többit ő kiadhatja kedve szerint. Tehet előzetes felmérést, hogy a 7 napodat mikor akarod kivenni, de nem vagy köteles ennyire előre nyilatkozni erről, max szóban tájékoztatni jófejségből.

Erre mondom én azt, hogyha neked már előző év novemberében le kell adni a szabi igényedet és abban NULLA rugalmasság van, akkor keress normális munkáltatót.

2022. febr. 28. 14:36
 60/71 anonim ***** válasza:
86%

"Valaki főzött is ma vagy csak itt pötyögtök?"

Igen, babgulyást, szilvásbuktát.

2022. febr. 28. 14:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!