Van segítségeteket vizsgálatokra vinni a babatok?
Apuka el tud kerekedni munkahekyrol?
Az én párom semmit nem segít.
Az ő kollégája folyamat lebecol, allatorvos, banki ügyek, okmanyiroda.
Az én párom a gyerekünk miatt nem venné ki a 1 napot pedig nagyon kene menni egy vizsgálatra. Másik városba van, nincs kocsink, buszozni kell(ene).
Mi videken lakunk, ahol busz jár napi 4db. Vonat 2 óránként.
(Pedig 10km a város, 30 a megyeszékhely).
A megyeszekhelyre járunk orvoshoz.
Mikor az autom rossz volt most 3 hónapig is simán megoldottam egyedül, pedig 2 gyerekkel mentem. Egy 2 és fél évessel és egy csecsemővel.
Vonattal be, ott átszallni helyijáratra, séta, majd vissza.
Magas lépcsős vonat, simán felvittem a babakocsit. Ha nem tudtam volna, kindig jött oda valaki, segíthet-e.
Ahogy mamám mondaná, nincs lehetetlen, csak tehetetlen 🤷♀️
Az meg, hogs apuka minden viszgalatra menjen... ezen is csak pillázok. Minek?! Az en férjemet is érdekli a gyerek, mégsem ül ott mellettünk, a munkából kiesve. Megoldom egyedül és felhívom hogy minden oké...
Ez csak ujabban az elkényelmesedett anyukák divatja, le lehet pontozni...
Nyilván a gyereket közösen vállalják és így a vele kapcsolatos teendők is elvileg közösek. De míg a nő otthon van a gyerekkel 7/24ben és azért kap pénzt, a férfi kénytelen dolgozni. A munkahelyek pedig nem feltétlenül tolerálják ha ide oda kell menni munkaidoben.
Egy vizsgálatra élvezni egy csecsemőt azért nem igényel se hetekig tartó szervezest, se 50 fős csapatot. Egy szülő épp elég. Nyilván ha a gyerek szívetek és épp a nyitott szívmutetrol kell az orvossal tárgyalni, akkor megy mindkettő, de ennél kisebb súlyú történéseknél épp elég az egyik szülő.
Ha nincs autó, nem értem mit javitana a helyzeten ha apuka is buszozik egyet. Ha nem jó a tömegközlekedés, akkor ott a taxi. Nem, nem ingyenes, nem olcsó, de ha az ember a világ végére költözik és nincs autója, akkor ilyen helyzetekre legyen felkeszulve.
"Nálunk teljesen egyértelmű volt, hogy mivel ketten várjuk a babát, ketten megyünk minden vele kapcsolatos vizsgálatra is. Együtt varakozunk és alig várja hogy minden rendben van-e."
Hát azért ez se ennyire fekete meg fehér. Nálunk 6 lesz a nagy, 2 a kicsi. A nagyfiam szeptember óta kb ugyanannyit volt itthon betegen, mint óvodában. A kicsi meg minden szart elkap tőle, és általában nem is ugyanakkor, hanem pár nap késéssel. Tehát kis túlzással élve ki-be járkálok velük a gyerekorvosunkhoz fél éve, volt hogy egy héten többször is mentünk. Hát ha minden egyes alkalommal követeltem volna, hogy a férjem vegyen ki szabit, és jöjjön velünk, mert a gyereknek mandulagyulladása van, és bár meg tudnám ezt oldani egyedül is, de "kETteN vÁRtUK a BAbÁt!!!", úgyhogy jöjjön ő is, akkor kb már most nem lenne szabadsága. Vagy munkahelye, rosszabb esetben. Plusz babakorban a védőnői státuszok, hallásvizsgálat, csípőszűrés, miegymás... mégis kinek van ennyi szabadsága?
Tehát igen, ha csak egy random mezei vizsgálatról van szó, és autó akkor sincs, ha apuka szabit vesz ki, akkor én igenis azt gondolom, hogy csak felesleges hiszti emiatt cseszegetni. Ha a gyereknek komoly baja lenne, vagy ha lenne autó, és az apukán múlna, hogy tudnak-e azzal menni a másik városba vagy nem, akkor természetesen jogos lenne, hogy vegyen ki egy napot, vagy minimum a kocsit adja oda.
Emberek, az amúgy feltűnt, hogy a kérdező nem azt írta, hogy ő nem vezet, hanem azt, hogy NINCS KOCSIJUK? Értem, buszozni kell a babával, de ezek szerint akkor is buszozni kéne, ha apuka is ott lenne. Akkor miért is lenne könnyebb a helyzet?
Én tényleg megértem, ha mondjuk van 1 db családi autó, amit apuka el kell, hogy vigyen, vagy anyukának nincs is jogsija, hogy akkor szeretné, ha apa kivenne egy napot, és elvinné őket, mert úgy könnyebb. De ha nincs is autó, és annyi lenne a különbség, hogy 2 helyett 3-an buszoznak, akkor nekem kicsit érthetetlen, hogy miért kéne emiatt havi 1 nap szabit elcseszni az amúgy is kevésből.
Mondom ezt úgy, hogy az én férjem velünk sokat jött, mert olyan volt a beosztása, hogy tudott. De amikor dolgozott, sose kértem, hogy emiatt ne dolgozzon, felnőtt vagyok, megoldom.
Egyrészt épp a múltkor olvastam ezen az oldalon, hogy valaki olyan kimerült volt és a férj nem segített ott sorra jöttek a válaszok, hogy hát te választottad, mert az enyém bezzeg még a babát is ágyba hozta hogy ne fáradjak még azzal is, nekem csak csecsre kellett tenni, aztán utána büfizette, pelenkázta.Itt meg mi van.Mindent megoldok, felnőtt vagyok, minek ilyenbe.
Mi múltkor simán bemehettünk a gyerekkel ketten orvoshoz, annyi volt a kérés, hogy egyikünk lehetőleg maradjon a külső folyosón.Nagyon jó volt hogy ott volt a párom mert a 10kg gyerek szenvedett mint a kutya és végig ölbe kellett fogni, főleg állva mert valamiért úgy volt jó neki.Hát össze is cartam volna magam, ha (5 órát várakoztunk) 5 órán keresztül egyedül kellett volna tartanom abban a kényelmetlen pózban amibe neki jó volt.
Van akinek a háztartás vezetésében kell otthon segíteni a párjának, van akinek arra van igénye hogy szabadon tölthessen egy órát vagy kettőt.Van aki meg azt mondja pelenkázzásból vegye ki a részét.Van akinek meg olyan igénye van, hogy évente egyszer vegyen ki egy napot a párja aztán menjen el velük orvoshoz(mert mondjuk rosszul aludt a gyerek és a párja is, mert nehézség buszozni vagy bármi) szinte senki sem írta ,hogy egyszer se volt el vele a párja.A kérdező ezt sérelmezi, hogy az övé meg egyszer se ment velük.
38: a kérdező nem írta, hogy most bármi extra körülmény fennállna, ami miatt kell a férj segítsége. Csak annyit, hogy milyen már, hogy nem megy, mert neki nyűg egyedül. Szerintem ezen a ponton nem jogos, azért mégiscsak egy munkahelyen dolgozik, nem lehet minden szarságért elrángatni. Ha majd a főnök megunja és kirúgja, akkor lesznek igazi gondok.
Semmi baj azzal, amit írsz, hogy valami extra esetben (pl nagyon szarul van a gyerek, anyuka is szarul van stb.) segítsen. De na, egy babát minimum havonta vinni kell státuszra, plusz az egyebek, hogy tudna már ennyiszer szabit kivenni? Milyen munkahely tolerálja ezt?
38.
A felkel este a gyerekhez, ágyba hozza a babát, besegít a háztartásban, pelenkázza a gyereket - ez mind-mind szabadidőben történik (feltételezem), és nem szabadnapot vesz ki rá a férj...
Azért van különbség aközött, hogy az apa otthon (!!!) időarányosan vegye ki a részét a baba/gyerek és a háztartás körüli teendőkből, meg aközött, hogy vegyen ki szabit és munkaidőben ugráljon vizsgálatokra, ráadásul úgy, hogy még csak meg sem könnyítené érdemben a dolgokat (autó híján).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!