Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fer hogy az exem felesége nem...

Fer hogy az exem felesége nem akar vigyázni az exemmel közös gyerekünkre?

Figyelt kérdés
4 éve hogy nem vagyunk együtt azóta az exem megnősült. Amikor szétmentünk egymás között úgy egyeztünk meg hogy gyerektartást fog fizetni és hétköznap lesz nálam, hétvégén meg nála. A kislányunk akkor 3 éves volt. 2 éve olyan munkahelyem lett hogy hétköznap nem mindig tudom elvinni vagy elhozni az óvodából, azt mondta az exem nem baj mennek érte ők vagy elviszik. Az exem felesége 3 műszakban dolgozik szóval szabadabb az ideje mint nekem mert 8-16:30 dolgozok. 1 hónapja hívtak az óvodából délelőtthogy a kislányom beteg, haza kellene vinni. Elmentem érte és az exem felesége éjszakás volt és nem tudtam csak oda vinni. Mikor kijött a kapun mondtam neki mi a probléma. Beküldte a kislány és a kapuban nekem esett hogy ezt hogy gondoltam hogy 11 órakor bedobom hozzájuk a lányt mert én vagyok az anyja miért nem kérem el a munkahelyről magam mert ő fáradt és hogy nem neki kell megoldani azt hogy legyen a gyerekkel valaki. Ezt még lenyeltem. Most is beteg a kislány, most pedig délutános és közölte hogy nem tud rá ügyelni csak délelőtt. Az exem 7-18 dolgozik. Arra nem képesek hogy vegyenek ki szabadságot és az exem felesége mindig hárít és nem akar a gyerekkel lenni. Nyaralni se vitték magukkal tavaly. Szerintem ez így nem igazságos. Mit tudok tenni ezekkel?
2022. febr. 24. 12:35
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
100%

Én még le is kevertem volna neked egyet, ha a beteg gyerekedet odaviszed hozzám.

Egy éjszakai műszakot alapból nehezebb kipihenni, utána meg 1 nap leforgása alatt visszaállni, nemhogy még 11-kor felkelni és egy beteg gyerekre vigyázni.

Jó, hogy már azt nem várod el, hogy leszámoljon a munkahelyén azért, hogy tudjon a gyerekedre vigyázni.

2022. febr. 25. 07:32
 52/58 anonim ***** válasza:
50%
Azért jó fejek vagytok. Én is feltettem egy kérdést régebben,a párommmal és a gyerekével kapcsolatban. Mindenki lehordott mindennek, hogy hogy képzelem, tudtam, hogy gyereke van alkalmazkodjak, vagy dobva leszek. Pedig arról szólt, hogy rám van tolva a gyerek. Szóval itt sok a napraforgó. Akkor írjam én is, hogy igen hozzátartozik a gyerekes férfihoz ez is, ha beteg a gyerek és anya nem ér rá gondoskodjon az új nő.
2022. febr. 25. 07:36
 53/58 anonim ***** válasza:
100%

Bár már válaszoltam korábban, egy "apró" technika információ mellett se menjünk el, de inkább a szabályt idézem:

"Fontos, hogy a gyermekápolási táppénz tekintetében keresőképtelennek minősül:

-az anya, aki kórházi ápolás alatt álló egy évesnél fiatalabb gyermekét szoptatja,

-a szülő, abban az esetben, ha tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermekét otthon ápolja és a gyermeket saját háztartásában neveli, valamint

-a szülő a tizenkét évesnél fiatalabb gyermeke kórházi kezelésének időtartamára abban az esetben, ha a gyermeke mellett tartózkodik a fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményben.

javasolnám a középső kitétel tanulmányozását. Egyrészt nem a saját háztartásában neveli, másrészt nem is szülő hivatalos formában, ergo GYÁP-ot nem is vehetni ki az új feleség, az meg egészen egyszerűen gondolati szinten is nevetséges, hogy a sima, éves szabadságát erre pazarolja, mikor nyilván szüksége lenne rá alapon is, de semmiképpen sem rendelkezhetsz te fölötte.

Hármas válaszoló volnék, de valahogy hiányérzetem támadt, hogy ezt a lényegtelennek nem mondható kitételt valahogy elfelejtettük.

Jó hogy nem már azt kéred, a teljes éves szabiját töltse a beteg gyerekkel, aki nem is a sajátja, hogy neked ne kelljen a munkahelyeden konfrontálódni, szabit kivenni, aztán tök természetesen dolgozzon egész évben, mint a gép, csak mert hozzáment valakihez, akinek már van egy gyereke és egy exe, aki képtelen szülőként funkcionálni és az életét managelni.

No meg még mit nem.

2022. febr. 25. 08:31
 54/58 anonim ***** válasza:
12%

52 Tudnod kell hogy aki elvált férfival köt házasságot abban a pillanatban elveszti minden emberi értékét függetlenül attól hogy szerető volt vagy sem megelőzöen a szeretett férfinek.Mint a férfi gyereke gyerekei mint az ex csak egyre tart csicska nagy K

Ennyi!- igazságot soha ne keres föleg itt.

Én is csodálkoztam hogy emberszámba vették a másodikat.

A témához annyít kiskorkorú gyerek esetén tudomásul veszi a második hogy a párjának fizetni kell Menni kell a gyerek után Az exével a gyerek végett kapcsolatban kell maradnia.Tehát nem sok ideje lessz őrá.(Itt ugye tudjuk mikor jön a rafináltság és a gyerekre hívatkozva anyukának is apuka a csicskása marad)De meg ne mer szólalni második!

Saját maga kell megteremtse az anyagi javakat.Sőt az ex legszívesebben még a saját pénzeddel is elszámoltatna amihez végképp semmi köze!(Az ex férjéhez sem ha a kiegyezett tartás díjakat fizeti)De ez az ő olvasatukba másképp van!

Felnőtt gyereknél színtér az ex a végtelenségig pumpál pedig semelyik törvény nem mondja ki hogy a pasinak fizetni kell.(De apuka első perctől kezdve zsarolta van) Kivétel ha nem beteg a gyerek mert az más vagy nem szabadítottak rá asszony tartást.

Ha maga a párod beteg a te nyakadba dobják a szeríntük kötelező fizetni valót.

Holott te senki vagy csak akkor vagy előhúzva a kalapból ha hasznot látnak belőled.Valóban semmi közöd egyikükhöz sincs!A csattanó ha te szemszögödből elmondod az igazat hazug aljas vagy még a tetejében!(Attól függ a pontozás ki ismer egyes leírásban magára az rögtön lepontoz mert még ismeretlenként is undorodik tükörbe nézni!

Na sok boldogságot másodikak!

2022. febr. 25. 09:26
 55/58 anonim ***** válasza:
86%
De ott írja a kérdező, hogy vigyáz a kislányra, még ha a gyerek beteg is, de nem hajlandó fizetetlen szabadságot kivenni azért, hogy más gyerekét ápolja.
2022. febr. 25. 15:25
 56/58 anonim ***** válasza:
88%
És milyen igaza van. Van két lő szülője a gyereknek, esetleg nagyszülei is vannak. Minek kéne más porontya miatt kiesni a munkából?
2022. febr. 25. 19:41
 57/58 anonim ***** válasza:
100%
Remélem troll vagy kérdező.
2022. febr. 25. 19:52
 58/58 anonim ***** válasza:
71%

Híd el utolsó sok ilyen ex feleség van.

Aki mindenből hasznot akar húzni

Nem tudja hol a határ.

Holott neki igazából csak kiskorú gyerek esetén és szigórúan a gyerekkel kapcsolatban (Semmi több)van az apától elvárni valója.Az apa új kapcsolatából semmi.Az új feleségtől meg semmijen formában nincs számon kérni való

Ő felé és a gyerek felé egy idegen (Feléje az ex férj is az)

Mikor megismerte a párját tudomásul vette tartozik egy kiskorú jó létéért minden formában

Így kell anyagilag és az apa idejével gondolkodjon.Ennyi elvárása van az APÀNAK az új társától a kiskorú gyereknél.

2022. febr. 26. 08:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!