Más is van ilyen, hogy nem érdekli más gyereke csak a sajátja?
Figyelt kérdés
Én ezt úgy értem, hogy pl ha rokonoknál vagyunk és ott vannak a kisfiam unokatestvérei szinte elvàrjàk, hogy én is foglalkozzak velük. Látszik, hogy hulla fáradtak a szülők, igerültek 3 kisgyerekkel akkor minek vállalták? Sógornőm már szinte pofàkat vág ez miatt. Én élvezem, hogy végre enyémre nem kell figyelni annyira (5 éves), nyugodtan tudok a felnőttekkel beszélgetni, semmi kedvem más gyerekével gügyörészni meg büfiztetni meg stb.2022. febr. 18. 14:22
21/27 anonim válasza:
Szerintem itt is az arany középút lenne az optimális. Családon belül szerintem ne legyen már fizikailag fájdalmas, ha 3 teljes mondatot kell váltani egy kisgyerekkel, az összes rokonnal beszélsz ennyit, akkor is, ha nem annyira vagy rá kíváncsi. De nyilván a szülei dolga, hogy szemmel tartsa, és ha kezd túl közvetlen lenni, akkor visszafogja. Én senkire nem erőltetném rá a fiam, de azt kifejezetten bunkó dolognak tartanám, ha pl találkoznék rokonokkal, nekem köszönnek, ő is szépen köszön, ahogy tanulta, urambocsá megkérdezi valakitől, hogy mi van a kezében, mert érdekesnek találja (általában max ennyi szokott történni), és flegmán elküldik, hogy hagyjálmárbékén. Nyilván utcán, vagy egyéb helyeken nem megy oda vadidegenekhez, de a rokon ilyen szempontból szerintem más, ott azért többször is találkoznak, nem elvárható szerintem, hogy a gyereknek zéró interakciója legyen velük.
22/27 A kérdező kommentje:
Igen igazad van utolsó válaszoló. De már mikor ötödjére fújja a fülembe a sipot vagy a kisebb már 5 perce csak mászik rám ilyenektől vagyok rosszul. De itt a szülő a hibás.
2022. febr. 18. 18:35
23/27 anonim válasza:
Szerencsére a mi családunk normális, nincs gyerekfétis, ha összejövünk, csak felnőttek (egy rokon szült kettőt, be is hurcianyusodott, szerencsére levált rólunk a kölykeivel együtt, évek óta nem is láttuk).
24/27 A kérdező kommentje:
Mi is csak akkor találkozunk velük ha valami ünnep van,egy évben max 3x de épp elég
2022. febr. 18. 18:46
25/27 Derjaderja válasza:
15. Szerintem két félrértés is van.
Egyik, hogy a példában mindkét család egy harmadik vendége, nem egymás vendégei. A vendéglató család iránt vagy nekik a vendégek iránt valóban vannak kötelezettsegeik, de hogy az A vendégcsalád minden tagjának kell-e dialógust kezdeményezni a B vendégcsalád minden gyerekével - az szerintem nem egy alap igazság. Függ a helyszíntől, helyzettől, résztvevők szàmától stb.
Másrészt én nem írtam, hogy én ne beszèlnék más gyerekével, azr írtam, hogy van olyab rokon, aki sose kontaktàl az én gyerekeimmel, de ez se harag oka nálunk.
26/27 Derjaderja válasza:
Mi az a "behurcianyusodás"?
27/27 anonim válasza:
amikor valaki megszül és rágyógyul a gyerekére, minden arról kezd szólni nála. Ez a rokon elfelejtette nevelni a gyerekét, olyannyira, hogy sehol nem tud viselkedni, ezért anyósom kijelentette hogy nem kívánja hagyni szétszedni a házát a gyerek által. Ezen annyira besértődött a nő, hogy évek óta nem beszél vele, de senkivel sem a családból (hála istennek), ritkán hallunk felőle. Most valami lepukkannt munkásszállón lakik a könykeivel, pedig szép élete volt, szerető férjjel, gyönyörű házat építtetett vele fel, de kidobta a pasit...Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!