Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is van ilyen, hogy nem...

Más is van ilyen, hogy nem érdekli más gyereke csak a sajátja?

Figyelt kérdés
Én ezt úgy értem, hogy pl ha rokonoknál vagyunk és ott vannak a kisfiam unokatestvérei szinte elvàrjàk, hogy én is foglalkozzak velük. Látszik, hogy hulla fáradtak a szülők, igerültek 3 kisgyerekkel akkor minek vállalták? Sógornőm már szinte pofàkat vág ez miatt. Én élvezem, hogy végre enyémre nem kell figyelni annyira (5 éves), nyugodtan tudok a felnőttekkel beszélgetni, semmi kedvem más gyerekével gügyörészni meg büfiztetni meg stb.
2022. febr. 18. 14:22
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
12%
Igen, vannak hasonlóan egoista emberek. Azért az átlagot szerencsere érdekli a családja és a rokonai.
2022. febr. 18. 14:26
 2/27 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy 2 szót se szólok hozzá, de havi 2x azt a 2-3 órát inkább a rokonokkal beszélgetek
2022. febr. 18. 14:31
 3/27 anonim ***** válasza:
86%
Ahogy a tiédre se kell figyelni annyira pont úgy az övéikre se kell annyira.
2022. febr. 18. 14:35
 4/27 anonim ***** válasza:
15%
Nekem a nem érdekli azt jelentő, 2 szót se szólsz hozzá.
2022. febr. 18. 14:38
 5/27 anonim ***** válasza:
84%
Jelen. Nekem ugyan nincs gyermekem, de a feleségem nővérének van egy félévese, és amikor összejön a család, állandóan csesztetnek, hogy fogjam meg én is, ringassam, toljam a babakocsiba, beszéljek hozzá, játszak vele, stb. Kivagyok tőlük. Nem azt mondom, hogy abszolút nem érdekel, de nem az én gyerekem, ráadásul ez a tukmálás nálam pont az ellenkezőjét váltja ki.
2022. febr. 18. 14:40
 6/27 A kérdező kommentje:
Épp ezaz, hogy ők se szólnak többet 2 szónál az én gyerekemhez, de nem is kell mert szépen játszik a másik 2 vele egykorúval.
2022. febr. 18. 14:50
 7/27 A kérdező kommentje:
Nekem is tukmálás már szinte mert mindenkinek 2-3 gyereke van, csak nekünk van 1 és nem fogják fel, hogy mi nem is akarunk többet
2022. febr. 18. 14:52
 8/27 Derjaderja ***** válasza:
92%

Szerintem mindenki a saját gyerekéért felel. De azért függ a helyzettől, pl ha a vendéglátó kisgyerekes, akkor kedves dolog esetleg a tálalás idejére a kisgyerekeihez pár szót szólni, ha valaki gyerekszerető.

Nekem az a tapasztalatom, hogy azért annyi figyelmet mindig kapnak a gyerekek, hogy meglegyen a szociális élményük. Van olyan rokon, aki hozzájuk se szólt még soha, az is oké, nem mindenki szereti a gyerekeket.

Etetni, pelenkázni, fegyelmezni, vigasztalni meg az anya feladata a társaságban.

2022. febr. 18. 14:52
 9/27 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem a gyerekeket emberszámba venni nem gyerekeszeretetről szól. Udvariassági kérdés, mint ahogy a többi, számodra érdektelen emberrel is beszélsz, mert ez az illem. "szia! Nahát milyen szép a pólód! Milyen az óvoda? Mi a kedvenc játékod?" Kb ennyit kell elsütnöd egy este, meg válaszolni neki, ha kérdez. Az anyjának kell leállítania, ha a gyerek rádmászik, és szólni neki, hogy "Danika, most hagyd egy kicsit Zsuzsi nénit, beszélgetünk vele felnőtt dolgokról"

Szerintem ez alap emberi dolog. Amúgy én sem rajongok más gyerekeiért, de mosolygok rájuk, mondok kedveseket és érdeklődök felőlük, válaszolok nekik mert normális vagyok. Ha az anyjuk nem szól rájuk, ha rámmásznak, megkérem őket, hogy szóljanak, de előtte én mondom, hogy anyukáddal szeretnék most felnőtt dolgokról beszélgetni, kérlek játssz addig a többiekkel! Ha nem érti, az anyjának szólok, illetve szóváteszem, hogy legközelebb figyeljen ő erre, az ő gyereke, neki kell megtanítani, hogy a viselkedése ne legyen kellemetlen mások számára.

Babát büfiztetni nem a vendég dolga, rámosolyogni, "gügyögni" kétszer és érdeklődni felőle, az a vendég dolga.

2022. febr. 18. 15:06
 10/27 anonim ***** válasza:
92%
A mi családunkban is sok helyen a kisgyerekesek az istenek. Családi összejöveteleken (15-20 fő) mindig valakire rá vannak tukmálva a gyerekek (akár nagyobb tesókra), a szülők meg le se xarják őket, mert hogy ők "most pihennek". Bas*ki, minek annyi gyerek akkor? Nem volt 1-2 elég? Én mindig odafigyelek a sajátjaimra, ők nem idegesítenek senkit, senkinek nem kell őket ringatni, etetni stb., max ha nagyszülők pl. kifejezetten akarják.
2022. febr. 18. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!