Más is van ilyen, hogy nem érdekli más gyereke csak a sajátja?
Szerintem mindenki a saját gyerekéért felel. De azért függ a helyzettől, pl ha a vendéglátó kisgyerekes, akkor kedves dolog esetleg a tálalás idejére a kisgyerekeihez pár szót szólni, ha valaki gyerekszerető.
Nekem az a tapasztalatom, hogy azért annyi figyelmet mindig kapnak a gyerekek, hogy meglegyen a szociális élményük. Van olyan rokon, aki hozzájuk se szólt még soha, az is oké, nem mindenki szereti a gyerekeket.
Etetni, pelenkázni, fegyelmezni, vigasztalni meg az anya feladata a társaságban.
Szerintem a gyerekeket emberszámba venni nem gyerekeszeretetről szól. Udvariassági kérdés, mint ahogy a többi, számodra érdektelen emberrel is beszélsz, mert ez az illem. "szia! Nahát milyen szép a pólód! Milyen az óvoda? Mi a kedvenc játékod?" Kb ennyit kell elsütnöd egy este, meg válaszolni neki, ha kérdez. Az anyjának kell leállítania, ha a gyerek rádmászik, és szólni neki, hogy "Danika, most hagyd egy kicsit Zsuzsi nénit, beszélgetünk vele felnőtt dolgokról"
Szerintem ez alap emberi dolog. Amúgy én sem rajongok más gyerekeiért, de mosolygok rájuk, mondok kedveseket és érdeklődök felőlük, válaszolok nekik mert normális vagyok. Ha az anyjuk nem szól rájuk, ha rámmásznak, megkérem őket, hogy szóljanak, de előtte én mondom, hogy anyukáddal szeretnék most felnőtt dolgokról beszélgetni, kérlek játssz addig a többiekkel! Ha nem érti, az anyjának szólok, illetve szóváteszem, hogy legközelebb figyeljen ő erre, az ő gyereke, neki kell megtanítani, hogy a viselkedése ne legyen kellemetlen mások számára.
Babát büfiztetni nem a vendég dolga, rámosolyogni, "gügyögni" kétszer és érdeklődni felőle, az a vendég dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!