20 éves lány vagyok. Várandós vagyok. Párom lemondott a gyerekünkről. Egyedül maradtam semmim nincs csak nemsokára a kisbabám. Hogyan tovább? Anyukámékhoz nem szülhetem szegényt. Ki mit tenne az én helyembe?
Itt van egy fiatal nő egy nagyon ijesztő helyzetben és ilyen hülyeségeket kell írni meg belerúgni. Meggondolatlan volt és hiszékeny, de nem az a kérdés, mit kellett volna tennie, mert arról már lecsúszott, sem hogy XY valós vagy elképzelt egyén vagy népcsoport helyében ti mit tennétek, hanem hogy ő most mit tehet, mik a lehetőségei.
Szerintem:
1. Munkahelyet lehet perelni, jó eséllyel kap szép nagy kártérítést, mert terhes nőt nem lehet kirúgni még akkor se, ha a munkáltató nem tudta, hogy terhes.
2. Ha nem veszélyeztetett terhes, munkahelyet kell keresni, hogy a szülés időpontjában biztosított legyen és kapjon támogatást. Kevés az esélye persze, de jobb, mintha meg sem próbálja. Itt is körbe lehet járni a lehetőségeket, hogyan megoldható, hogy be legyél jelentve valakihez... mindenesetre ha értesz bármihez, azt bőszen ajánlgasd mindenkinek, hátha egy ismerős ismerőse tud valami lehetőséget és ne abból indulj hogy "úgyse", legyél rámenős.
3. Lakhatásért a leendő nagymamához muszáj lesz fordulni, mert jobb, mint az utcán. És majd ő nagylányként eldönti, vállalja-e. Ha nem vállalja, akkor barátoknál lehet kunyerálni vagy a védőnőnél lehet érdeklődni anyaotthoni férőhelyekről. Szerintem érdemes megpróbálni, hátha kapsz segítséget lakhatáshoz vagy munkát gyülekezeteknél vagy hasonló bajba jutottakon segítő alapítványokhoz fordulni.
4. Apukát lehet perelni gyerektartásért. Ingyenesen segítenek a bíróságon. Ez kb. a fizetése 20%-a lesz, de ha az csak havi 20 vagy feketézik vagy kiskorú sem érdemes otthagyni ebben a helyzetben, ami járna. Ha apuka eltűnik, elvileg előkerítik, ha azt mondja, nem az övé, kötelezik DNS tesztre - és akkor ezeknek a költségét is fizetheti, és tudtommal előre az állam megelőlegezi, ha kell, és akkor azt is behajtják rajta.
5. Ha úgy döntesz, lemondasz a gyerekről, érdemes örökbeadással foglalkozó alapítványhoz fordulni, így már újszülöttként családba kerülhet. Ha nyílt az örökbefogadás, akkor tudni fogod, kikhez, akár válogathatsz is. És nincsenek tele az árvaházak (nincsenek is klasszikus árvaházak), mert sokkal több a babára évekig váró pár, mint amennyi a gyerek. Akik a rendszerben maradnak, azok azért, mert a szülők nem mondtak le róluk, hanem néha látogatják őket, és ezért nem lehet őket örökbe adni, vagy jellemzően kisiskolás kornál már nagyobbak vagy pl. betegek, akiket kevesen vállalnak be, de ők is (ha állapotuk engedi) mind nevelőszülőkhöz, családba kerülnek. (Nevelőszülőkből meg hát ugyanúgy, mint szülőkből meg vannak nagyon rendesek, elhivatottak meg sajnos kevésbé azok is.) Ajánlom a Gyerekvállalás/Örökbefogadás topikot.
Most sokan lefognak pontozni,de örökbeadás?
Fel sem fogod mit jelent egy gyereket felnevelni.
Több millió forint,és keveset mondok.Anyukám annak idején ugyanígy volt,mint Te.
Apám elhagyta,ha a mamáék nem támogatnak,még egy pelenkára se lett volna anyunak pénze.
Mai fejemmel én kimerem jelenteni,jobb lett volna mindkettőnknek,ha nem tart meg.
Gondold át ezt,mert nem egy leányálom 20 évesen tönkretenni az életed.A gyerek érdekeit nézd,ne a tiédet vagy azt,hogy neked aztán gyerek kell és kész.
Mert csak szeretetből nem fogod tudni szépen felnevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!