Úgy érzem, mióta megszületett a lányom, Őt jobban szeretem, mint a kisfiamat, érzett valaki hasonlót?
Nagyon szégyellem magam, és természetesen eszem ágában sincs ezt kimutatni a kisfiam irányában, de valami nagyon furcsa érzés kerített hatalmába, amióta világrajott a kislányom, aki már 3 hónapos is elmúlt...
Amikre gondoltam, mint lehetséges okok:
1. A kislányomat születése óta TUDOM SZOPTATNI, míg a fiamat sohasem tudtam, Ő sajnos tápszeres volt.
2. A kislányom a nap 24 órájában velem van (talán főleg a szoptatás miatt is), hordozom magamon, míg a nagyobb gyerekem, aki már másfél éves, nagyon sokat van távol tőlünk, mert annak idején családi okok miatt inkabb nagyszülők vigyáztak rá, most meg már bölcsődébe jár.
3. A kisfiam most lépett nem olyan régen a dackorszakba, ami tudom, hogy teljesen normális majdnem 2 éves kisgyereknel, tehát akaratoskodik néha, hisztizik, és féltékeny a kishúgára.
A lányom teljes mértékben az én feladatom, Vele vagyok egész nap, mióta csak a világon van, és imádom szinte rajongásig, mellettem alszik az ágyban egy kis babaöbölben.
Úgy érzem, Őt a szívem mélyén, kimondatlanul sokkal jobban szeretem, mint a nagyobbik gyerekemet.
Érzett valaki hasonlót? El fog ez múlni?
Természetesen a fiamat is imádtam mindig, de valahogy az van bennem, hogy elképzelni se tudtam korábban, hogy egy pici babát ennyire nagyon is lehet szeretni, mint a kislányomat... Tőle elválaszthatatlan vagyok, mindent együtt csinálunk, alig teszem le, és kimondom: azt érzem, hogy Ő tett engem igazán Anyává...
Kislányom 3 hónapos, 100 % iszsz-es baba. Sose kapott tápszert.
Bár eléggé hasfájós szegény, de erre már kitapasztaltam a megfelelő gyógymódot: minden nap torna, inflacol.
Mostmár kezd egyre többet ébren lenni napközben, így folyamatosan leköti az embert. A kisfiam szintén, na Ő meg egész nap játszana, szaladgálna, ezért is jár bölcsődébe.
Bölcsi után van, hogy levisszük a játszótérre picit. Lehet, ezt befogom sűríteni nála.
Én sem tudtam sajnos megoldani, hogy egyedül a lányomat vigyem játszóra (legalábbis az első hónapokban, ma már könnyebb), de azzal igyekeztem megoldani, hogy a kicsi alvásidejében mentünk. 3 hósan már nagyjából lehetett tudni hogy ha x időben indulok, vsz aludni fog. Akár 2 órát is aludt az enyhe téli levegőn. Főleg ha babakocsiban tudtam vinni, leparkoltam, akár walkietalkiet tettem mellé, és csak a lanyomé voltam. Erdei kirándulás dettó.
Plusz találkozgattunk is más kisgyerekesekkel. Tudom az már nem szűk program, de jó volt neki látni, hogy másnak is van kistesója, és egymás gyerekével is próbáltunk beszélgetni.
Ezt a kérdést melegszívvel tudnám ajánlani minden gyk-s troll anyunak, akik más platformokon kérdéseknél a világból is kiüldözve aláznak más anyákat, akik akármilyen okból nem szoptatják a babájukat.
Sajnállak kérdező teljesen őszintén, mert ez a marhaság ami eluralta az agyadat nem teljesen tőled származik úgygondolom, hanem az elvárások alatt "törtél meg" amit néhány kedves nőtársad plántált beléd akár egyértelműen akár szépen sunyiban.
Meg kell magaddal értetned az anyaság nem azon múlik szoptatsz-e vagy tápszert adsz a gyerekednek. Igen csődöt lehet mondani szülőként, de az nagyon nem itt kezdődik, viszont hála ennek az agybajnak sajnos te most igen csak rezgeted magad alatt a lécet. Tegyèl rendet a fejedben és engedd el a táplálassal kapcsolazos elváráaokat szentírásokat.
Nekem is gondom volt a szoptatáss, tápszeres lett a kisfiam, és tudod mit, ettől függetlenül igenis anya vagyok , igenis jó anya vagyok. Nem ez határozza meg a kettőnk viszonyát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!