Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, mióta megszületett...

Úgy érzem, mióta megszületett a lányom, Őt jobban szeretem, mint a kisfiamat, érzett valaki hasonlót?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyellem magam, és természetesen eszem ágában sincs ezt kimutatni a kisfiam irányában, de valami nagyon furcsa érzés kerített hatalmába, amióta világrajott a kislányom, aki már 3 hónapos is elmúlt...

Amikre gondoltam, mint lehetséges okok:

1. A kislányomat születése óta TUDOM SZOPTATNI, míg a fiamat sohasem tudtam, Ő sajnos tápszeres volt.

2. A kislányom a nap 24 órájában velem van (talán főleg a szoptatás miatt is), hordozom magamon, míg a nagyobb gyerekem, aki már másfél éves, nagyon sokat van távol tőlünk, mert annak idején családi okok miatt inkabb nagyszülők vigyáztak rá, most meg már bölcsődébe jár.

3. A kisfiam most lépett nem olyan régen a dackorszakba, ami tudom, hogy teljesen normális majdnem 2 éves kisgyereknel, tehát akaratoskodik néha, hisztizik, és féltékeny a kishúgára.

A lányom teljes mértékben az én feladatom, Vele vagyok egész nap, mióta csak a világon van, és imádom szinte rajongásig, mellettem alszik az ágyban egy kis babaöbölben.

Úgy érzem, Őt a szívem mélyén, kimondatlanul sokkal jobban szeretem, mint a nagyobbik gyerekemet.

Érzett valaki hasonlót? El fog ez múlni?

Természetesen a fiamat is imádtam mindig, de valahogy az van bennem, hogy elképzelni se tudtam korábban, hogy egy pici babát ennyire nagyon is lehet szeretni, mint a kislányomat... Tőle elválaszthatatlan vagyok, mindent együtt csinálunk, alig teszem le, és kimondom: azt érzem, hogy Ő tett engem igazán Anyává...

2021. dec. 15. 10:27
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
68%
De neki meg lett a szoptatás miatt kötődési zavar, ami sajnos náluk nem marhaság. Senkit nem érdekel, hogy kinél nem lett baj, nincsenek vele előrébb, nem kell még fokozni is a bűntudatot. Viszont tény, hogy ezt szakember nélküli nem teszi rendbe. Ez a cél. Nem az, hogy jól megmondjuk, hogy bezzeg nálunk ez és ez volt.
2021. dec. 17. 12:39
 52/58 anonim ***** válasza:
89%
Jaj 51. Ezért írtam, hogy keressen fel szakembert, mert a kórelőzményei alapján mentálisan sem tökéletes. Bármikor jöhet egy újabb depresszió stb. Ne erősítsd már meg benne ezt a baromságot, hogy egy szoptatástól alakul ki a kötődés és az az oka, hogy kevésbé szereti a gyerekét.
2021. dec. 17. 18:27
 53/58 anonim ***** válasza:
32%
Dehogy erősítem, hogy attól alakul. Én se tudtam szoptatni, nem azon múlott. De neki igen, úgy tűnik. Nem tudom, hogy mit olvastál. Én azt írtam, hogy attól, hogy másnak nem lett baj miatta, neki még igen, és nem segít rajta, hogy más odaírkálja, hogy hát neki nem volt ilyen, úgyhogy telibe baromság is. Mert nem az. Neki nem.
2021. dec. 17. 18:46
 54/58 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy most tudok csak válaszolni.

#51 és #53 én értékelem, hogy végre valaki rálát erre a problémára is! Igen, kialakulhat kötődési hiány a rengeteg, szinte már megszámlálhatatlan kudarc, szomorúság, traumatikus élmény miatt, ami sajnos pont a fiamhoz köthető, nem máshoz. És ezalatt nem kizárólag a szoptatás meghiúsulását ragoznám, hanem úgy unblock mindent is: a megbetegedésemet, a komplikációkat, amik utána jelentkeztek, nem tudtam őt jóllakatni úgy, ahogyan azt mindenki sulykolta és elvárta: anyatejjel!

A lányommal minden másként alakult... személyiségre sem olyan, mint a fiam.

És azt a tévhitet is eloszlatnám, hogy a saját sikereim miatt szeretem a gyerekem, mert ez nem igaz! Az életemet elképzelni sem tudnám nélkülük, ezt a nyomorult kérdést is MIATTUK írtam ki! A kisfiam miatt! Hogy Rajta segíthessek azáltal, hogy megpróbálom megérteni elsősorban önmagamat. Majd ezt követően tudok Rá koncentrálni, ennek megfelelően helyretenni azt, amit eddig elszúrtam.

Kikérem magamnak, hogy ne szeretném a gyerekeimet! Ha nem szeretném őket ,ez a kérdés meg sem született volna! Ölnék értük!

2021. dec. 17. 22:59
 55/58 anonim ***** válasza:
21%
Ne törődj ezzel a sok károgóval. Nem a te hibád, ha így érzel a gyerek iránt. Csak próbálj úgy viszonyulni hozzá, hogy a lehető legkevèsbè sérüljön.
2021. dec. 18. 00:52
 56/58 anonim ***** válasza:
94%

Ez azért lehet mert mindig is kislányt szerettél volna es most valóra vált az álmod.

De ettől ez meg nem jó így, hidd el h érzi a kisfiú, hogy a kislany a. Riválisa , ami később a gyerekek között is okozhat feszültseget! Vagy keress fel egy szakembert vagy változtass ezen!

Ezt ne szokd meg h a kisfiút lepasszolod, kirázod a nyakadbol, a hugi meg sir egész nal de az nem baj..

Szedd össze magad , legyél jó szülő! Ne tegyél kulonbseget gyerekek között. A kisfiúnak semmi másra nincs szüksége csak az őszinte szeretetedre!

Szingli anyuka vagy? Mert a pasid ha lelépett , a kislanyban látod magad es a te almaid (pl hercegno leszek stb) a kisfiút meg a párod szerette vna emiatt érzed így, közrejátszik ez is.

Szóval Cintikém! Szedd össze magad, anyaként ugyanis fontos h nincs kulonbseg a gyerekek között ! Mind2 egyformak kell szeretni oké szintikem?

2021. dec. 18. 01:04
 57/58 A kérdező kommentje:

54, 56, ment a zöld kéz, meg mindenkinek, aki normális hangvételű, ítélkezésmentes választ, tanácsot írt, és nem csak annyit böfögött oda, hogy "sajnálom a fiadat". Ezzel ugyanis senki sem lenne előrébb, és bármikor kerülhetsz Te is ilyen helyzetbe, hiszen az érzéseknek lehetetlen parancsolni!

Köszönöm szépen a normális válaszokat, Nektek köszönhetoen kicsit világosabban látom magam kívülről, mint eddig... még az is lehet, hogy tudat alatt (?!) az is zavar, hogy az első gyermekem fiú lett (világ életemben kislányt akartam, olyannyira, hogy el se tudtam képzelni korábban, hogy fiam legyen).

2021. dec. 19. 11:02
 58/58 anonim ***** válasza:
71%

Már meg ne sértödj de ezek a felsorolt okok nem a gyerek hibája.

Inkább én a te helyedben megpróbálnák bárhogy is kompenzálni őt Bár az időt vissza pörgetni nem lehet.

Jó magam szülők nélkül jöttem

Az első gyerekem iránti érzés talán annyíban más mint emlék ott éreztem még először milyen az mikor valaki íránt örökre ilyen különleges szeretetet érzel

Ott tudatosult egyben bennem mit nem kaptam meg az élettől soha

Ennyi a különbség de semmi egyéb!

2022. febr. 21. 06:58
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!