Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Úgy érzem, mióta megszületett...

Úgy érzem, mióta megszületett a lányom, Őt jobban szeretem, mint a kisfiamat, érzett valaki hasonlót?

Figyelt kérdés

Nagyon szégyellem magam, és természetesen eszem ágában sincs ezt kimutatni a kisfiam irányában, de valami nagyon furcsa érzés kerített hatalmába, amióta világrajott a kislányom, aki már 3 hónapos is elmúlt...

Amikre gondoltam, mint lehetséges okok:

1. A kislányomat születése óta TUDOM SZOPTATNI, míg a fiamat sohasem tudtam, Ő sajnos tápszeres volt.

2. A kislányom a nap 24 órájában velem van (talán főleg a szoptatás miatt is), hordozom magamon, míg a nagyobb gyerekem, aki már másfél éves, nagyon sokat van távol tőlünk, mert annak idején családi okok miatt inkabb nagyszülők vigyáztak rá, most meg már bölcsődébe jár.

3. A kisfiam most lépett nem olyan régen a dackorszakba, ami tudom, hogy teljesen normális majdnem 2 éves kisgyereknel, tehát akaratoskodik néha, hisztizik, és féltékeny a kishúgára.

A lányom teljes mértékben az én feladatom, Vele vagyok egész nap, mióta csak a világon van, és imádom szinte rajongásig, mellettem alszik az ágyban egy kis babaöbölben.

Úgy érzem, Őt a szívem mélyén, kimondatlanul sokkal jobban szeretem, mint a nagyobbik gyerekemet.

Érzett valaki hasonlót? El fog ez múlni?

Természetesen a fiamat is imádtam mindig, de valahogy az van bennem, hogy elképzelni se tudtam korábban, hogy egy pici babát ennyire nagyon is lehet szeretni, mint a kislányomat... Tőle elválaszthatatlan vagyok, mindent együtt csinálunk, alig teszem le, és kimondom: azt érzem, hogy Ő tett engem igazán Anyává...

2021. dec. 15. 10:27
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
100%

Várjál, ezek szerint te a kicsit is leginkább azért szereted, mert önmagad sikerét látod benne. Az érzéseinkről nem tehetünk, ezért én nem akarlak megkövezni, de ezzel az úttal nagyon vigyázz, mert ez egyenesen ahhoz vezet, hogy a gyerekek közül mindig az lesz a sztár, akivel lehet önmagad fényezni... Később az óvodában, iskolában, felnőtt életben.

A gyerekeket önmagukért kell szeretni, nem azért mert tudom szoptatni vagy nyolchónaposan már szavalja a himnuszt. Fogadd el a nagyot is, nem voltál sz..rabb anya, mert nem tudtad szoptatni, és semmivel sem vagy attól jobb, hogy most a társadalmi tradícióknak megfelelőbben tudsz "teljesíteni" a kicsivel.

2021. dec. 15. 10:53
 12/58 A kérdező kommentje:
8-as és 9-es nagyon szépen köszönöm az értelmes választ!
2021. dec. 15. 10:54
 13/58 A kérdező kommentje:
11-es Neked is köszönöm, ebben is látok rációt!
2021. dec. 15. 10:55
 14/58 anonim ***** válasza:
100%

Talán, ha nem a nagyszülőknél lett volna kisbaba korában (nem ítélkezés, millió oka lehet), meg nem lenne berakva bölcsibe úgy, hogy amúgy is otthon vagy a kicsivel, nem lenne ez!

11-esnek igazat adok, szerintem is tudat alatt valami ilyesmi van a dologban. Kicsit “engedd el” a kisebbik kezét, ahogy a leírtak alapján a naggyal is tetted anno!

2021. dec. 15. 11:02
 15/58 anonim ***** válasza:
95%

"A kisfiam egyébként szeret bölcsibe járni, 2 nagyon jó kis barátja is van, egyikül egy kislány.. imádják egymást a 'hármas banda tagjai'."

Ez pozitívan hangzik. Ez esetben talán tényleg jobb ott neki.

Viszont akkor törekedj arra, hogy délután foglalkozz vele is, ill. legyen olyan idő (pl. amikor a kicsi alszik, vagy férjed hazaért), amikor CSAK a fiaddal foglalkozol. Vele játszol, hancúrozol kettesben. Legalább napi fél órát.

Ez sokkal fontosabb, mint hogy ha rámutat valamire, rögtön megkapja. Sőt, ez hosszú távon problémát is okozna.

2021. dec. 15. 11:09
 16/58 A kérdező kommentje:

#15-ös igyekszem erre törekedni! :) ez is jó válasz, ötletes, köszönöm szépen!

Sajnos a kicsinek is "szoknia kéne" apukát, mert Ő pedig visít, ha nem én veszem fel.... nagyon anyás szegénykém.

2021. dec. 15. 11:19
 17/58 anonim ***** válasza:
100%
Édes Istenem, igenis szokja meg ő is apát és ebben egyesegyedül te tudsz ebben segíteni! Ne te kapkodd fel! Nem csodálom, hogy ordít, ki se engeded a kezedből a kiskedvencedet! Sürgősen változtatnod kell, és ezért igenis neked kell tenned, ha nehéz és fáj, akkor is! Legalábbis akkor, ha nem akarod, hogy sérüljön (még jobban) szerencsétlen fiad…
2021. dec. 15. 11:24
 18/58 anonim ***** válasza:
93%

"Nincs vele kiszúrva, sőt, nagyon is el van kényeztetve: elég, ha valamire rámutat, megkapja."

Szegényke épp csak az anyjára hiába mutat rá...

Ugye azt nem hiszed komolyan, hogy attól lesz boldog és kiegyensúlyozott, hogy az ezredik fröccsöntött bizbaszt is megveszitek neki? És hogy ez pótolni tudná az anyai törődést?!

2021. dec. 15. 11:27
 19/58 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk is hasonló probléma van a családban, én a kisfiad érzéseit tudom átérezni ebben a szituációban, ugyanis nálunk anyukám a bátyámat szerette mindig jobban nálam. Sose vallotta volna be, de ezt egy gyerek érzi, ezt nem lehet palástolni sajnos. Bennem nagyon sokáig volt tüske emiatt anyukám felé.

Nagyon érdekes amit a 11es írt, belegondolva az én anyukámnál is az volt a gond, hogy mindig a saját sikerélményét szerette és nem kifejezetten minket, a gyerekeit, mint individuális személyiségeket. Nálunk fordult a kocka, a bátyám 27 évesen coming out-olt, Németországba költözött és mostmár van egy férje, akivel nagyon szeretik egymást. Azonban anyukám ezt a mai napig nem tudja 100%ig elfogadni, leginkább azt hogy nem villoghat tovább a batyammal, mostmár a szakmai csúcsot elérte, minden ismerős a családja felől érdeklődik: mikor lesz feleség és gyerek?! Anya arcára ilyenkor kiül a "szégyen", elvörösödik, nem meri elmondani senkinek hogy a fia egy férfival el együtt, titkoljan pedig mar azóta a bátyám 35 éves és az egész családunk tudja hogy meleg, ismeri mindenki a férjét és még a legidősebbek is elfogadták és szeretik őket ... és sajnálatos módon amióta ezt anyukám megtudta, érezhetően engem "szeret jobban". Az én férjemet imádja, az első unokáját várjuk. Nem haragszom rá, és a bátyám sem, helyén tudjuk mostmár kezelni ezt a helyzetet. Mi a bátyámmal nagyon jó kapcsolatot ápolunk, sokat beszélgetünk anyáról és hogy miért olyan amilyen. Anyukánknak valószínűleg van valami szemelyisegzavara, amit ő sosem ismerne el és soha nem lenne hajlandó szakembert keresni, pedig ha gyerekkorunkban sem tagadta volna hogy problémái vannak, és nem lett volna túl büszke ahhoz hogy segítséget kérjen, akkor lehet az egész vele való viszonyunk és az életünk másképp alakult volna.

Kérdező: én így annyit tudok neked tanácsolni, amit már előttem is leírtak mások; keress fel egy szakembert a gyermekeid érdekében! Az érzéseidről nem tehetsz és nem tudod őket befolyásolni de meg kell találni a probléma gyökerét, mert a gyermekeidnek ezzel bizony biztos hogy sérüléseket fogsz okozni, amiket felnőttként már nagyon nagyon nehéz kezelni és helyrehozni. Már az is nagy lépés hogy hajlandó vagy bevallani magadnak hogy ez egy létező probléma, és nem sepred a szőnyeg alá.

2021. dec. 15. 11:33
 20/58 anonim ***** válasza:
99%
Szegény fiad :( Egy másfél éves még nagyon pici ám, ahhoz is, hogy barátai legyenek, ez legfeljebb illúzió, a gyerekek hároméves korig egymás MELLETT vannak el, de nem egymásSAL, neki ebből érzelmileg az égvilágon semmi haszna nem származik. Ezzel csak áltatod magad, ahogy azzal is, hogy másfél évesen dackorszakos lenne; még ehhez is korán van. Egyszerűen rád, a figyelmedre, a törődésedre vágyik. Az elkényeztetés is a hanyagolás egyik formája; amit nem kap meg érzelmekben, minőségi időben, azt tárgyakkal próbáljátok kipótolni. Ezen csak úgy lehet változtatni, ahogy már előttem is írták, ha odafigyelsz rá, hogy mindennap legyen vele is minőségi időd kettesben.
2021. dec. 15. 11:39
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!