Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vagytok ilyenek (tisztel...

Miért vagytok ilyenek (tisztelet a kivételnek)?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1123232-hogy-..

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

És ha keresgélnék akkor még lenne egy csomó kifejezetten ilyen... Ez mind csak véletlen hogy ennyi probléma van az állatok és az anyák között? Mit ártottak nektek az állattartók? Tudom úgyse fog olyan írni aki ilyet tesz de hátha...

2010. aug. 26. 22:10
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

23:40-es is mondta hogy oda sem figyel, nem áll le velük veszekedni.

Amúgy meg utolsó, valamit rosszul tudsz: a kutyának nem azért kell sétálni hogy kakáljon, hanem azért mert az neki szórakozás! Ebből következik hogy kertes házban is napi egy sétára van szükség legalább! Az én kutyám nem kakil kint mivel van egy nagy kertje. Játszótér pedig nincs ebben a városrészben. No akkor még mit találsz még ki? Szerinted a gyerekednek pl jó élete lenne ha csak a házban és a játszótéren mozoghatna egész életében?

Amúgy pedig beszélgettem erről ügyvéddel is, azt mondta saját felelősségre lehet póráz nélkül sétáltatni. Szerintem ő jobban tudja mint te. Teszem hozzá noha városban élek, ez egy csöndes, kihalt, zöld vidék, mint egy falu. Hogy elkerüljük a félreértéseket. Forgalmas helyen és szükséges esetekben én is pórázt teszek a kutyámra, de azért hogy neki legyen jó, nem azért hogy másnak.

Könnyű azt mondani hogy te elvárod amit elvársz az meg hogy hogyanb oldják meg, le van sz*rva. Arról nem én tehetek ha a város, ország nem biztosít megfelelő körülményeket. Már ne is haragudj de kissé önző és szűklátókörű vagy. És igen, a jólnevelt kutyáról messziről süt hogy az, a gazdája melett megy, figyel rá, teljesíti a parancsokat amiket séta közben kap. Nagyon is látszik hogy milyen az a kutya. Az hogy valami szabály még nem azt jelenti hogy szent és sérthetetlen.

Én a kötelességeim megteszem, az viszont nem kötelességem hogy azon folózzam, vajon az a 200 méterre lévő ember kutyafóbiás-e. Megböbbentő ez a gyűlölet, tudatlanság és makacsság ami az állatszerető, -tartó emberek felé irányul. Hát na mindegy, tényleg úgy látszik hogy reménytelenség az egész. És még csodálkoznak hogy fogy az ország... Ilyen helyen senki nem akar élni, ennyi megkeseredett, idegbeteg ember között.

2010. aug. 27. 00:38
 22/34 anonim ***** válasza:
Csak azt nem tudják a kedves anyukák hogy ilyenkor hány embert bántanak meg, mert nem látnak senkit a gyereken kívül, pedig másnak is van lelke. Lassan már gyomorgörccsel megyek sétálni a kérdésemben említett emberke miatt, hát igen ebből is látszik hogy én egy gonosz ember vagyok aki megérdemli amit kapott... :/
2010. aug. 27. 00:50
 23/34 anonim ***** válasza:
26%

Az első linkes kérdezőt sajnálom,az tényleg nagyon durva.

De kedves jelenleg kérdező,azért álljunk már meg egy pillanatra!Te végig gondolod,hogy mit írsz?Okés hogy szereted a kutyákat,de bakker te egy szinten említed a kutyát a kisgyerekkel.Azért ácsi.Én is imádom a kutyákat nagyon.Van két németjuhászom.A gyerekem előtt nagyon sokat játszottam velük,a nagy sokszor az ölemben aludt,de miután megszületett a kislányom egyszerüen nem tudom elviselni,hogy a közelébe megy.Tudod egy anya ilyen.Félti,óvja a gyerekét mindentől,tényleg szó szerint,mint egy anyatigris.A kincsem előtt sose hittem ezt el.De tényleg igaz.És tudod van olyan,hogy allergia.Na most az én kislányom allergiás.Nem tudják még pontosan,hogy mire,mert nem tudnak még tesztet csinálni,mert túl pici.(két éves).Tegnap vendégségben voltunk,és volt a lakásban egy szobakutya,aki pont vedlett.Hát mondanom sem kell,kegyetlen gusztustalan volt.Nem volt szinte olyan rész,ahol nem volt szőr.És nem tudtunk ott maradni negyed óránál tovább,mert kislányom elkezdte dörzsölni a szemét,elkezdett folyni az orra,köhögött.Szóval keményen előtört az allergiája.És tudod,egy normális ember inkább a gyerekét válassza a kutya helyett.De mondjuk egy normális ember nem is említi egy lapon a gyereket a kutyával.De ez is olyan dolog,mint az egyik kommentelő irt.Mi is ugy érezzük,mintha egy fatuskónak beszélnénk,mivel amig nincs gyereked,addig ugyse fogod felfogni,hogy mit mondunk.És a kutyaszarban annyi betegség van,mint az állat,ami nagyon veszélyes az emberekre,főleg a kisgyerekekre.Most gondolj bele.Játszik a kisgyerek boldogan a játszótéren,észre se veszi,megfogja a kutyaszart,utána meg a szájába veszi a kezecskéjét,mivel tudod ez szokásuk a gyerekeknek,és kap egy meseszép bél,és gyomorfertőzést,aminek rossz esetben kórház a vége.Mert a sok okos kutyamániás,aki annyira tartja a kutyáját,mint egy gyereket,nem foglalkozik vele.

De megkérhetlek,hogy erre a témára majd kanyarodjunk vissza akkor,amikor neked is lesz gyereked?

2010. aug. 27. 07:09
 24/34 anonim ***** válasza:
32%

Úgy látom,te igazából nem véleményekre vagy kíváncsi,mert az nem érdekel,aki olyant mond,ami neked nem tetszik.Az már egy állatgyűlölő bunkó.

Pont az ilyen"majd én megmutatom" állattartók miatt vannak a konfliktusok.Saját felelősségedre sétáltathatod póráz nélkül?És ha egy életre szóló sérülést okoz egy gyereknek akkor mit mondasz?Hogy vállalod a felelősséget?Sokra megy vele mindenki.Egyébként a törvény ezt mondja:

"5. § (1) Közterületen, lakóház folyosóján, udvarán, épületek közös használatú területein, helyiségeiben, lépcsőházban az ebet fajtára való megkülönböztetés nélkül csak olyan hosszúságú pórázon szabad vezetni, amely megakadályozza, hogy az eb kárt, félelmet okozzon, illetve amely őt is megvédi az esetleges veszélyektől. A támadó természetű ebet szájkosárral is el kell látni. Támadó természetű ebet csak 14. életévét betöltött személy sétáltathat. "

Szerintem elég egyértelmű,szó nincs saját felelősségre történő póráztalanságról.

Ne vedd egy szintre a gyereket és a kutyát,mert nincsenek ott.Már ha csak a veszélyességi szintjüket nézzük,akkor sem...ha már a többi dolog a te kitekeredett értékrendszeredben nem is fontos.

Tudom,h nem csak kakil egy kutya séta közben,de ha nem tudod megoldani a biztonságos futtatását,akkor gondold át,h tényleg kéne-e tartani.Ezt is jelenti a felelősségteljes állattartás.Engem nem érdekel,h mennyire jól van megnevelve a kutya,soha nem lehet senki 100%-ig biztos abban,h nem fog bántani senkit.És nem fogom próbálgatni a gyerekem kárára.Akkor sem,ha szerinted a gyerekeket otthon kéne tartani,h a kutyák szabadon szaladgálhassanak.Átestél a ló túlsó oldalára,és sokkal több szülőt fordítasz magad ellen,mint hinnéd.De azt hiszem felesleges bármit is írni neked,mert téged nem érdekel,csak az aki szóról szóra egyetért veled.Be is fejezem.

2010. aug. 27. 07:47
 25/34 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező tényleg nagyon bele vagy szerelmesedve akutyádba! Egy állatot lehet szeretni de kérem vannak határok! Nagyon aranyos a kutya de ha ennyi konfliktusod van vegyél halat vagy hörcsögöt, szerintem ez már kissé beteges ahogy hozzáállsz a kérdéshez. Enyhe tulzásnak tartom hogy minden embert vizslatsz ki az állatgyülölő. Ez már kényszeres! Én se megyek ugy az utcán hogy ki a gyerekgyűlölő. Van aki odajön van aki nem de ezen nem fogok lelkizni. És más isten bocsá' azért nem szülni mert uramisten a kutyám...hát ne is legyen gyereked.
2010. aug. 27. 08:10
 26/34 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel hogy bánsz az otthoni kutyáddal amíg nem kínzod bár valóban elég szánalmas a viselkedésed, a gyerek mellett marad hely a kutyának is egy normális embernél. Engem az érdekel hogy az utcára kilépőket miért kell bántani ok nélkül, és akikre meg lenne ok azokra nem mer szólni senki... A rotis, harci kutyás, német juhászos felnőttsétálókat érdekes módon mindenki szépen kikerüli... Azt meg ugye nem gondolod hogy nekem ki kell találni hogy a szembe jövő gyerek allergiás-e a kutyára?

Egyáltalán nem emelem az emberek föle a kutyákat, bár való igaz hogy a saját állataim jobban szeretem idegen gyerekeknél és embereknél, csak arról van szó, hogy ebben a helyzetben őket véged és az ő szemszögükről beszélek. Vagy szerinted fel kéne akasztanom a kutyám és az embereket védeni, hogy igazuk van mert beszólogatnak? Szerintetek akkor lennék normális ha meghúznám magam és farokbehúzva sunnyognék vele sétálni a társadalom perifériáján csak mert állatom van. Pedig ugyanannyi jogom van mint másoknak. De nem is tudom hol élsz, mert én ahol csak járok, az emberek 99%-s bizony elengedi a kutyát. De úgy beszélsz mintha én lennék az egyetlen ilyen gonosz. Engem meg nem érdekel a tudatlanságod, majd akkor szóljál ha az én kutyámtól valami bajod lett. 10 év alatt senkivel sem fordult elő, mert nekem fontos a kutyám, hülye lennék hagyni. Aztán majd ha az első pórázról elszabadult, elszakadt, kicsúszott támadás traumáját dolgozod fel akkor már majd senkinek sem lehet majd kutyája miattad? Ja és amúgy pedig tudom hogy lesz*rod de majd akkor veszem pórázra a kutyáim ha nem támad ránk minden sarkon egy-egy kiszabadult fenevad aki ellen pórázon nem lehet védekezni. Egyszer volt pórázon a kutyám, és majdnem meghalt egy kedves anyuka kintfelejtett rotija miatt, aki persze senkit sem zavart nem úgy mint én aki csak elsuhanok az utcában gond nélkül... Tudod, majd ha a feltételek meglesznek... Addig is sajnálom hogy ilyen beszűkült tigrisanyák lettetek. De ne csodálkozzatok ha ti sem kaptok többet mint amit adtok, és nem tisztelnek titeket sem.

2010. aug. 27. 08:11
 27/34 anonim ***** válasza:
35%
Anyám.Senki nem mondta,hogy tudd előre,hogy a szembejövő gyerek allergiás,vagy nem,de éppen ezért,mert nem tudhatod,hogy kinek mi baja a kutyáktól,ezért kéne olyan helyre vinni,ahol nem a gyerekek,meg egy rakás másik ember között mozog,meg sz@rik!!!De látom,te nagyon rácuppantál az anyákra.Meg ne haragudj,de beteg vagy.Ezt mondom azért a válaszodért,hogy a gyerek se városba való,meg igaz,hogy a kutya ugat,de a gyerek meg sír.Ha te előbb elnézed egy kutyának,hogy ugat,mint egy kisbabának,hogy sír,teljes szívemből remélem,hogy soha a büdös életben nem áld meg az Isten gyerekkel.Tudom,butaság ilyent mondani,de te teljesen beteg vagy.Sajnos ugy veszem ki a szavaidból,hogy a gyerek egy büdös,szaros,sírós kis hústömeg,és mi az,hogy neked miattuk kéne megkötnöd a kutyácskádat.Te előbb néznéd végig azt,hogy szétszedjen egy gyereket a kutyád,mint azt,hogy ne adj Isten el kelljen altatni.Most nem azt mondom,hogy el kell altatni,mielőtt kitalálod,de ugy veszem ki a szavaidból,hogy azt jobban elviselnéd,hogy valakit megharapjon.Te tényleg beteg vagy.Van a szeretet az állatok iránt,amit én is érzek,meg van ez a beteges rajongás,amit egy normális ember nem a kutyája iránt érez,hanem a családja iránt.Nem is érdemes veled vitázni,mert reménytelen eset vagy.
2010. aug. 27. 08:25
 28/34 anonim ***** válasza:

Én nemtudom de tényleg elég sok anya szűklátokörű itt a kommentek alapján.

Nekem is van kutyám az életem, a kislányom előtt is az volt és ez a gyerek születése után sem változott.Persze most már a gyerekre jobban figyelek, viszont arra törekszem hogy a kutya soha ne érezze ennek a hátrányát.Meg is lett az eredménye, mert imádja a kutya a gyereket és forditva.

Mindenki tudja legfőképp a kutya hogy hol a helye a rangsorban elfogadta és egyáltalán nem lett féltékeny hiszen erre törekedtem a kezdetektől.

Az hogy ugat, na puff.Kertes házban lakunk mindig is volt kutyaugatás senkit nem zavar, a gyereket sem ha épp alszik.

Az hogy ha kimegyünk sétálni a gyerekkel és arra jön egy (kiszökött kutyus) figyelek természeteses,és nem simogatunk idegedn kutyát.Az sem érdekel ha elmegy mellettünk egy kutya pórázon.Én szeretem az állatokat,a gyerekem is.Amúgy persze idegesitő ha belelépünk egy kutyapiszokba de ez a gazdát minősiti.Valamint azt sem tudhatjuk hogy a játszótéren épp melyik macska pisilt a homokba ami talán még veszélyesebb is.

Nem nevelem burokban azt szeretném ha nyitott lenne a gyerekem mindenre persze határok között és ebbe beletartozik hogy szeresse a kutyákat és ne féljen tőlük!

2010. aug. 27. 09:34
 29/34 anonim ***** válasza:
50%
Most azt mondjátok meg, minek kell ilyen vérre menő vitába keveredni? Miért kell "lebetegezni" egymást? Miért nem lehet elfogadni, hogy mindenki más, és másképp gondolkodik, más az értékrendje. Az anyukáknak nem kellene utálni a kutyásokat, de a kutyásoknak sem kellene utálni az anyukákat meg a gyerekeiket. Lassan már ott tartotok, hogy ez a két tábor ellensége egymásnak, és nosza, "gyűlöljük egymást"! Mire jó ez? Hova vezet? Én anyuka vagyok nem túl régóta, de imádom a kutyákat, és szerencsére a kicsim is, mert igyekeztem úgy alakítani a dolgokat, hogy ne féljen tőlük. Mielőtt megszületett, nem voltam oda a gyerekekért, sőt, mondhatnám, most sem túlzottan, csak az enyémért :-). (na, ezért most vki biztos belémköt) Azt is meg tudom érteni, hogy akinek kutyája van, jobban szereti és többre tartja, mint pl. sok más embert, mert tudom, hogy milyen ez, én is így voltam vele. Akinek meg gyereke van, az a másik oldallal van tisztában. Szerintem egyszerűen mindenkinek a saját életével kellene foglalkoznia, hogy abban mindent jól csináljon, és boldog legyen, és akkor nem kell másokkal foglalkoznia, feleslegesen konfliktust generálnia, amivel eltereli egy időre a saját életéről a figyelmét.
2010. aug. 27. 10:46
 30/34 anonim ***** válasza:
Olyan szinten nem tudsz túl lépni azon hogy az idióta anyuka rátok uszitotta a rotweilerét,hogy az már hihetetlen.Mindenféle vicc és rossz indulat nélkül mondom,hogy keress fel egy pszichológust,hónapok,vagy talán már évek óta napi szinten csak az anyukák és gyerekeik gyűlölete tölti ki a napjaidat,meg hogy ezen az oldalon kampányolsz a kutyák mellett,ami miatt persze csak még jobban erősited magadban a gyűlöletet a kisgyerekesek felé,mert természetes módon nem sok anyuka fog itt melléd és a kutyák mellé állni a gyerekekkel szemben.Ez egy természetes dolog,a kutya is a kölykét védi mindenek felett,mi már ismerjük mindkét oldalt,mert sokunknak van kutya is meg gyerek is,de te még csak az egyiket ismered,ezért érted meg nehezen az anyák érzéseit.
2010. aug. 27. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!