Aki nem akar iskola, ovi nyitást..Ti miből éltek?
Olyanok tippjeit várom, akik azt mondják remélik nem nyitnak már ki idén tanévben az iskolák, ovik. Akik alig várták hogy bezárjanak. Akik most lassan több mint 1 éve nem dolgoznak, hogy ne menjen a gyerek. Ti miből éltek? Adjatok kérlek tippeket.
Mi a férjemmel és a bölcsis gyerekkel hiteles házban élünk, fizetni kell a hitelt, enni is szoktunk azért, meg villany fűtés vezetékes víz is jó, ha van. Esetleg sampon, pelenka is kellhet. Felénk itt Pest megyében ezt mind pénzért adják. A gyerek megy a bölcsibe.
Nagymama meghalt, másik nagymama 70 km-re van és eü-ben dolgozik, tehát nem otthon mereszti még sajnos ő sem..Bár amúgy is az van, hogy idősebbekre ne hagyjuk, szóval lényegtelen.
Úgyhogy világosítsatok már fel mit lehet tenni! 2.5 éves még necces maga itthon 8 óra hosszára, igaz a hűtőt már ki tudja nyitni és kiveszi ami neki kell. Na de azért mégis..
Németországba lakom és itt 2020 novembere otta jó formán mindent bezárták,és mai napig nem nyithatak ki ,az iskolákat december közepétöl bezárták az ősszeset 1 hónapnyi karácsonyi szünet után online oktatás volt ,minden iskolában,és csak most márciusban lehetett esetleg személyes oktatásban részt venni a gyerekeknek ,de ez sem mindenhol lehet mert annak ellenére hogy Magyarországi szabályoknál jóval szigorúbb szabályok vannak itt Németországban még sem lehet itt sem mindenhol féken tartani
És itt sincs mindenkinek home office vagy kurczarbeit,van aki munkanélkülin van vagy nincs munkálya és megtakarításaiból él .És azt várják hogy mehessenek dolgozni,végre.
Úgy írod ezt, hogy mások "azt remélik", hogy bezárnak a bölcsik, mintha direkt kiszúrásból szeretnék ezt. Nagyon nem, de látszik, hogy a mostani zárás édeskevés, annyira sokan vannak kórházban. Nem azért kellene mindent totálisan bezárni pár hétre, hogy szívassák az embereket, hanem hogy ne omoljon össze az egészségügy. Akik ma panaszkodnak, hogy nem fogják tudni megoldani, azok egy hét múlva ugyanúgy kiköthetnek az intenzíven, mint bárki, csak legyen, aki ellátja. Ha így haladunk, nem lesz.
Én egy ovissal és egy iskolással vagyok itthon, közben dolgozom, a férjem viszont egy napot sem volt home office-ban soha, pedig az ő munkáját száz százalékban el lehetne végezni itthonról is, de a munkahelye nem engedi, közben egymás hegyén hátán ülnek az irodában maszk nélkül, plusz naponta megy vonattal dolgozni (mondjuk ott legalább nincsenek sokan, a távolságot egész jól lehet tartani). Aztán este hazajön, és még itthon is dolgozik, ugyanazt, amit napközben bent az irodában. Ennyi erővel jobban járna a cég is, ha be sem mennének, mert csak az időt vesztegetik az utazással. Csak mondom, mert ilyen is van. Nyilván nem dolgozna ott, ha nem keresne vele rohadt jól, de azért látható, hogy itt nem csak az a baj, hogy milyenek a szabályozások, a munkahelyek hozzáállása is sokszor igen nagy probléma. Én pl. itthonról a munkámnak csak egy részét tudom elvégezni, mégis úgy döntött a vezetőség, hogy mindenki otthonról dolgozzon, teljes fizetésért.
"Nem azért kellene mindent totálisan bezárni pár hétre, hogy szívassák az embereket, hanem hogy ne omoljon össze az egészségügy.'
Senki nem gondolja, hogy valakik szivatásból akarnak megoldást. De nem hiszem el, hogy nem lehet megérteni, hogy egy családnak meg kell élnie valamiből. Senki nem fizet semmi helyettük, ha az egyik félnek fel kell mondania.
Értjük, hogy bárki kerülhet intenzívre, de ilyen alapon utcára is. Az nem megoldás sajnos, hogy tömegesen mondjanak fel az anyukák, hogy legyen hova rakni a gyerekeket.
Az a tragikus, hogy itt társadalmi szinten nem értik az emberek, hogy mekkora a baj. A munkáltatótól, aki nyugodtan engedhetné a home office-t, de nem akarja, a szülőig, aki nem akarja a "frissen megszerzett álompozit" kockáztatni azzal, hogy hosszabb szabadságot kér. Nyilvánvaló, hogy a tűzoltó, a boltos vagy pláne az orvos, ápoló nem tud otthonról dolgozni, de egy hr-es, egy marketinges vagy egy könyvelő simán megtehetné, de nem teszi, mert vagy a munkáltató nem engedi, vagy nem tud hatékonyan dolgozni a gyerek mellett otthon. Az eredmény pedig ez, aki még nem tette, olvassa el:
És dolgozni még muszáj is. De amikor itt olvasom egy anyuka siránkozását, hogy házibuliban voltak, és az összes gyerek telefonozott, majd amikor páran (kevesen) megjegyezték, hogy talán nem ez a megfelelő időpont a bulizásra, és még ő volt megsértődve, akkor azért úgy érzem, hogy tényleg megérett a világ a pusztulásra. :(
#57: Pontosan így.
A pécsi virológusok ma hoztak egy új kutatási eredményt nyilvánosságra, a covidot átvészelt betegek legalább 39%-nál alacsony (vagy teljesen negatív) a semlegesítő antitest szint (tehát nincs védettség). Tehát ha valaki szerencsésen megúszta egyszer, nem lesz feltétlenül védett.
Jó, 57-es, de egyszerűen mit tud csinálni az ember, ha a lakbért/hitelt, rezsit, kaját, gyógyszereket, ruházkodást fizetni kell akkor is, ha beledöglik?
Én amúgy egyetértek veled abban, hogy szerintem a munkáltatók a fő hibásak, mert nem engedik otthonról dolgozni az embert és azt sem nézik el, ha otthon van a gyerek és emiatt esetleg kevesebbet tud teljesíteni. Nálunk sem lehet home office-ban dolgozni, nem akarja, nem engedi, pedig tavaly tavasszal voltunk úgy 2 hónapot, pöpecül ment minden, olyan munkánk van, ami otthonról is elvégezhető. De nem és nem, nincs rá ésszerű indok, csak hogy nem.
Nekem az a szerencsém, hogy kisbabát várok és már táppénzre jöttem, amúgy 2 busz oda-2 busz vissza, így kellene járnom. De ha itthon lenne már gyerekem, akkor sem tudnék mit csinálni, nem mondhatnék fel sem én, sem a férjem, mert senki nem fizetné helyettünk a megélhetésünket. És amilyen sz*r a helyzet, nem is tudom, mikor találták megint munkát, most minden tele van munkanékülivel.
És igen, aki megteheti, az sem vigyáz gyakran, tudom. De ettől még mindig ott van az a hatalmas probléma, hogy az ember rá van kényszerülve a munkára, ha beledöglik is.
Tegyük hozzá, hogy a cégek sincsenek jelenleg abban a helyzetben, hogy mondjuk 30 munkavállalóból 20-nak gyereke van, és évekig engedje hogy kevesebbet teljesítsen, vagy otthon maradjon stb, nem mindenhol megoldható 100% a home office, most azért fizessen 20 embernek hogy csak a munka töredékét végzi el vagy semmit? AKkor neki fel kell venni +5 embert, vagy a maradék 10-et megszakítja, rájuk tol mindent? Ez se korrekt, hogy akinek nincs gyereke meg szakadjon meg amiatt évekig akinek van és nem tud bemenni.
Szóval igen, a szülőknek muszáj dolgozni mint írtam nekünk is és nem tudunk itthonról, nem fogom egy influenza miatt feladni az állásunkat hiába írja valaki, mert ha egyszer esetleg lesz vége akkor mi lesz? Majd évekig munkát keresünk? Ismerek olyat aki már hitelekből él..Csak azt vissza is kell fizetnie. Mi lesz velük, évekbe fog telni mire helyre jönnek anyagilag már ha valaha helyre jönnek, én ezt nem akarom, influenza ide vagy oda.
Influenza eddig is volt, eddig is több ezer ember halt meg influenza szezonban, voltak mutációk is eddig is, csak nevük sem volt..
Ha elkapjuk elkapjuk, ez van lesz ami lesz, boltba is járunk meg ide-oda, máshol is elkaphatjuk nem csak munkahelyen, vagy a gyerek a bölcsiben.
De bízok benne hogy közel másfél év alatt vonatozva, bkv-zva, dolgozva, stb nem kaptuk el, akkor ezután se fogjuk, ha meg igen, majd akkor megoldjuk azt is, de amíg nem muszáj nem fogok a semmi miatt itthon ülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!