Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem akar iskola, ovi...

Aki nem akar iskola, ovi nyitást..Ti miből éltek?

Figyelt kérdés

Olyanok tippjeit várom, akik azt mondják remélik nem nyitnak már ki idén tanévben az iskolák, ovik. Akik alig várták hogy bezárjanak. Akik most lassan több mint 1 éve nem dolgoznak, hogy ne menjen a gyerek. Ti miből éltek? Adjatok kérlek tippeket.

Mi a férjemmel és a bölcsis gyerekkel hiteles házban élünk, fizetni kell a hitelt, enni is szoktunk azért, meg villany fűtés vezetékes víz is jó, ha van. Esetleg sampon, pelenka is kellhet. Felénk itt Pest megyében ezt mind pénzért adják. A gyerek megy a bölcsibe.

Nagymama meghalt, másik nagymama 70 km-re van és eü-ben dolgozik, tehát nem otthon mereszti még sajnos ő sem..Bár amúgy is az van, hogy idősebbekre ne hagyjuk, szóval lényegtelen.

Úgyhogy világosítsatok már fel mit lehet tenni! 2.5 éves még necces maga itthon 8 óra hosszára, igaz a hűtőt már ki tudja nyitni és kiveszi ami neki kell. Na de azért mégis..

2021. márc. 23. 08:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/68 A kérdező kommentje:
A férjem próbált elkezdeni tőzsdézni, de jelen helyzetben nem hiszem hogy most fogunk csilliárdos tőzsdecápák lenni pont..
2021. márc. 23. 11:17
 32/68 anonim ***** válasza:
68%
Le lehet akadni a home office-ról is, ugyanis nem mindenki adatrőgzítő, van akinek gondolkodnia kell, koncentrálni, esetleg telefonálni. Próbáljátok meg ezt egy bölcsis mellett. Bezzeg ha leírnám hogy mit dolgozok a gyerek és mennyit hibázok így, egy fél ország esne nekem. Ugyanis érinti az oltásokat.
2021. márc. 23. 11:21
 33/68 A kérdező kommentje:

Most a pandémia idején mikor felnőtt oktatás sincs, nem olyan könnyű hirtelen mára váltani meg új munkahelyet találni.

És mi legyen akkor? A férjem adja fel azt a munkáját, amire kb 10 évig várt, amiért küzdött, amiből elsősorban megélünk? Mert nyilván az övé magasabb mint az enyém jócskán, multi..

Szereljek le én? Aki szintén éveket várt erre, egyetemet végeztem, hogy olyan rendfokozatom legyen, amilyen van.

Nekem nem lenne bajom azzal hogy valakik home officeban van, legyenek, én örülök neki hogy nem kell itthon ülnöm, csak ne lobbizatok már kérlek ezért hogy ne nyisson ki meg zárjon be a bölcsi is, mert ha bezár, akkor velünk mi lesz? Minden napom gyomorideg..

2021. márc. 23. 11:21
 34/68 anonim ***** válasza:
34%
#26: a napi 250 a PLUSZ halálozás naponta, nem az összes... Tehát a napi ca.450-en felül hal meg ennyi ember.
2021. márc. 23. 11:23
 35/68 anonim ***** válasza:
87%
Na még a kommentemet sem tudtam hiba nélküli több kisgyerek mellett. Nálunk nincs ügyelet oviban, és a bölcsi is zárva Covid miatt. 32 voltam.
2021. márc. 23. 11:24
 36/68 anonim ***** válasza:
73%

Nem olvastam a többi választ, a férjem mérnök, egy éve stabilan itthon, én szövegíró vagyok, covid előtt is home office-ban.

Abszolút megértem azok problémáját, akiknek ez a helyzet rettenetesen megterhelő, vagy akár megoldhatatlan, de ettől még én személy szerint igenis azt remélem, hogy nem nyitunk, legalábbis nem kötelező jelleggel, mert nem óhajtok 36 évesen egy lélegeztetőgépre kötve megfulladni. Az én reményeimtől meg úgyse változik semmi.

Nagyon-nagyon nehéz ez mindenkinek, valószínű, ha nem ilyenek lennének a körülményeim, én is a nyitás pártján lennék. De mindenki magából indul ki, te is, én is, mások is.

2021. márc. 23. 11:28
 37/68 anonim ***** válasza:
70%

Az a baj, hogy a hangzatos dumákon kívül más segítséget nem kapnak a dolgozók. Itthon nincs Kurzarbeit, nem kapsz támogatást se a gyerek informatikai eszközének megvásárlásához (3 iskolás gyerek, tavaly egy új mobilt, idén webkamerákat és egy laptopot vettünk, lehet számolgatni), se a kieső jövedelmek pótlásához.

Szóval felesleges egymásnak esni, szuper, ha valaki meg tudja oldani, és borzasztó, amikor valakinek a munkahely vs. ügyeletbe leadott gyerek között kell döntenie, mert ez nem normális.

Viszont: világosan látszik, hogy az eddigi intézkedések nem elegendőek (ha azok lennének, akkor az új fertőzöttek száma és a pozitív tesztek aránya már csökkenne). Tehát vagy érdemi szigorítások lesznek, vagy kiveri a plafont a halottak napi száma.

2021. márc. 23. 11:30
 38/68 anonim ***** válasza:
25%

Forrás #34? Ugyanis még a KSH-n sincs fent, hogy hányan haltak meg összesen mondjuk tegnap.

A KSH-n sajnos az utolsó halálozási adat 2021. február 15-21-i hét. Na most akkor az ÖSSZ halálozás 2964 fő volt egész héten, vagyis 423 fő naponta, ÖSSZESEN EGÉSZ MAGYARORSZÁGON. Ebből február 15-én 46 fő hunyt el koronavírusban.

2021. márc. 23. 11:36
 39/68 anonim ***** válasza:
30%

"a fertőző betegségeket már 500 évvel ezelőtt is távoltartással előzték meg, ez egy jól bevált módszer. Nyilván 1 év után már mindenki unja"

Ja, sőt képzeld, már az ókori Rómában is - de akkor is csupán a gazdagok voltak, akik kiköltöztek a vidéki birtokaikra a városokból. A szegények meg maradtak a földeken, ugyanúgy kimentek halászni és kivitték a termékeiket árulni a piacra meg nyitvatartották sokan az üzleteiket, hiszen meg kellett élni valamiből.

Illetve, akkor az emberek nem bérelték az otthonaikat meg nem fizettek rezsit és nem várta tőlük az állam a járulékokat meg nem kellett a gyerekeknek iskolába járáshoz eszközöket venni+bérletet fizetni, hiszen iskolák sem léteztek. Akkor lehet, hogy jó nyomorúságosan éltek 10-em egy viskóban, de legalább az a viskóban az övék volt és nem kellett azon se aggódni,hogy elveszik a gyerekeket, ha nincs melegvíz. Ha akartak, ha volt legalább kajájuk, akkor bezárkózik és kész.

Most ha nincs munkád, nincs semmid, nem teheted meg, hogy bezárkózol és nem mész ki.

2021. márc. 23. 11:43
 40/68 anonim ***** válasza:
36%

Ez a tavalyi évre a grafikon, érdemes tájékozódni.

[link]

2021. márc. 23. 11:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!