Aki nem akar iskola, ovi nyitást..Ti miből éltek?
Olyanok tippjeit várom, akik azt mondják remélik nem nyitnak már ki idén tanévben az iskolák, ovik. Akik alig várták hogy bezárjanak. Akik most lassan több mint 1 éve nem dolgoznak, hogy ne menjen a gyerek. Ti miből éltek? Adjatok kérlek tippeket.
Mi a férjemmel és a bölcsis gyerekkel hiteles házban élünk, fizetni kell a hitelt, enni is szoktunk azért, meg villany fűtés vezetékes víz is jó, ha van. Esetleg sampon, pelenka is kellhet. Felénk itt Pest megyében ezt mind pénzért adják. A gyerek megy a bölcsibe.
Nagymama meghalt, másik nagymama 70 km-re van és eü-ben dolgozik, tehát nem otthon mereszti még sajnos ő sem..Bár amúgy is az van, hogy idősebbekre ne hagyjuk, szóval lényegtelen.
Úgyhogy világosítsatok már fel mit lehet tenni! 2.5 éves még necces maga itthon 8 óra hosszára, igaz a hűtőt már ki tudja nyitni és kiveszi ami neki kell. Na de azért mégis..
21-es, 22-es
A kérdező tippeket vàrt, hogy ki mit javasol a megélhetésre annak, aki nem engedheti meg magának az otthoni munkát. Erre benyögi mindenki, hogy home office. Hány szakmát kell még felsorolni, amíg megértitek, hogy nem mindenki tudja a home office-t megengedni?
Én maximálisan megértelek. Bár nem az a tábor vagyok akit megszólítottál.
Az én munkahelyemen a világon semmi nem változott a pandémia óta. Maszkban ülünk, ennyi.
A férjem sajnos a kereskedelemben dolgozik üzletkötőként. Ez csupán a "szerencse", hogy így a kisiskolás gyermekünkkel otthon tud lenni, az online oktatás totálisan igényel felnőtt jelenlétet.
Van esetleg kertetek? Abból ki lehet hozni kis mellékest. Én is ezt teszem. Ki is váltottam az őstermelőit, így nyugtát/számlát is tudok adni.
Az, hogy milyen állás kell gyerek mellé, pandémia idején, hát ez egy igen összetett kérdés.
Akik itt ugatnak, hogy meg kell tudni oldani, és máglyára veled, ha te ügyeletbe viszed, nálunk biztosra veszem, hogy legalább két, bármikor ugrasztható segítség van gyerek ügyben. Elmegy érte, elviszi, vigyáz rá, stb.
Nálunk sincs se nagyi, se sógornő, se szomszéd, aki tudna bármiben is segíteni. Így csak olyan munkát szabad vállalni a szülőknek, hogy az egyiküknek rugalmas munkarendje legyen. Nálunk a férjem üzletkötő. Így ő viszi reggel, hozza délután a gyereket (békeidőben). Aztán van a 16 hét szünet iskolában, akkor is sok hetet úgy bekkelünk ki, hogy megy vele dolgozni. A többi tábor. Ez van.
"A kérdező tippeket vàrt, hogy ki mit javasol a megélhetésre annak, aki nem engedheti meg magának az otthoni munkát"
Egyáltalán nem ez jön le a kérdésből. Hanem szimplán dühöng, amiért más együtt tud élni a bezárásokkal és magyarázatot keres, hogy mégis hogyan.
Pedig ez nem megoldás.
És nem is az a megoldás, hogy akkor oldjunk fel minden (egyébként nevetségesen kevés) szigorítást és hagyjuk még jobban elszabadulni ezt a vírust, pusztán irigységből.
250 (!) felett van a napi halálozások száma! Ez olyan vicces?
Ha nem lenne semmilyen lezárás, azok se tartanák otthon a gyereket, akik most összeszorított fogakkal, de megteszik.
Miért? Mert akárhogy irigykedik egy réteg, egyáltalán nem könnyű otthonról dolgozni, mert a legtöbb szakma ami most otthonra kényszerült, egyáltalán nem home office-ra tervezett, csak kényszer. Nem hatékony így a munkavégzés
Nem, mi sem minimálbért keresünk, és nem gyárban dolgozunk.
A férjem egy 40.000 négyzetméteres raktárat vezet, nyilván egy raktárvezetőnek nincs home office, home officeból irányítsa a dolgozókat, pakoltassa az autókat,adja ki a kulcsokat ? :) Te sem gondolod... És ráadásul kórházaknak meg minden létező eü intézetnek raktároznak, szóval mióta covid van meg többet van ott mint előtte...
Én sem vagyok gyári munkás, pénzügyőr vagyok, de fizikálisan ott kell lennem, mert autókat plombálok, bélyegzek, stb, ezt nem lehet itthonról.
Egy gyerekünk van, bölcsis, és visszük is.
Csak azért tettem fel a kérdést,mert unom már, hogy a csapból is ez folyik hogy remélik bezár a bölcsi is , meg nem nyit ki semmi, és unom már, hogy komolyan mindenkinek ennyire egyszerű, otthon marad és kész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!