Mit tennétek ha a lányoktok azt állítaná hogy egy osztálytársa aki fiú, ököllel üti őt?
Nem hiszel a lányodnak?
Bemennék az iskolába, beszélnék az osztályfőnökkel, hogy figyeljen oda ő is, a többi tanár is, hogy mit csinálnak a gyerekek, a szünetekben is. Csak észreveszi, ha valóban figyelnek, hogy mi történik.
És persze kérném, hogy szóljon a fiú szüleinek is.
Kit szeretnél feljelenteni?
Kerested már a tanárt vagy a gyerek szüleit?
Kislány nem szól a tanárnak?
Én hittem a lányomnak, amikor arról panaszkodott, hogy egy fiú osztálytársa folyton veri. Nem vagyok egy indulatos fajta szerencsére, de már terveztem beszélni a tanítónővel, amikor a kisfiú anyukája felhívott, és bocsánatot kért.
Következő évben vallotta be a kislányom, hogy nem is volt igaz, csak azt akarta, hogy végre rá is figyeljen a tanító... bakker. Még jó, hogy nem rendeztem jelenetet, vagy pláne, hogy nem jelentettem fel (ilyesmi mondjuk eszembe se jutott).
A lányommal átbeszéltük, nagyon megbánta, sokat sírt is akkoriban, de a kisfiú év végén elment az osztályból (nem ezért, elköltöztek), velük nem tudtuk rendezni.
Úgyhogy az elhamarkodott feljelentés előtt azért érdemes tájékozódni.
#8 hmm... Azért ha igaz hogy rendszeresen ököllel üti egy fiú a lányod, akkor nem fordul meg a fejedben a feljelentés?
A fiú anyukájával nemrég akartam beszélni, de épp taccson volt mivel alkoholista ő is és az apuka is.
Nem. Nem fordul meg a fejemben, hogy feljelentsek egy gyereket.
Első körben beszélek az osztályfőnökkel, ha bizonyítottan nagy a gáz, felmegyek az igazgatóig, de nem jelentek fel 10 éveseket, már csak azért sem, mert nem büntethetőek, így a rendőrség ezzel nem foglalkozik. Meg amúgy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!