Aki nem akar iskola, ovi nyitást..Ti miből éltek?
Olyanok tippjeit várom, akik azt mondják remélik nem nyitnak már ki idén tanévben az iskolák, ovik. Akik alig várták hogy bezárjanak. Akik most lassan több mint 1 éve nem dolgoznak, hogy ne menjen a gyerek. Ti miből éltek? Adjatok kérlek tippeket.
Mi a férjemmel és a bölcsis gyerekkel hiteles házban élünk, fizetni kell a hitelt, enni is szoktunk azért, meg villany fűtés vezetékes víz is jó, ha van. Esetleg sampon, pelenka is kellhet. Felénk itt Pest megyében ezt mind pénzért adják. A gyerek megy a bölcsibe.
Nagymama meghalt, másik nagymama 70 km-re van és eü-ben dolgozik, tehát nem otthon mereszti még sajnos ő sem..Bár amúgy is az van, hogy idősebbekre ne hagyjuk, szóval lényegtelen.
Úgyhogy világosítsatok már fel mit lehet tenni! 2.5 éves még necces maga itthon 8 óra hosszára, igaz a hűtőt már ki tudja nyitni és kiveszi ami neki kell. Na de azért mégis..
Ezekben a számokban sajnos azon elhunytak is benne vannak, akiket az egyes kórházi ellátások szüneteltetése miatt haltak meg. Tudod, egy csomó magatehetetlen, kórházban fekvő embert hazaküldtek a családjának. Vagy éppen a szünetelő szakrendelés, mindenféle elhalasztott műtét súlyos következménye.
A kamionsofőr, aki szívrohamra utaló tünetekkel ment kórházba, de nem látták el, mert kamionsofőr. Vagy a covidos tünetekkel, valójában perforált vakbéllel bekerült 23 éves fiatalambert is már csak a sírjánál lehet meglátogatni.
Óvónő vagyok, van 3 gyerekem. 2 kisiskolás, egy bölcsis. A férjem mezőgazdaságban dolgozik, ő nincs itthon. Mi óvónők be vagyunk osztva, többet lehetünk itthon mint amit menni kell ebben a helyzetben. Múlt héten pl. Én voltam az ügyeletes, így a kicsi bölcsiben volt, a 2 "nagy" meg egyedül itthon tanult. Van telefon el tudnak érni bármi baj lenne, de jólnevelt értelmes gyerekek tudják, h mit szabad és mit nem. Online órára fel tudnak helentkezni. Amikor itthon vagyok a kicsi is itthon van velem.
Nálunk nagyszülői segítség sincs.
"Na most akkor az ÖSSZ halálozás 2964 fő volt egész héten, vagyis 423 fő naponta, ÖSSZESEN EGÉSZ MAGYARORSZÁGON. Ebből február 15-én 46 fő hunyt el koronavírusban."
És pontosan ebből jön, hogy az átlagos 200 covid halottal most valahol 600 körül lehet a napi halott. Nem elég?
Lehet lepontozni, aztán majd kb. 1,5 hónap múlva fent lesz a ksh-n is.
Kettes válaszoló: Mert aki nem tud home officeban lenni akkor az már csak minimálbéres gyárimunkás lehet, aki semmirekellő és annak xar az élete? Úristen..
Hát ez gusztustalan.
A férjem tűzoltó parancsnok, 20 ember életéért felel, plusz azért amit csinálnak is nyilván, nem csak a saját embereiért.. És keres 400 ezer körül. Nem tartom őt gáznak azért, mert nem tud itthonról tüzet oltani vagy halottakat kivágni az autóból.
Én pedig mezőgazdasági laborban dolgozok, nem tudok sikér értéket itthonról mérni.
Attól még nem érzem xarnak az életünk. Hogy lehet ilyet leírni?
Csak annak van jó élete aki IT-s, meg bankban dolgozik back officeban meg ilyenek? Most nem azért mert az én férjem az, de amúgy többre tartok egy tűzoltót, mint egy marketingest, bocsi. De persze mindenki munkája fontos általánosan, hiszen minden össze függ mindennel, mindenkire szükség van.
Csak nézzünk egy bolt működését: szükség van eladókra, árufeltöltőkre, takarítóra, boltvezetőre, beszerzőre, IT-sra aki a rendszert rendben tarja, sofőrökre, a nagykeres dolgozókra stb, minden össze függ mindennel.
Nálunk iskolába és oviba is lehet vinni ügyeletre a gyereket ha mind a két szülő visz a munkáltatójától igazolást, a bölcsi meg be sem zárt.
Én amúgy 8 éve munkanélküli vagyok - amióta kiderült, hogy terhes vagyok az első babával. A párom 3-350et keres, simán eléldegélünk belőle négyen (gyárban dolgozik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!