Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Honnan van egzisztenciája...

Honnan van egzisztenciája 21-23 éveseknek a családalapításhoz?

Figyelt kérdés

Gyakran olvasom itt, hogy 21-22 éves lányok már az első babájukat várják és mindig kikérik maguknak, hogy a semmire szülnének. Elmondják, hogy van már végzettségük, munkatapasztalatuk, saját ház, kocsi meg félretett pénz - de most komolyan, ezt hogy lehet itthon megvalósítani?

Mert oké, nekem is van olyan ismerősöm, aki ennyire fiatalon szült, de ott a szülők és 10+éves férjek teremtettek meg hozzá mindent, ezt szokták úgy feltüntetni, hogy "saját egzisztencia"?

Komolyan érdekel, hogy lehet úgy megvalósítani a fiatalon gyereket vállalást úgy, hogy az ne a " majd lesz valahogy" alapon történjen.

2021. febr. 18. 19:16
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
88%
Én már egyetem alatt is dolgoztam, majd utána egy ideig két állásban dolgoztam, így tudtam félretenni. Férjem szintén 19 éves kora óra dolgozik, pedig ő is továbbtanult. Elég jól is keres, sokat félre tudott tenni. Plusz vettünk fel hitelt. Így tudtunk venni egy családi házat vidéken, amit 1 év alatt lassan felújítottunk valamennyire, de még nem olyan, amilyennek szeretnénk. De egy baba fogadására tökéletesen alkalmas volt így is.
2021. febr. 18. 21:01
 22/50 anonim ***** válasza:
80%
nem lehetetlen ha örökölsz vagy a férfi 10 évvel idősebb, egyetem alatt vagy helyett dolgozol, vagy a család besegít. önerőből, veledkorú pároddal (neadjisten a férfi a fiatalabb), egyetem után kezdett munkával szerintem lehetetlen 30 előtt szülni. idén leszek 29, párom 5 évvel fiatalabb, nem fogok tudni a követlező 2 évben szülni. valszeg azután is csak albérletbe, ha nem akarjuk mégtovább húzni.
2021. febr. 18. 21:03
 23/50 A kérdező kommentje:
Hát én is dolgozom érettségi óta főállásban, ahogy a férjem is, de az albérlet nyilván sok pénzt elvisz, na meg amilyenek az ingatlanárak...
2021. febr. 18. 21:05
 24/50 anonim ***** válasza:
66%
Ja amúgy az jutott még az eszembe, hogy az öcsém IT-s. Legelső állásával próbaidő alatt megkapja a nettó 250-et amit emelnek neki próbaidő után. Nem adok neki 2 évet és 500-600 nettot fog keresni. 22 éves. Szóval ez sem mindegy. Bár tény, hogy nincs lakása meg ilyenek. De ha valakinek emellé még az is lenne, màris kész a képlet. Szerencsére nekünk minden nagyszülőnk él, így orokolni nem volt még honnan.
 25/50 anonim ***** válasza:
88%

Mi most vagyunk 21-22 évesek, de így, hogy mindketten egyetemre járunk (melósabbakra), hiába vállalunk mellette kisebb munkákat, egy baba még esélytelen lenne, a költözéssel is várunk még pár hónapot.

Őszinte leszek, mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindkettőnk családja tudna minket támogatni (tudom, ezt itt gyakorin nagyon megvetik valamiért). Így valószínű egy 40m2-es családi tulajdonban lévő lakásba tudunk majd összebútorozni.

Akinek szakmája van és korábban el tud kezdeni dolgozni, tök jó, ott többet tudnak félretenni, egyetem mellett én elég nehéznek látom ezt, pedig félreteszünk, amit csak tudunk.

26/50 anonim ***** válasza:
100%
Mi a párommal levelező egyetemre járunk, mellette 18 éves korunk óta dolgozunk. Az évek alatt összegyűjtögetett önerővel, csok és babaváró hitellel veszünk most házat és babázunk. A család nem támogat anyagilag. Egy ház hitellel sokkal olcsóbb havonta, mint egy albérlet nekünk.
2021. febr. 18. 21:40
 27/50 anonim ***** válasza:
75%
Soha nem volt olyan könnyű fiatal pároknak gyerekvállalás előtt ingatlant venni mint most. Még nagyon önerő sem kell hozzá. A Csed magas, ott a Csok, a babaváró stbstb.
2021. febr. 18. 21:52
 28/50 anonim ***** válasza:
61%
véletlenül felpontoztam 27et pedig nagyon nagy baromságot írt
2021. febr. 18. 21:58
 29/50 anonim ***** válasza:
60%
Nekem 19 évesen született meg az első lányom, érettségi alatt már terhes voltam. Nem tervezett baba volt, így alakult. Annyiból volt szerencsém, hogy a párom 14 évesen ismertem meg, ő 2 évvel idősebb nálam. Ő 16 éves korától folyamatosan dolgozott diákmunkákon, előtte meg piacozott, 18 éves korára már volt 1,5 m ftja, apja meg segített neki felvenni hitelt, akkor 4,5 m ftert lett meg az első lakása (egy garzon Pesten) , de ki volt adva még 2 évig, mert ahogy 18 lettem akkor költöztünk be. (Szülei nem segítettek a hitelt fizetni, ez volt a feltétel, hogy akkor segít apukája felvenni, ha ő fizeti). Komfort nélküli lakás volt, lépcsőházban a WC, bent csak egy konyhai csap volt, úgy hogy rögtön azzal kezdtük, hogy meg csináltuk a fürdőszobát bentre, a többit (ablak csere, felújítás) már később csináltuk. 19 volt a párom amikor rendes fő állásban elkezdett dolgozni, Amíg otthon voltam volt vállalkozásunk is, amivel 1 év alatt kifizettük a hitelt, és lett pénzünk a felújításra is. Én 3 évig az alap gyest kaptam, mert csak diákmunkáim voltak a szülés előtt, rendes munkaviszonyom nem volt, viszont a lányunk fél éves korától én lettem a Társasházban a gondnok, így abból is volt egy kis jövedelmem. (részmunkaidős állást vállaltam 2,5 év után, teljeset a kicsi 3 éves korától) 2 éve költöztünk el nagyobb lakásba, a nagylányunk 8 éves, a tesója meg 1 éve született meg, most már nem csak az alap gyesen vagyok, de amióta elkezdtem dolgozni teljes munkaidőben, a fizestésem mindig elraktuk, megvoltunk a férjeméből, és így rá tudtunk fizetni a lakás cserekor 5 m ftot. (21,5 vették meg és 26 ért vettük a mostanit, itt is felújítással kezdtünk ami még kB 1,5 m Ft volt) Mostani "fiataloknak" (azert mi sem vagyunk öregek, 27-29) nagyon jó támogatások vannak, a csokot, babavárót érdemes kihasználni, mi ezektől sajnos elestünk.
2021. febr. 18. 22:11
 30/50 anonim ***** válasza:
84%
28 így van, nagy baromság. Noveremek is vettek egy csodas sorházat. Tenyleg Nagyon szép. Eszméletlen túlárazottpont a csok meg babavaro miatt. 50!!! Millió. Hiába csok meg kutyagumi, 3-at nem vállalnak szóval így is 82,5 évesek lesznek mire kifizetik. Hát ez tényleg naaaagyon egyszerű. Amúgy ha 3-mat vállalnak lehet már 70 éves korukra meglennének a törlesztéssel.
2021. febr. 18. 22:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!