Honnan van egzisztenciája 21-23 éveseknek a családalapításhoz?
Gyakran olvasom itt, hogy 21-22 éves lányok már az első babájukat várják és mindig kikérik maguknak, hogy a semmire szülnének. Elmondják, hogy van már végzettségük, munkatapasztalatuk, saját ház, kocsi meg félretett pénz - de most komolyan, ezt hogy lehet itthon megvalósítani?
Mert oké, nekem is van olyan ismerősöm, aki ennyire fiatalon szült, de ott a szülők és 10+éves férjek teremtettek meg hozzá mindent, ezt szokták úgy feltüntetni, hogy "saját egzisztencia"?
Komolyan érdekel, hogy lehet úgy megvalósítani a fiatalon gyereket vállalást úgy, hogy az ne a " majd lesz valahogy" alapon történjen.
Mi most vagyunk 21-22 évesek, de így, hogy mindketten egyetemre járunk (melósabbakra), hiába vállalunk mellette kisebb munkákat, egy baba még esélytelen lenne, a költözéssel is várunk még pár hónapot.
Őszinte leszek, mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindkettőnk családja tudna minket támogatni (tudom, ezt itt gyakorin nagyon megvetik valamiért). Így valószínű egy 40m2-es családi tulajdonban lévő lakásba tudunk majd összebútorozni.
Akinek szakmája van és korábban el tud kezdeni dolgozni, tök jó, ott többet tudnak félretenni, egyetem mellett én elég nehéznek látom ezt, pedig félreteszünk, amit csak tudunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!