Honnan van egzisztenciája 21-23 éveseknek a családalapításhoz?
Gyakran olvasom itt, hogy 21-22 éves lányok már az első babájukat várják és mindig kikérik maguknak, hogy a semmire szülnének. Elmondják, hogy van már végzettségük, munkatapasztalatuk, saját ház, kocsi meg félretett pénz - de most komolyan, ezt hogy lehet itthon megvalósítani?
Mert oké, nekem is van olyan ismerősöm, aki ennyire fiatalon szült, de ott a szülők és 10+éves férjek teremtettek meg hozzá mindent, ezt szokták úgy feltüntetni, hogy "saját egzisztencia"?
Komolyan érdekel, hogy lehet úgy megvalósítani a fiatalon gyereket vállalást úgy, hogy az ne a " majd lesz valahogy" alapon történjen.

De hol lehet ilyen olcsón lakásokat venni, ahol van munka is? Én debreceni vagyok, itt egy panelgarzon is 15 milliótól kezdődik, nem hogy egy többszobás lakás...
És még innen 20-30 km-re is tizenmillió egy 3 szobás ház, de akkor ott már két autót kell fenntartani, másképp nem lehet bejutni, az is havi több tízezer.

Saját és közvetlen környezetem:
Én 16 éves korom óta dolgozok, estin érettségiztem, családi helyzetem nem engedte meg hogy sokáig gyerek legyek, 18 évesen érettségi, 21 évesen levelezőn diploma. 16-tól 21-ig gyárban dolgoztam a sulik mellett de jobb pozícióban és rengeteget túlóráztam, úgyhogy baromi jól kerestem, aztán ahogy végeztem a fősulin el is helyezkedtem irodában, ott mégjobban kerestem, aztán 23 évesen kismama lettem, terhesség 38. hetéig dolgoztam, majd a 24. szülinapom előtt szültem. Most múlt 2 a lányom, 1 hónapja mentem vissza a munkahelyemre ahonna eljöttem. A férjem igen 10-el több mint én,ő már vezető pozícióban dolgozik régóta, elég sokat összetoltunk együtt az elmúlt pár évben házat is tudtunk venni önerő+hitellel Pest mellett. Most vagyok 26 én több gyereket nem tervezek.
Barátnőm akkor szült mikor én, ő akkor volt 21 éves, 18 évesen végzett forászként, pár évet dolgozott is a szakmában egy jobb szalonban, a férje nála 2 évvel idősebb csak de kint hegeszt Svájcban onnan küldi haza a pénzt. Szóval ilyen kétlaki életet élnek.
Másik barátnőm szintén 21 évesen szült szintén majdnem akkor mint én, neki ikrei lettek, ő tényleg nem sokat dolgozott még csak gyakorlaton volt a mérnöki fősuli mellett, de diplomás gyed-re jogosult így, közben befejezte az ikrek mellett az egyetemet, a férje nála 3 évvel idősebb de programozó, jól keres.

12 vagyok.
Én Miskolci vagyok, belvárosban vettük a lakást 4,5 millióért 2 éve 55nm +erkély+pince.
Megvannak a trükkök. Pl: próbálj meg az önkormányzattol vásárolni, miis onnan vettük. Hát így :) ez a lakás jelenleg ér 15 milliót, de akár 20at is mert tényleg a belváros, de mégis csendes hely.

En is Hajdu-Bihari vagyok, egy kis faluban lakunk.
7-es voltam.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!