Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hálapénzt ezután is mertek...

Hálapénzt ezután is mertek majd adni?

Figyelt kérdés

Most akár a most szült kismama is 1 évre börtönbe mehet ha pénzt adogat.

Ti meg meritek kockáztatni?

2021. jan. 6. 10:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/109 anonim ***** válasza:
94%
3-as de nagy a pofád!Szültél már?Ha első terhességem alatt nen lett volna fogadott orvosom, akkor ott halunk meg a kórházban.Mert mind a nővérek mind az ügyeletes orvos leszarták, hogy rosszul vagyok, bejött a dokim, kb 1 óra múlva életmentő császárom volt.Aztán az ügyeletes orvos akinek jeleztem a bajt (mert már eleve kórházba feküdtem), császár után odajött és csak hebegett, habogott, hogy bocsánat de ő még ilyen esettel nem találkozott...hát köszi, a tudatlansága csak az én és a gyerekem életébe került volna.Ráadásul ismerek nőgyógyászt aki full alkoholista, ezt kb mindenki tudja, hát nem szívesen feküdnék a keze alá császárra.A szülő nőnek legyen joga dönteni kinél szül,alkossanak olyan szabályokat,hogy legálasian működhessen a dolog.
2021. jan. 6. 11:16
 12/109 A kérdező kommentje:

# 10

De börtönbe is kerülhetsz! Ez sem számít???

2021. jan. 6. 11:17
 13/109 A kérdező kommentje:

Mondjuk tegyük fel bevállalják a kismamák a börtönt.

De utána munkaerőpiacon hogyan magyarázzátok meg a büntetett előéletet?

2021. jan. 6. 11:19
 14/109 anonim ***** válasza:
94%
Senkit nem csuknak elsőre börtönbe előélet nélkül, ez csak megnevezés! Figyelmeztetés az első lépés, esetleg pénzbírság.
2021. jan. 6. 11:21
 15/109 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj kérdező a magyar rafinált, ha akarja megoldja hogy oda tudja adni a pénzt.Hidd el, senki nem fogja megtudni.
 16/109 anonim ***** válasza:
91%
#5 vagyok. Nem KELLETT adnom. De mint ahogy a fodrásznak többet fizetek, ha elégedett vagyok a munkájával, ha a futárnak adok borravalót, mikor csomagot hoz, a pincérnek mikor elégedett vagyok a munkájával, akkor úgy gondolom egy normálisan végigasszisztált terhesség és szépen, komplikációmentesen elvégzett műtét után is adhatok, ha úgy érzem elégedett voltam. Sajnos ez a rendszer úgy működik, hogy mikor két hétig feküdtem bent a terhespatológián volt olyan kismama, akihez ez alatt az idő alatt egy orvos nem battyogott oda, pedig komoly gondja volt (magzatvizszivargas, végül meghalt a baba) csak reggel szólt hozzá a vizitelő doki, aki kb felolvasta mi van a nővel. Én bent feküdtem, hozzam minden nap bejött a fogadott orvosom ránk nézni. Én ezért adtam pénzt, mert hálás voltam, hogy felkértem és nem mondta, hogy adnom KELL pénzt, az utolsó pillanatig nem tudta kap-e, mégis bármikor kereshettem és akármi bajom volt pláne ha SOS egyből fogadott. Itt ha bemész pl az ügyeletre azzal hogy vérzel mondjuk este, akkor jobb esetben csak flegmák, rosszabb esetben még ki is röhögnek, hogy mit vársz mit csináljanak veled (barátnőm példája) De nem gondolom, hogy manapság ez olyan meglepő lenne, és alapvetően nem a hálapénz rendszerén kellene változtatni, hanem az egész egészségügyön, és nem csak a nőgyógyászaton.
 17/109 anonim ***** válasza:
91%
Egyetértek veled utolsó, én is nagyon elégedett voltam az orvosommal, nem kérte, nem is kérdeztem meg mennyi lesz majd a szülés, annyit adtam amennyit gondoltam.
2021. jan. 6. 11:26
 18/109 anonim ***** válasza:
93%
Egyébként meg ki fogja megtudni abból, hogy én a magánrendelésén adok neki egy ajándékcsomagot (mert 8 ezer ft-ig lehet, benne van a törvényben), és elrejtem benne pl az egyik teában a pénzt? Soha senki...
2021. jan. 6. 11:27
 19/109 anonim ***** válasza:
83%

Ja 3-as amúgy jó nagy bunkó vagy. Volt és lesz is laborka meg uh, ugyanis akar hiszed akar nem, ezeket eddig is maganban csinaltattak a nők az alapon felül. Ha valaki havi uh-t akar, az neked miért is nem mindegy?! Másrészt en ügyeletben szültem, nem is fizettem senkinek. Majdnem el is vereztem, mert véletlen elfelejtettek megnézni, hogy a leletemen rajta volt, hogy szar az alvadasom. Utána meg kapkodtak össze-vissza. Amúgy az is rajta volt, ha nem tagulok, császárt kell csinálni egyéb probléma miatt, nem tagultam, 33 órát vajudtam, mégse csaszaroztak meg...

Persze lehetne ügyeletben szülni, csak akkor tessék szemléletet váltani, hogy az is biztonságban legyen, akinek nem komplikáció mentes a terhessége vagy a szulese. Azt se ertem, hogy egyeseket miért zavar a választott programcsaszar. Ha arra vágyik, hajrá. És ne gyere azzal hogy akkor menjen maganba, mert fizet mindenki annyi tb-t, hogy ez ne legyen kérdés...

2021. jan. 6. 11:27
 20/109 anonim ***** válasza:
91%

#3 szálljon le a magas lóról aki ilyen stílusban beszél terhes nőkhöz, mert nekik igényük van arra, hogy terhesen havi egyszer (1×!!!!)rájuknézzenek és legyen uktrahang. Aztaleborultját tényleg. Mondjuk csodálkozol hogy a nők nagyrésze nem kér az sztk-s terhesgondozasból, mikor a fajtáddal van tele? Komolyan rajtatok múlna szántóföldre baxnátok ki minket szülni, mert majd a természet megoldja, mit nektek laborka,meg uh-cska. Es hiába játszod az erkökcscsőszt, meg az agyadat, te is tamogatod a pénzért törődést venni elvet, csak te árat emelnél, azért küldenéd a mellesleg adót tb t fizető állampolgárokat magánkórházba. 800ezerért. És mi szálljunk le a lóról? Visszafizetheted az életem során befizetett tb-t aztán már ott se vagyok. De nem, én fizessek azért, hogy még az ilyen bunkók megkérdőjelezzék a jelenlétem jogosságát egy állami kórházban. Idióta.

A fogadott orvos rendelojebol meg legalabb akkor mész ki ha már nincs több kèrdésed, sztk-ba meg örülj ha probléma mentes a terhességed.

2021. jan. 6. 11:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!