Hálapénzt ezután is mertek majd adni?
Most akár a most szült kismama is 1 évre börtönbe mehet ha pénzt adogat.
Ti meg meritek kockáztatni?
# 1
De miért akar önként fizetni?
Az, hogy orvost fogadnak sokan nonszensz. Munkaidőn túl, ügyelet után, szabadság alatt NEM lehet bent a fogadott orvos. Valamint, ha műteni van beosztva nem rohangálhat le NST-t nézni,amit egy majom is tud értelmezni. Anyák leszállhatnának a magas lóról és felfoghatnák, hogy a világon mindenhol protokoll szerint megy a terhesgondozás. Hát igen, így nem lesz ultrahang meg laborka havonta meg indokolatlan programcsászár, sz*r ügy.
Aki saját team-et akar, meg hetente ellenőrzést az menjen magánba. Igaz ott nem 200 ezer egy szülés, hanem 800. Mindenkit fel kell jelenteni, aki ad és aki elfogad. Hála nekik szar a rendszer úgy ahogy van.
Semmivel nem jobb fogadott orvosnál szülni, el kéne már végre ezt felejteni.
Én azért szeretnék adni neki, mert ha a körülmények engedik, és nem hoznak olyan szabályt, mint mondjuk most Debrecenben, akkor ő fog bejönni hozzám, éjszaka, hajnalban, húsvétkor, akármikor, és ez nincsen benne az ő fizetésében. Amúgy magánrendelésre járok hozzá, de már 2x hívtam rendelési időn kívül, és amikor nem vette fel, visszahívott, ha soron kívül mentem hozzá, mert panaszom volt, sose kért el pénzt. Most egyelőre kivárok, hogy mi lesz tavaszig, de maximum egy doboz bonbonba teszem a borítékot, így ha valaki meglátja, hogy adok neki ,,ajándékot", nem lesz annyira direkt és provokatív, mintha csak egy borítékot dugdosnék a zsebébe.
Ettől függetlenül én is amellett vagyok, hogy ezt lehessen valahogy legálisan csinálni, de még a ,,régi rendszerben" lettem terhes, és ez egy több éves folyamat lesz, ha sikerül szabályozni, nem pár hónap alatt fog megoldódni.
# 4
# 5
De miért kell pénzt adnotok? Ha nem teszitek, milyen következményekre kell számítani?
De gondolom elég durva következményekre, ha még börtönbüntetés terhe mellett is vállaljátok a pénz átadásának kockázatát.
4-es vagyok. Szerintem a legnagyobb taplóság a világon, hogy a szabadideje terhére berángatom a családja mellől, mikor szülhetnék az ügyeletesnél is, aki azért kapja (az egyébként szégyenletesen kevés) ügyeleti pénzét, hogy engem ellásson. Ki az, aki ingyen dolgona a szabadideje terhére, mások kedvére? Ha te a Tescóban vagy pénztáros, ott maradnál éjszaka még árut feltölteni 3 órát ingyen? Nyilván nem a válasz. Következménye nem lesz, ha nem adok pénzt, de ezek után nem szívesen fog fogadni engem, ha továbbra is hozzá akarok járni, illetve nem fog több szülést levezetni munkaidőn kívül, az tuti. Nem várok el VIP szobát, programcsászárt, semmi ilyesmit, de nekem számít, hogy ő ismeri a kórtörténetemet, szakmailag jókat hallottam róla, és nem úgy beszél velem a kiszolgáltatott helyzetben, mint egy kutyával.
Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy szabályozni kéne ezt az egészet, nem csak a hálapénz miatt, hanem az orvosok túlterheltsége/túlvállaltsága miatt is. De mondom, én még a ,,régi" rendszerben kezdtem, eszerint lesz szerintem a befejezés is, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!