Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Léteznek olyan szülők akik...

Léteznek olyan szülők akik ruhákat vesznek a gyereknek Karácsonyra? Pl zoknit vagy kötött pulcsit.. Mi a véleményetek róluk? Be kellene avatkozni a gyerekvédelemnek?

Figyelt kérdés
Nos a gyerekvédelem elsőre kicsit túlzásnak hangzik de azért az is hogy egy szülő ilyen szinten nem törődik a gyerekével. Mert sokszor hallani ilyet hogy milyen rossz ajándék pl egy zokni egy gyereknek de nem hiszem hogy tényleg van ilyen. Egy gyerek számára kifejezetten fontosak az ünnepek nyaralások meg minden ilyesmi. A gyerek egészséges fejlődése érdekében fontosak az olyan különleges alkalmak mint az ünnepek nyaralások meg minden olyan alkalom amit várhat mert jobb mint az átlag napjai. Az ha egy szülő az egyik (ha nem a legfontosabb) legfontosabb ünnepet/különleges alkalmat tönkre teszi a gyereke számára az hatalmas trauma mind 8 mind 18 évesen. Az hogy kifejezetten nagy ajándékot kap karácsonyra egy gyereknek a karácsony lényegét adja és ha nem kapja meg az trauma kisebb és nagyobb gyerekek számára is. Itt most azért nem arról van szó hogy nem vesznek a gyereknek arany helikoptert de egy rendes karácsonyi ajándékot kisebbek esetében játékot nagyobbak esetében telefon vagy valami más alap lenne nem? Egyesek miért gondolják hogy egy gyerek úgy működik mint egy felnőtt és túl teszi magát azon ha tönkre teszik az ünnepét?

2020. dec. 25. 22:01
 81/98 A kérdező kommentje:
A gyámügyet írtam hogy lehet túlzásnak hangzik de aztán megindokoltam hogy miért van nagyon rosszhatással egy gyerekre ha a szülei egy számára kicsit sem tetsző ajándékot vesznek karácsonyra.
2020. dec. 26. 15:58
 82/98 anonim ***** válasza:
65%

Semmilyen érvet nem írtál, csak hisztiztél. Az nem érv, hogy szerinted minden gyerek frusztrált lesz, ha ruhát kap (vagy neki nem tetsző ajándékot).

Szerintem itt hagyd abba és menj a "családi kapcsolatok" rovatba vigasztalgatni a 18 éves kis libár, aki a vágyott autó helyett csak car TV-t kapott és nem örül neki. Illetek egymáshoz (még az is lehet, hogy te vagy az)

2020. dec. 26. 16:02
 83/98 A kérdező kommentje:
Nem linkelem be? Egyébként az én kérdésem teljesen más de ne zavarjon. Rengeteg érvet írtam ti írtatok csak annyit hogy " ha szeretne van egy gyerek megértérti a karácsony lényegét" meg csupa filmes sablont bla bla bla...
2020. dec. 26. 16:10
 84/98 anonim ***** válasza:
77%
Tanulj már meg értelmesen írni legalább! Se füle, se farka az egésznek.
2020. dec. 26. 16:14
 85/98 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a kérdését és nem értem mi a gond vele? Írta hogy a szüleinek jól menő vállalkozásuk van az az simán megtudták volna venni ehhez képest nem tették. Mondjuk igaz hogy egy 18 éves kislánynak nem kellene vezetnie az ilyen gyerek/fiatal sofőrökkel rengeteg baleset történik de azért érthető hogy neki ez 18 évesen csalódás. Nem is írt hozzá semmi extrát hogy "öngyilkos akar lenni" stb... csak elégedetlen.
2020. dec. 26. 16:17
 86/98 anonim válasza:
68%
most 18 évesen kaptam egy felsőt, egy plüsst, néhány rajzcuccot, társast(ezt kb ingyen). nem voltak nagyon drágák, mégis sírtam, főleg a felső miatt. kiskoromban is kaptam ruhát. nem mentem tönkre, mivel megtanultam MINDEN ajándéknak örülni. most is ingyen kaptam egy korcsolyát, pedig nem is tudok, és nem is szeretnék korcsolyázni, de nagyon örültem neki. másik két 14+-os tesóm sem hisztizett mert nem telefont kapott. egyik tesóm bögrét, és gyújtót kapott, a másik egy utazó poharat, és egy pénztárcát. egyik sem volt hű de drága. de nagyon örültek 🙃
2020. dec. 26. 16:23
 87/98 anonim ***** válasza:
85%

Nyuszifül, nem vitázom veled tovább. Nincs kivel!

"Fegyvertelennel nem vívok szellemi párbajt." (by V.F.)

2020. dec. 26. 16:31
 88/98 anonim ***** válasza:
85%

Milyen normális érveket írtál le? Az nem érv hogy szerinted egyetlen gyerek se örül a hasznos dolgoknak. Akkor is hajtod a buta okfejtésedet mikor itt több gyerek is leírta hogy de, bizony örül neki. Azért mert te ennyire anyagias vagy másnak még lehet normális értékrendje. Képzeld én gyerekként is örültem a ruhának, és most kamaszként is. A hozzád hasonlók teszik tönkre a szüleiket a nagyravágyásukkal, de te bezzeg nem adtál nekik semmit mert azt nem kell, nehogy már te költsd a pénzed, de ők dobjanak meg 100 ezres cuccokkal mert különben hisztizni fogsz mint egy pisis 5 éves.

Hogy tudnak elviselni a szüleid? Vagy inkább megvesznek mindent hogy ne hisztizz a 2 agysejteddel?

2020. dec. 26. 16:34
 89/98 anonim ***** válasza:
90%

Olyat még nem láttam, hogy egy kérdező az összes kommentjeben újabb és újabb baromsaggal álljon elő, de te megcsinaltad, ügyes vagy!

Kisszivem, neked fogalmad sincs, hogy sokan milyen körülmények között élnek. És még csak nem is a melyszegenysegben előre gondolok, hanem csak egy sima minimalberes családra, akikből elég sok van. Akik orulnek, ha tudnak venni egy fenyőfát, meg kerül az asztalra valami sült meg sütemény. Gondolom fingod nincs róla, h ezek mibe kerülnek, ahogy arról sem, hogy mennyi most a minimálbér, vagy hogy milyen sok munkahelyén fizetik csak a kötelező legkisebb összeget. Ezekben a családokban már annak is örül a szülő, ha egy pulcsit tud adni a gyerekének karácsonyra a semmi helyett, és ha szerencséje van, akkor olyat tud adni, amilyet a gyerek amúgy is szeretett volna.

Megjegyzem, vannak gyerekek, akik kimondottan szeretnek ruhát kapni, nyilván nem a huszadik pár zoknit, de kulonlegesebbet igen. A 13 éves fiam pl márkás pólót meg cipőt kért. Természetesen van cipője, poloja, a cipoi amúgy is markasak, mert azt szereti, és nem rohad le két hónap után a lábáról, de pl pólót nem szoktam nyolc-tizezerert venni neki, karácsonyi ajándéknak viszont, ha egyszer ez volt a vágya, megvettem.

De hívd rám nyugodtan a gyermekvédelmet emiatt, megadom a cimem, ha kell, hadd röhögjenek egy jót.

2020. dec. 26. 17:14
 90/98 anonim ***** válasza:
87%

Nem kérdező, nem az a felhasználó vagyok, és lövésem sincs miről beszélsz.

Mi az érv szerinted? A millimodjára idehányt "filmes klisé", meg hogy lelkibeteg lesz a gyerek?

Neked hiába írunk bármit csak a saját baromságaidat hsjtod. Amcsi filmen meg max te szocializálódtál, ha szerinted minden családban alap, hogy annyi pénzt el tudnak költeni karácsonyra, hogy a gyerek évente kapjon 100 ezres telót, mert szerinted az "illik". Húzd ki a fejed a sggedből előbb, és ne nézz több amcsi filmet, amiben a fa alatt gigamega dobozok sorakoznak. A valóságban sem úgy élnek amúgy az amerikaiak sem, de a nullás IQ-dal mit tudod te azt.

2020. dec. 26. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!