Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki jártás gyerekvédelembe...

Aki jártás gyerekvédelembe segítene?

Figyelt kérdés

tétel kidolgozásban...

1.melyik részbe tartozik?

a szakellátás vagy az alapellátás közé :

a)védelembevétel

b) családbefogadás

2. Igaz vagy hamis:

a) a gyermekjóléti szolgáltatás a családból kiemelt gyermek védelmével foglalkozik (szerintem IGAZ)

b) A gyermekvédelmi szakellátást hatósági gyermekvédelmi intézkedés előzi meg (szerintem IGAZ)

c) Az alapellátás és a szakellátás hatósági biztosítása az önkormányzatok feladta (szerintem igaz)

d) A városi gyámhivaltal máősodfokú gyámhatósági feladatot lát el (ezt nem tudom)

köszönöm

2015. febr. 27. 12:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Az első kérdésnél mindkettő szakellátás.

A másodiknál:

a) hamis, a gyermekjóléti szolgáltatás nem a családból kiemelt gyerekekkel foglalkozik

b) ebben nem vagyok teljesen biztos, de azt hiszem, igaz

c) igaz (HA feladata az adott településnek, mert ugye ez lakosságszámtól is függ)

d) nagyon fogsz utálni, ha ezt én sem tudom? Tanultam ugyan gyermekvédelmet, meg önkormányzati szociálpolitikát is, mindkettőbe beletartoznak ezek a kérdések, de nem a gyermekvédelem volt a fő szakirányom, úgyhogy sajnos nem minden részlet maradt meg a fejemben. De remélem lesz valaki, aki tudja a választ :)

2015. febr. 27. 13:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Koszi
2015. febr. 27. 14:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Remélem nem szeretnél ezzel foglalkozni. Csak mert, ha esetleg a gyermekvédelemhez kellene forduljak, jó lenne, olyannal találkozni, aki ért is a dolgához?

Bejártál az órákra?

Vannak tankönyveid?

2015. febr. 27. 14:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem kell rosszindulatúnak lenni, ha egyszer még csak most tanulja ezt, akkor nem várható el tőle, hogy máris kenje-vágja. A kérdésből amúgy is az jön le nekem, hogy éppen megtanulni szeretné ezeket. Amúgy meg, ha valaki a gyermekvédelem területén dolgozik, a klienskörét akkor sem igazán fogja érinteni, hogy hallgató korában az illető nem tudta biztosan, hogy mi tartozik a szakellátások, és mi az alapellátások körébe, már csak azért sem, mert vagy a szakellátásban, vagy az alapellátásban fog dolgozni, azt meg azért csak tudni fogja, hogy a saját munkahelyén mivel foglalkoznak. De persze, ezeket nyilván tudni kell, és szerintem a kérdező tudni is fogja, ha megtanulta az adott tételt, aminek a kidolgozásához most kért segítséget.
2015. febr. 27. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!