Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Léteznek olyan szülők akik...

Léteznek olyan szülők akik ruhákat vesznek a gyereknek Karácsonyra? Pl zoknit vagy kötött pulcsit.. Mi a véleményetek róluk? Be kellene avatkozni a gyerekvédelemnek?

Figyelt kérdés
Nos a gyerekvédelem elsőre kicsit túlzásnak hangzik de azért az is hogy egy szülő ilyen szinten nem törődik a gyerekével. Mert sokszor hallani ilyet hogy milyen rossz ajándék pl egy zokni egy gyereknek de nem hiszem hogy tényleg van ilyen. Egy gyerek számára kifejezetten fontosak az ünnepek nyaralások meg minden ilyesmi. A gyerek egészséges fejlődése érdekében fontosak az olyan különleges alkalmak mint az ünnepek nyaralások meg minden olyan alkalom amit várhat mert jobb mint az átlag napjai. Az ha egy szülő az egyik (ha nem a legfontosabb) legfontosabb ünnepet/különleges alkalmat tönkre teszi a gyereke számára az hatalmas trauma mind 8 mind 18 évesen. Az hogy kifejezetten nagy ajándékot kap karácsonyra egy gyereknek a karácsony lényegét adja és ha nem kapja meg az trauma kisebb és nagyobb gyerekek számára is. Itt most azért nem arról van szó hogy nem vesznek a gyereknek arany helikoptert de egy rendes karácsonyi ajándékot kisebbek esetében játékot nagyobbak esetében telefon vagy valami más alap lenne nem? Egyesek miért gondolják hogy egy gyerek úgy működik mint egy felnőtt és túl teszi magát azon ha tönkre teszik az ünnepét?

2020. dec. 25. 22:01
 71/98 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező mi lenne, ha nem szeretnéd jobban ismerni a válaszolók saját gyerekeit, mint ők maguk?! Annyira nevetséges, ahogy kapálózva próbálod bizonygatni, hogy márpedig EGYIK GYEREK SEM örül a ruhanak és egyiknek sem kell és brühühü, mi az hogy az ilyen szülőt nem nyomják fel a gyámügynél. Halkan megsúgom, a 6 éves unoka húgom milliószor jobban örült a csillogós, fodros ruhaknak, mint a huszadik barbinak és mesekönyvnek, de ahhoz hogy ezt ép ésszel felfogd és megértsd, kellene minimum kettő darab agysejt, amivel te láthatóan nem rendelkezel. Innentől felesleges bármit is mondani neked, te csak fújod ugyanazt a baromságot és észre sem veszed, hogy nagyjából senki nem ért veled egyet, de nyilván itt mindenki hülye, csak te vagy a helikopter.

Amúgy sem értem mi a búbánat közöd van ahhoz, hogy ki mit vesz karácsonyra a saját gyerekének. Foglalkozz a sajatodeval, máséhoz közöd nincs.

2020. dec. 26. 15:16
 72/98 A kérdező kommentje:
Nem összehasoítottam csak válaszként írtam hogy itt a fizikai erőszak ellen sem tesznek semmit ezért hagyjuk s magyar gyerekvédelmet. Az pedig tényleg szánalmas hogy "ha mindenki szembe megy veled az autópályán" érvekkel képesek jönni egyesek. Nagyon szomorú ha valaki nem képes önállóan gondolkodni csak a nyájat követni... persze egy olyan országról beszélünk ahol a Fidesz 3-szor is nyert úgyhogy nem csodálkozom. Na de ha Szaud-Arábiában amellett érvelnek hogy nem kellene kivégezni a melegeket ott is mindenki ellenem lenne akkor nem lenne igazam? Csak azért mert a többség nem azt gondolja amit én? Egyébként itt még az sem igaz hogy a többség nem azt gondolja amit én. Lehet hogy ha 2 hét múlva újra feltenném ezt a kérdést meg mindenki egyetértene velem. Az hogy egy kérdezős oldalon egy kérdésre pont pszichiátriára való személyek gyűltek össze nem jelent semmit. Egyébként az elején 6-7 lepontozó is van már csak ők nem írtak mert látták hogy itt most sajnos nem a normálisak vannak többségben.
2020. dec. 26. 15:19
 73/98 A kérdező kommentje:
Nem arról írok hogy más gyereke minek örül csak arról hogy a legtöbb gyerek nem örül neki. Persze körútja lehet valami érdekes csillogó színes ruha tetszik egy kisgyereknek de nem erről van szó. Hanem az olyan valóságtól elrugaszkodott hozzállásról hogy a "karácsony a szeretet ünnepe" és hogy létezik olyan gyerek aki azt szándék alapján értékeli az ajándékot nem az alapján hogy tetszik e neki. Egy gyerek nem ilyen komplex ezt kellene felfogni... egy kisgyereket egyszerűen működik valami vagy tetszik neki vagy nem és nem gondolkodik azon hogy értékelni kellene ha nem is tetszik neki hanem hatalmasat csalódik.
2020. dec. 26. 15:25
 74/98 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, de igen a legtöbb normális helyen a gyerek is vesz ajándékot a szüleinek. Képzeld én fél évig spóroltam hogy vehessek nekik, ahogy az osztályban, baráti és rokoni körben is minden gyerek adott valamit. Csak az nem aki lelkileg szegény.

És egyértelműen te vagy a gyerek, hiszen a rossz helyesírásodat azzal magyaráztad hogy új telefonról pötyögsz. Ilyen egyszerű. Sajnálom a szüleidet, bár lehet ők is olyanok mint te ha ilyennek neveltek. kapsz majd még nagy pofonokat az élettől.

És hiába bizonygatod hogy minden gyerek csak a játéknak meg a kütyünek örül, nem csak a hozzád hasonló önző, beképzelt korlátolt semmit érő gyerekek hiszik ezt. Bár sajnállak, mert gondolom szeretetet nem sokat kapsz a kütyükkel fizetnek le hogy hagyd őket békén ne kelljen veled normálisan foglalkozni.

2020. dec. 26. 15:25
 75/98 A kérdező kommentje:
Az pedig hogy a legtöbben mit írnak mit számít? Első oldalon még 6-an-7-en lepontozgatták a válaszokat meg most volt itt 1-2 normális válasz a végén de mivel itt nem a normálisak voltak többségben így ők nem is írtak. Na de nem az határozza meg hogy igazam van e hogy a gyakori kérdéseken egyik kérdésemre éppen egyetért vagy nem egyetértö válaszok gyűlnek.
2020. dec. 26. 15:27
 76/98 anonim ***** válasza:
58%

Én a kérdezővel értek egyet, egy gyerek nem örül a ruhának. Egy divatozni vágyó tini igen, de csak akkor, ha pont eltalálod a stílusát vagy együtt veszitek meg!

Mondjuk én nem figurás ruhákat kaptam, aminek nem örültem. Ha a simítós-figurás ruhának örül, akkor nem a ruhának örül, hanem annak, hogy rajta van az, amit szokott nézni, meg tud játszani vele.

Mondjuk én lány létemre sose szerettem nagyon öltözködni, bátyám igen és márkásakat is kapott, de nem ünnepekre.

Szerintem az alap ruha az jár a gyereknek, amíg nincs önálló keresete. Vagyis valamilyen ruha, nem drága ruha. Pl. turkálókben is lehet manapság már venni jóminőségűt. Ha viszont új, a család helyzetéhez képest drága vagy valamiért különösen érdekes ruhát kap, az persze lehet ajándék. Kaphat ruhát IS, mellé egy kisebb játék és egy táblacsoki - máris jó. De csak sima, funkcionális ruha pl. egyszínű télikabát, melegítő, nadrág az szerintem egy kisgyereknek nem móka, nem érzi igazán ajándéknak. Én legalábbis nem éreztem annak. A Barbies felső-nadrág kombómat igen, de az már majdnem 10 évesen volt és az nem alap.

Amúgy volt már hasonló kérdés, most nem találom, nem tudom belinkelni, de ott azt hozták ki, hogy nem ajándék a ruha a gyereknek, így vicces most ezt a vitát olvasni.

Kérdező: a gyámüggyel meg hasonlókkal bőven túllőttél a célen, de az alapgondolatban veled kell, hogy egyetértsek, nem egyedül mész szembe a forgalommal!

2020. dec. 26. 15:32
 77/98 anonim ***** válasza:
77%

Mert mi a normális válasz? Hogy küldjük máglyára a szülőt? Fúj biztosan utálja a mocsok a gyerekét mert ruhát kapott, Minek kell az ilyennek szülnie nem ló neki gyerek? Szerencsétlen pici babuci lelki nyomorék lesz mert nem kapta meg a Vatikánt brühühü remélem az ilyen gonosz és aljas szülő öngyilkos lesz mert egy életre tönktette élete értelmének csodálatos esthajnalcsillagának jövőjét. szegény gyerekek nem is tudom hogy dolgozzák fel ezt a hatalmas tragédiát, gyújtok egy gyertyát a lelki üdvükért bár úgyis felesleges a legjobb pszichiáter se teszi rendbe örökre kettétört pici életüket a gonosz gyarló szüleik hibájából. MÁGLYÁRA AZ ÖSSZESSEL!!!

Most boldog vagy? megnyugodott anyagias elkorcsosult pici lelked kérdező? Most már tudsz menni játszani a kihisztizett telefonnal?

2020. dec. 26. 15:33
 78/98 anonim ***** válasza:
69%

Már az sokat elárul az értelmi szintedről, hogy szerinted van a normális válasz ami a tiéddel egyező, mindenki más meg a szellemi alja, akire gyámügyet kéne hívni.

Tudod a fajtádra mondják, olyan veletek vitázni, mint galambbal sakkozni, az is rászarik a táblára, felborítja a bábukat, majd közli, hogy ő nyert. Te is ennyit tudsz:igazam van mert azt mondtam, mindenki más "nem normális". Na ezzel a színvinallal meg te ne akarj észt osztogatni, mert látszólag nagyon nincs mit. Egyszerű vagy, mint egy faék, és max 15 éves.

2020. dec. 26. 15:40
 79/98 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező (#68): De igen, a gyerek is ad ajándékot a szülőnek. Picurka korukban rajzoltak, a család összes tagjának (~20 fő). Amikor már volt zsebpénzük, azt gyűjtötték össze és abból vásároltak apróságokat. Aztán most, hogy már nagyok - bizony, ketten 20 év fölöttiek és EGYÜTT töltjük a karácsonyt -, saját keresetből, akár egymással összefogva vesznek ajándékot a szüleiknek, nagyszülőknek. Az hogy te rosszul funkcionáló, gagyi családban élsz, nem jelenti azt, hogy az a normális.
2020. dec. 26. 15:48
 80/98 A kérdező kommentje:
78 te nem véletlenül az "Éva Andre Baloghné Mihály" nevű YouTilube-os felhasználó vagy? Egyébként eddig csak én írtam normális érveket a többi csak hatja a magáét..m
2020. dec. 26. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!