Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Léteznek olyan szülők akik...

Léteznek olyan szülők akik ruhákat vesznek a gyereknek Karácsonyra? Pl zoknit vagy kötött pulcsit.. Mi a véleményetek róluk? Be kellene avatkozni a gyerekvédelemnek?

Figyelt kérdés
Nos a gyerekvédelem elsőre kicsit túlzásnak hangzik de azért az is hogy egy szülő ilyen szinten nem törődik a gyerekével. Mert sokszor hallani ilyet hogy milyen rossz ajándék pl egy zokni egy gyereknek de nem hiszem hogy tényleg van ilyen. Egy gyerek számára kifejezetten fontosak az ünnepek nyaralások meg minden ilyesmi. A gyerek egészséges fejlődése érdekében fontosak az olyan különleges alkalmak mint az ünnepek nyaralások meg minden olyan alkalom amit várhat mert jobb mint az átlag napjai. Az ha egy szülő az egyik (ha nem a legfontosabb) legfontosabb ünnepet/különleges alkalmat tönkre teszi a gyereke számára az hatalmas trauma mind 8 mind 18 évesen. Az hogy kifejezetten nagy ajándékot kap karácsonyra egy gyereknek a karácsony lényegét adja és ha nem kapja meg az trauma kisebb és nagyobb gyerekek számára is. Itt most azért nem arról van szó hogy nem vesznek a gyereknek arany helikoptert de egy rendes karácsonyi ajándékot kisebbek esetében játékot nagyobbak esetében telefon vagy valami más alap lenne nem? Egyesek miért gondolják hogy egy gyerek úgy működik mint egy felnőtt és túl teszi magát azon ha tönkre teszik az ünnepét?

2020. dec. 25. 22:01
 11/98 anonim ***** válasza:
78%
#9 A férjem mesélte..mondta hogy hálisten nem láttam, mert sírva fakadtam volna rajta.. Szerencsére ott volt bátyám, aki helyre tette a fia lelkét, mert ő nem igazán értette ezt az egészet.
2020. dec. 25. 22:42
 12/98 A kérdező kommentje:
Komolyan itt senki sem normális vagy senki sem találkozott gyerekkel? Ti valamiféle mesefilmben éltek? Hiába magyarázod egy kisgyereknek de akár még egy nagyobbnak is mondjuk egy 18 évesenek hogy a "karácsony a szeretet ünnepe" "a szándék a fontos" egy gyerek ezt nem fogja megérteni/elfogadni... Remélem az itt írók közül egyiknek sincs gyereke. Persze szépen hangzik hogy a karácsony a szeretet ünnepe de ennek semmi köze ahhoz hogy a valóságban mit él meg egy gyerek ha egy olyan szülőhöz kerül aki egyáltalán nem ért a gyerekekhez csak megnézett pár gagyi karácsonyi filmet és az alapján próbál gyereket nevelni.
2020. dec. 25. 22:58
 13/98 anonim ***** válasza:
92%

De, egy megfelelő érzelmi intelligenciával élő, szerető családban felnövő gyerek érti és érzi.

Neked segítségre van szükséged, teljesen nyilvánvaló. Ha komoly a kérdésed, akkor azért, ha troll vagy karácsonykor, és ez jólesik neked, akkor meg azért.

2020. dec. 25. 23:02
 14/98 anonim ***** válasza:
88%
3 gyerekem van, és minél többet írsz, annál jobbnak érzem magam anyaként. A 7 éves fiam konkrétan annyira értékelte az ajándékát, hogy konkrétan még a masnit is el akarta tenni emlékbe. Mert így is lehet.
2020. dec. 25. 23:03
 15/98 anonim ***** válasza:
58%
Please Lord, save us!
2020. dec. 25. 23:07
 16/98 A kérdező kommentje:
Most komolyan engem vádolnak azzal hogy troll vagyok meg nekem van szükségem segítségre miközben ti tényleg abban a hitben éltek hogy egy 8 éves majd elfogadható hogy a "karácsony a szeretet ünnepe" és megelégszik a zoknival mikor ő valami szuper játékot akart volna vagy okostelefont? Eláeulom hogy egy kisgyerek egyáltalán nem így működik. Ja és eládulok méh valamit: a Mikulás sem létezik. Tudom durva de hát a valóság ilyen valahogy elmélkedés fogadnotok.
2020. dec. 25. 23:08
 17/98 anonim ***** válasza:
92%

Van egy barátom, aki nagyon szegény családból származik. Nem vásárolnak, mert anyagiakban nagyon rosszul állnak, ugyanakkor mindent maguknak termelnek meg így soha nem éheztek. Karácsonyra mindig kapott valami szépet. Ez lehet, hogy egy szép pulcsi, vagy egy dömper volt, mindenesetre mindig kapott ajándékot.

Amikor rájött hogy nincs a Jézuska akkor sírva fakadt hogy őt tényleg ennyire szeretik hogy mindig vettek neki valamit, holott nem engedhetik meg maguknak? A kisfiú onnantól kezdve minden évben kézzel készített dolgot adott a családnak, ahogy ő is azt kapott, MERT KÉRTE, hogy így legyen..

A gyerekek érzik és értik. Amennyiben úgy nevelik őket.

2020. dec. 25. 23:08
 18/98 A kérdező kommentje:
Az hogy egy kisgyereknek tetszik egy színes masni nem azt jelenti hogy értékeli. Egy kisgyereket nem tud értékelni dolgokat csak tetszett neki a masni. Egy kisgyereknek mindenféle számukra értelmetlennek tűnő dog tetszhet. Egy színes masni például pont olyan dolog amit kellhet egy kisgyereknek a kisgyerekek szeretik a színész tárgyakat.
2020. dec. 25. 23:10
 19/98 anonim ***** válasza:
87%
Áruld el a poén kedvéért, te hány gyereket neveltél már fel?
2020. dec. 25. 23:11
 20/98 A kérdező kommentje:
Egyre biztosabb vagyok benne hogy az itt commentelőknek még az életükben nem volt közvetlen kapcsolatuk egy gyerekkel.
2020. dec. 25. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!