Mit tegyek, ha megbántam azt, hogy gyereket vállaltam, és
megszűnt az életem értelme, nincs az életemnek értelme
és nem lesz soha már?
31/60 A kérdező kommentje:
Ettől a gyerektől még a kukát se tudom levinni, mert ordít, ha csak 2 percre is el merek menni a közeléből, nemhogy még eljarni futni.
Nem keresem az élet értelmét, mert mióta terhes lettem, azóta nincsen. De jó lenne, ha lenne. De már nem lesz. És rohadtul megbántam.
Igaz.
Jó, de hát csak azt tudod mégis csinálni, hogy új értelmet találsz.
Kitelepítés, holokauszt, amputáció stb után is kezdenek újra emberek. Ez is legalább olyan nehéz, de hát más lehetőség nincs.
Meg azért sokan olyanok is néha kétségbeesünk, akik vágytunk a babára, én sem voltam hiperboldog csecsemős anyuka, de azért egész mas lett, amióta egy csomo mindent tudunk egyútt csinálni, beszélgetni. Nem 18 évig lesz 3 honapos.
2020. szept. 6. 17:30
32-es: de nem akar semmit csinálni a gyerekével, nem érted? Vannak olyanok, akik megbánták, hogy szültek. Ő megbánta. Nem szereti.
2020. szept. 6. 17:45
Megbánta, hogy gyereket vállalt. Most hiába lesz a gyerek 18 éves, és hiába lesz az, hogy elköltözik, attól még ugyanúgy bánni fogja, hogy szült.
2020. szept. 6. 18:11
35/60 A kérdező kommentje:
De én nem vágytam gyerekre. És nem is szeretem.
Igen.
Igen, ez az. Hiába költözik el, a sok év odalesz az életemből. És ugyanúgy bánni fogom.
35. De akkor mit akarsz most hallani?
2020. szept. 6. 18:26
Fogadd el, hogy még legalább másfél év csak erről fog szólni, mint most. Aztán mehet közösségbe, bölcsibe, egyre több időd felszabadul majd, lassan minden visszatér a régi kerékvágásba. Most egy kicsit depressziós is vagy, ami szülés után egy éven belül természetes. Még nem kötődsz a gyerekhez, de ez fog változni, meglátod. Most még sokmindent nem lehet vele csinálni, csak életben kell tartani. De előbb-utóbb ahogy rád mosolyog, azt mondja, hogy anya, szeretlek, stb. jó érzés lesz. Nem fogod örökké azt érezni, hogy nem szereted. Kitartás! És szerezz segítséget! A férjedet meg le kéne egy kicsit oltani, sokkal jobban ki kellene vennie a részét a gyerek és a háztartás körüli teendőkből, ha vissza akarja kapni a régi énedet.
2020. szept. 6. 19:17
38/60 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy nem tudom.
És akkor másfél év elmegy az életemből... és akkor MAJDNEM minden visszatér a kerékvagásba... ez aztán hú de jó. És én nem akarok kötődni ehhez a gyerekhez, nem akarom, hogy azt mondja nekem, hogy anya, vagy hogy szeretlek. Én nem szeretem őt. Akkor ő se szeressen engem.
Na ezért kellene a pszichológus, mert biztos valami "szép" örökölt családi mintát viszel tovább. Vagy lépj le, hagyd a férjedre, vagy adjátok örökbe kettecskén. Talán még ez is jobb, mint érzelmileg elhanyagolni és továbbadni neki is ezt az örökséget. Azon gondolkozz el, 10-20-30 év múlva hogy képzeled el magad. Egy gyerekkel, aki szeretetben nőtt fel és büszke vagy rá, egy érzelmileg ridegtartott, problémás gyerekkel, aki tényleg nehéz kereszt, vagy gyerektelenül továbbra is lelkesen focizva azokkal, akik most olyan könnyen megváltak tőled.
2020. szept. 6. 19:49
"Most egy kicsit depressziós is vagy, ami szülés után egy éven belül természetes." Ilyet mégis hogy lehet írni? Ez miért lenne természetes?
2020. szept. 6. 20:30
További kérdések: