Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha megbántam azt,...

Mit tegyek, ha megbántam azt, hogy gyereket vállaltam, és megszűnt az életem értelme, nincs az életemnek értelme és nem lesz soha már?

Figyelt kérdés
2020. szept. 5. 19:54
1 2 3 4 5 6
 11/60 Derjaderja ***** válasza:
90%

10. Nem azért kérdeztem, mennyi idős, hanem hogy mi lehet az ok.

Pl szülés utáni depresszió v ilyesmi. Nyilván ha 10 éves akkor ez nem vsz.

2020. szept. 5. 20:49
 12/60 anonim ***** válasza:
88%
10-es elég frusztrált. A kérdező meg depressziós.
2020. szept. 5. 21:10
 13/60 anonim ***** válasza:
40%
Találj mellette is valami célt, értelmet.
2020. szept. 5. 21:34
 14/60 anonim ***** válasza:
77%
Pszichológust keress hamar, segít!
2020. szept. 5. 21:39
 15/60 anonim ***** válasza:
81%

De akkor mi az életed értelme?

Pontosabban mi volt? Nem hiszem, hogy azért mert lett egy gyerek, azonnal megszűnt

2020. szept. 5. 21:45
 16/60 anonim ***** válasza:
63%

17es teljesen igazad van

Ennél még az a durvább, amikor 3 gyerek születik 5 éven belül.

Anya fizikailag, lelkileg rottyon, apa szintén, mert napi 12 órát dolgozik, hogy meglegyen a házra a lóvé, munka után szalad az építkezésre.

Csodás...

Én 92-ben születtem. Egy olyan osztalytarsam sem volt, ahol 3 évnél kevesebb korkülönbsgé volt. Ez is csak most lett divat, aztán meg megvan az eredménye

2020. szept. 5. 21:48
 17/60 anonim ***** válasza:
78%
19es en 89-es vagyok. Nalunk is a 2 év volt a legkevesebb, ami előfordult az osztályban de inkább 3-4. Régen tényleg nem volt ez szokás. Én ezért nem vonnék le ebből következtetéseket. Nekem is volt osztálytársam, akit elhagyott az anyja, akit egyedül nevelt az anyja, akinek a szülei szar házasságban éltek, akit vertek stb. Régen se volt másképp. Csak nem volt GYIK.
2020. szept. 5. 22:06
 18/60 anonim ***** válasza:
86%
15-tel értek egyet. Arra keress választ, előtte mi volt életed értelme? A gyerek miatt te még ugyanaz maradtál. Lehet, hogy hormonális okok miatt depressziós lettél, vagy párkapcsolati problémád van, vagy szimplán kialvatlan vagy. De te te vagy most is, gyerekkel és anélkül is neked kell önmagadban megtalálni, mi a te életed értelme, ami nem másoktól függ. Keress fel pszichológust.
2020. szept. 6. 07:15
 19/60 anonim ***** válasza:
37%
Undorítóak vagytok! Rúgjatok bele még egyet a földönfekvőbe!
2020. szept. 6. 10:21
 20/60 A kérdező kommentje:

Az nagy értelme az életnek...

Ezen én is gondolkodtam már, de nek jutottam sokra.

Bocsánat, ezt nem írtam le! De akkor most pótolom: Volt egy jó munkahelyem, és sportoltam versenyszinten (futsaloztam). A munkámat szerettem és a munkatársaimmal is nagyon jóba voltam, mindig mentünk valahová, munka után beültünk valahova, de ez a gyerek születése után megszűnt. A sporttal is ugyanígy voltam, jó csapattársak, edzések, meccsek, nyáron nemzetközi bajnokságok... Most ez is megszűnt, és közölték velem, hogy nem tudnak majd visszavenni a gyerek miatt, mert már nem fogok tudni úgy menni, mint régen, ha a gyerek beteg, vagy valami ünnepség van, akkor nem tudok menni majd edzésre, meg nem tudok majd menni meccsre, és nálunk nagyon fontos az edzéslátogatottság. Most tudom, hogy sokan nem fogják érteni, de nekem ez volt az élet. Hétköznap munka és edzések, hétvégén meccsek. Most abból áll az életem, hogy felekelek, ellátom a gyereket, megcsinálom a házimunkát, alszok a gyerekkel, felkelek a gyerekkel, délutáni séta, fürdetés, vacsi, altatás, alvás. Ennyi az élet. Én vagyok a hülye, amiért bevállaltam, mert azt hittem, hogy majd meg fogom bánni azt, hogy nem lesz, mert mindenki ezzel jött.

A pici 3 hónapos. Nincs segítségem. A férjem néha besegít (értsd: amikor nyugodt a gyerek, akkor elbokondozik ott felette meg beszél hozzá, amint elkezd sírni meg nyöszörögni, nyomja a kezembe.) A gyerek előtt futsaloztam és dolgoztam.

És mit csinálna velem a szakember? Átmossa az agyam, hogy olyan dolgokat érezzek, amit nem érzek? És igen, megszűnt. Nincs értelme.

3 hónapos

2020. szept. 6. 10:38
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!