Akinek a nagyszüleit esetleg a dédszüleit nem a régen divatosan névre kereszteltek. Leírnátok hogy hívják őket?
Amúgy igazából az sem mindegy, hol születtek ezek a nagymamák vagy dédik. Területenként nagyon más volt a "divat". Hobbiszinten foglalkozom családfakutatással, és több területen is érdekelt vagyok, szóval én ezt figyeltem meg.
Az én anyai nagyszüleim Julianna és Jenő, az apai pedig Anna és Márton.
Dédszüleim anyai ágon: Jenő György (két nevű) és Olga; József és Zsuzsanna.
Dédszüleim apai ágon: Ferenc Imre és Paulina; Márton és Mária
Julianna és Zsuzsanna Szabolcsban gyakori volt, viszont Anna ritkaságnak számított azon a területen és fordítva: ahol Anna született (Pilisvörösvár), ott ez volt gyakori és alig akadt a mások kettő.
Az apai nagymamám Anna (örök klasszikus), a dédszüleim Ilona és Brigitta, előbbi valószínűleg gyakori volt akkoriban, utóbbi talán kevésbé.
Anyai ágról német vagyok, nem tudom, hogy akkoriban és ott ezek mennyire voltak gyakoraik: nagymamám Johanna, dédanyáim Theresia és Elfriede.
Zelma,Jusztina volt déd részről,ami talán ritkább. De svábok. A nagymamák Ilona,Gizella, ezek szerintem gyakoriak voltak.
Férfi ágon semmi extra: János,Mátyás,József,Ferenc
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!