Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek a nagyszüleit esetleg...

Akinek a nagyszüleit esetleg a dédszüleit nem a régen divatosan névre kereszteltek. Leírnátok hogy hívják őket?

Figyelt kérdés
Tehát aki nem Mária, József, Erzsébet, István stb.

2020. jún. 11. 14:04
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 anonim ***** válasza:
76%
Irén Irma, Veronika, Ilona, Ida (nem tudom mennyire voltak gyakoriak)
2020. okt. 21. 10:55
 62/75 anonim ***** válasza:
87%

Malvin és Gizella

Nagypapa pedig Henrik :)

2020. okt. 21. 11:22
 63/75 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom mennyire tucat nagyszülő nevek, de szerintem nem annyira.

Minden nagyszülőm kisebb testvér, és van velük egynemű nagyobb testvére, így különlegesebb nevet kaptak, nem a szülők neveit.

papa: Endre (3. fiú gyermek)

mama: Márta (3. lánygyermek)- őt a nagyapja mindig mártásnak hívta, mert szerinte ez a név szokatlan volt, és nem tudta magát túl tenni ezen. Érdekes amúgy, hogy egy csomó mamámnál épphogy fiatalabb Márta nénit ismerek, 60-70 közt szerintem tök gyakori.

másik papa: Tibor (ő 2. fiúgyermek volt, a bátyján kívül, ha jól tudom nem volt más testvére)

másik mama: Edit (ők egy csomóan voltak, nem tudom hányan, talán 7-en)

*bocsánat, ha túl hosszú, és senkit sem érdekel miért hívják így a nagyszüleimet, de gondoltam adok kis háttérsztorikat. 😅

2020. okt. 21. 12:43
 64/75 anonim ***** válasza:
100%
Apukám Vendel, náluk apa nevét örökölte az első fiú igy nagypapám és az ő apukája is Vendel volt. Ezen az ágon nagymamám Ilona volt.
2020. okt. 21. 14:43
 65/75 anonim ***** válasza:
100%
Egyik nagymamám Vilma. Nem tudom, gyakori volt-e, de soha sem ismertem senki mást, még említés szintjén sem ezzel a névvel.
2020. okt. 21. 15:38
 66/75 anonim ***** válasza:
100%
Enikő, Menyhért.
2020. okt. 21. 16:52
 67/75 anonim ***** válasza:
100%

Sarolta

Gizella

De a másik 2 és a Dédik is Máriák voltak😅

Azt hiszem a férjem egyik Dédije talán Zsóka

Férfiak mind hagyományos nevűek..

De nálunk most sem szokás “divatosat” adni

2020. okt. 21. 20:26
 68/75 anonim ***** válasza:
100%
Az én nagyimat úgy hívták, hogy Szidónia és mindenki Szidinek becézte.
2020. okt. 22. 13:30
 69/75 anonim ***** válasza:
100%

Nagymamák és anyukám mind Mária, egy nagypapa s nagybátyám Lőrinc .

Első lány (nagynéném) Hilda, mire Lőrinc nagypapa úgy kiakadt a mamára, hogy ez milyen hülye név, hogy mikor màsodik lány született, anyukám, a papa gyorsan bediktálta, hogy Mária, mint a mana.

Azt mondta, az első lány nevét kérdezzék meg a feleségemtől..

Anyukám utálja, hogy Mária, mindenhol csomó volt. Hilda sose találkozott névrokonnsl.

2020. okt. 22. 14:11
 70/75 A kérdező kommentje:

Jó kis történet. 😊

És a Hilda szereti a nevét? Nagypapád nem utáltatta meg vele?

Sokszor hallottam már, hogy a gyakori nevű emberek nem szeretik a nevüket. Persze fordítva is előfordul, de ők ritkábban.

2020. okt. 22. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!