Akinek a nagyszüleit esetleg a dédszüleit nem a régen divatosan névre kereszteltek. Leírnátok hogy hívják őket?
Malvin és Gizella
Nagypapa pedig Henrik :)
Nem tudom mennyire tucat nagyszülő nevek, de szerintem nem annyira.
Minden nagyszülőm kisebb testvér, és van velük egynemű nagyobb testvére, így különlegesebb nevet kaptak, nem a szülők neveit.
papa: Endre (3. fiú gyermek)
mama: Márta (3. lánygyermek)- őt a nagyapja mindig mártásnak hívta, mert szerinte ez a név szokatlan volt, és nem tudta magát túl tenni ezen. Érdekes amúgy, hogy egy csomó mamámnál épphogy fiatalabb Márta nénit ismerek, 60-70 közt szerintem tök gyakori.
másik papa: Tibor (ő 2. fiúgyermek volt, a bátyján kívül, ha jól tudom nem volt más testvére)
másik mama: Edit (ők egy csomóan voltak, nem tudom hányan, talán 7-en)
*bocsánat, ha túl hosszú, és senkit sem érdekel miért hívják így a nagyszüleimet, de gondoltam adok kis háttérsztorikat. 😅
Sarolta
Gizella
De a másik 2 és a Dédik is Máriák voltak😅
Azt hiszem a férjem egyik Dédije talán Zsóka
Férfiak mind hagyományos nevűek..
De nálunk most sem szokás “divatosat” adni
Nagymamák és anyukám mind Mária, egy nagypapa s nagybátyám Lőrinc .
Első lány (nagynéném) Hilda, mire Lőrinc nagypapa úgy kiakadt a mamára, hogy ez milyen hülye név, hogy mikor màsodik lány született, anyukám, a papa gyorsan bediktálta, hogy Mária, mint a mana.
Azt mondta, az első lány nevét kérdezzék meg a feleségemtől..
Anyukám utálja, hogy Mária, mindenhol csomó volt. Hilda sose találkozott névrokonnsl.
Jó kis történet. 😊
És a Hilda szereti a nevét? Nagypapád nem utáltatta meg vele?
Sokszor hallottam már, hogy a gyakori nevű emberek nem szeretik a nevüket. Persze fordítva is előfordul, de ők ritkábban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!