Akinek a nagyszüleit esetleg a dédszüleit nem a régen divatosan névre kereszteltek. Leírnátok hogy hívják őket?
Figyelt kérdés
Tehát aki nem Mária, József, Erzsébet, István stb.2020. jún. 11. 14:04
41/75 anonim válasza:
Isméria, amúgy életemben nem hallottam még ezt a nevet.
42/75 A kérdező kommentje:
#41 még én sem hallottam. Vannak olyan nevek, amik kikerültek a listából.
Ismerősömnek Alice volt a rokona (nem volt külföldi felmenő) így is mondták fonetikusan a nevét. Ma már nincs benne csak úgy, hogy Alíz (gyereke is az lett).
2020. jún. 12. 14:49
43/75 anonim válasza:
Az én anyai Nagymamám Irén, nem tudom, mennyire vopt divatos akkoriban. A masik nagymamamnak akkoriban atlagos neve volt (Mária)
44/75 anonim válasza:
Nagymamámnak Veronika a neve és 92 éves. Nem tudom mennyire volt divat ez a név akkoriban.
45/75 anonim válasza:
Apai nagymamám: Stefánia (a tanítványai Stefi néninek nevezték), anyai nagymamám (szintén tanítónő): Emerencia (ő korán meghalt, nem tudom, a diákjai hogy nevezték). De mindkét nagyimnak különleges neve volt.
46/75 Laylah válasza:
Mamám Ottília volt (ma már nem adható név, csak Otília formában), másik mamám testvére Bertalan.
47/75 A kérdező kommentje:
Régen sok nevet elírtak és akkor nem foglalkoztak vele, hogy adható-e vagy sem. De sokszor családon belül a vezetéknév is különböző volt. Kimaradt egy betű stb. 😊
Otília
Ottilia
Így anyakönyvezhető manapság. Valóban nem gyakori.
2020. jún. 22. 11:49
48/75 anonim válasza:
Nagymamám (80 éves) klasszikus Mária, de a testvérei: Oszkár, Edina, Daniella, Levente. Nem tudom mennyire gyakori.. Másik nagyim Heidi, németek a felmenőim, de a mamám egy szót sem tudott németül.
49/75 anonim válasza:
Nagyszüleim és testvérei: Anna, Hermina, Irén, Gyula, Sára, Pál, János, Károly, István, Edit
50/75 anonim válasza:
Nem tudom mennyire volt akkor divatos, Nóra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!