Akinek a nagyszüleit esetleg a dédszüleit nem a régen divatosan névre kereszteltek. Leírnátok hogy hívják őket?
Figyelt kérdés
Tehát aki nem Mária, József, Erzsébet, István stb.2020. jún. 11. 14:04
11/75 anonim válasza:
A szomszédom 70 év körüli, Adrienn.
Mostohatestvérem dédmamája Kornélia volt.
Az én nagy és dédszüleimnek átlagos neve volt.
13/75 anonim válasza:
Nagyszülők, dédszülők testvérei közt van Jusztina, Viktória. (Nem tudom ez akkor 1920-60 közt mennyire volt gyakori)
14/75 anonim válasza:
Nagymamám Piroska volt. Párom nagymamája Franciska.
15/75 anonim válasza:
A két nagymamám: Judit és Lujza. A Judit régebben szerintem gyakori volt, Lujzát azóta sem ismerek.
Két nagyapám: György és Lukács. A György gyakoribb, de a Lukács szerintem egyáltalán nem az.
Dédszüleim között szerintem a saját korukban divatosnak számító neveik voltak: Mária, Anna, Ilona, Béla, Lajos, Pál, János
16/75 anonim válasza:
Az anyai dédim Viktória volt, apai ágon az üknagymamám Veronika volt.
17/75 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, hogy írtok.
#11 At Adrienn és a Kornélia tényleg nem lehetett akkor gyakori.
2020. jún. 11. 14:43
18/75 anonim válasza:
Nem közvetlen nagyszülő, de volt egy olyan nevű rokonom hogy Flórián. Azt hiszem az én dédnagyanyámnak a testvére colt talán, vagy annak a gyereke.
19/75 anonim válasza:
Nagymamám Borbála. A keresztanyja után, és világ életében irigyelte a testvéreit, akik az Ilona és József neveket kapták a szüleik után. :)
20/75 anonim válasza:
Egy dédit tudok, akit Ottílianak hívtak. Nekem ez ritkának számít, pedig benne van az 55 előtt született nevek topjában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!