Szerintetek vannak olyan anyák akik direkt azért hangsúlyoznak dolgokat (szülés, szoptatas stb.) hogy más anyákban rossz érzést keltsenek?
Direkt nem írom le a saját példáimat.
De én rengeteg helyen olvasom, hogy kihangsúlyoznak dolgokat hogy ő meddig szoptatott, hogyan szült stb. úgy hogy senki nem kerdezte. Ez mindenkinek a sajat elmenye. Miert kell odadorgolni más orra alá?
Instan rengeteg anyuka teszi fel au otthonszulos egyéb videóit.
Na jó leirom hogy nekem semmi hiányérzetem nincs, szerencsére minden jól alakult. De nem gondolom hogy bárki kíváncsi lenne rá, főleg kérdezés nelkul.
Most a gyereknevelés a hobbijuk. Nem ismerem, akiket írtatok, mert ez engem pl nem érdekel, de én meg a kreatív alkotásaimat tolom mások arcába instán. Lehet irritálja azokat, akiknek nem elégedettek a kézügyességükkel?...
Érted a párhuzamot, kérdező? Szerintem ne nézd, ha idegesít. Azt hittem, élőben érted, hogy irritál, ha valaki erről beszél, na de instán... Mondjuk a gyerek személyiségi jogai más téma, vagy gyereket ezekben nem mutatnak?
"Nekem azt mondd már meg hogy mi a franctol teljesítmény az ikrek szoptatása? Mert ha tápszeres az könnyebb? Szerintem marhara nem buli minden egyes felkelesnel ki a konyhába kikeverni tapszerezni. Ezerszer egyszerűbb és praktikusabb a szoptatás"
Csak kibújt a szög a zsákból! :)
Fogalmad sincs a másik oldalról, azért osztod az észt.
Csak azért mert szerinted te egy focicsapatot is elláttál volna erőfeszítés nélkül, azt hiszed másnak is ennyi?
Én az (akkor) egyszem lányomat nem tudtam. Utólag derült ki, hogy mission impossible volt (mert képtelen volt a vákuumra hipotónia miatt), de azért 4 hónapig kínlódtunk anyatej-tápszer kombinációval.
Igen, a tápszer marha egyszerű. 10 mp még éjjel is megcsinálni és 5 perc alatt betolja.
Ehhez képest a második gyerekem órákig szopizik rajtam 15 hónaposan is.
És őt se volt könnyű szoptatni, milliószor majdnem feladtam, mert minden tejszaporító és non-stop szoptatás ellenére alig volt elég neki, ő is kapott pótlást.
Na most ha azt olvasom, hogy valaki ikreket szoptat, akkor ismeretlenül is azt gondolom hogy le a kalappal! ;)
Tudod miért? Mert még ha riska ia mint te, két gyereket tandem szoptatni akkor is kihívás (hogy férnek el, hogy tartja őket míg picik - nekem egy gyerekhez is két kéz kellett), mert biztos egyszerre bőgnek érte.
Itt csak te hisztizel és téged b.szét az ideg a válaszaid stílusai alapján. :)
"Tartani az üveget meg a gyereket is max egy ember tudja. De szoptatni szopi párnával egyszerűbb mindkettőt egyszerre, nem kell fogni az üveget, egyik kezeddel egyik gyereket tartod másikkal a másikat."
Kb. 3 hónapos kortól tudják tartani maguk is az üveget. Ez egy. (Bár én mindig fogtam az üveget, de egy ikresnek kézenfekvő opció.)
2, ha van két szopipárnád, bele fekteted mindkettőt és akkor csak tartani kell az üveget.
Nem egy agysebészet.
Rákerestem a képeink között: pontosan egy hónap +1 hetes volt, amikor megragadta az üveget és egyedül tartotta. Megörökítettük, mert mi is nagyot néztünk. :)
Egyébként tápszerben az is óriási könnyebbség, hogy más is megetetheti. Ikreknél komoly előny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!