Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek vannak olyan...

Szerintetek vannak olyan anyák akik direkt azért hangsúlyoznak dolgokat (szülés, szoptatas stb.) hogy más anyákban rossz érzést keltsenek?

Figyelt kérdés

Direkt nem írom le a saját példáimat.

De én rengeteg helyen olvasom, hogy kihangsúlyoznak dolgokat hogy ő meddig szoptatott, hogyan szült stb. úgy hogy senki nem kerdezte. Ez mindenkinek a sajat elmenye. Miert kell odadorgolni más orra alá?

Instan rengeteg anyuka teszi fel au otthonszulos egyéb videóit.

Na jó leirom hogy nekem semmi hiányérzetem nincs, szerencsére minden jól alakult. De nem gondolom hogy bárki kíváncsi lenne rá, főleg kérdezés nelkul.

2020. máj. 31. 16:24
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem sokan vannak a "másik oldalon", akiknek valami nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, és akkor minden félmondatot is dicsekvésnek vesznek, méghozzá ami kifejezetten ellenük van. Pedig az adott anyuka csak elmond valamit.

IG-nem vagyok, nem látom ezeket, de ha valaki kiteszi az otthonszülését, az nem az irigységkeltés miatt nagyon beteg...

Nyilván olyan is van, aki dicsekedni akar és dicséretet akar magának kisajtolni mindenkiből. De csak a legrosszindulatúbb akar direkt bántani ezzel másokat. Én tényleg sokkal inkább úgy gondolom, hogy a "fogadó" oldal a túlérzékeny igen sokszor.

2020. máj. 31. 16:31
 2/43 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem aki erre érzékeny, mert neki valami oknál fogva nem úgy alakult, és ezt nehezebben sikerül feldogoznia, az mindenhol a rosszat látja, és ha valaki mond valamit a szülésével vagy a szoptatással kapcsolatban, azt hajlamos személyes sértésnek vagy dicsekvésnek vélni még akkor is, ha semmi ilyen jellegű szándék nincs mögötte.

Ennek ellenére nyilván van olyan is, aki szándékosan dicsekszik, de ez szerintem a ritkább eset.

Pl, ha én évek óta hiába küzdök, nem sikerül teherbe esni, de közben mások körülöttem sorban babát várnak, akkor ők sem dicsekednek, meg direkt az orrom alá dörgölik, hogy bezzeg ők terhesek. Nyilván nekem szarul esik, hogy nekem nem sikerül, de attól még a többiek nem bunkóságból tolják az arcomba a pocakjukat

2020. máj. 31. 16:36
 3/43 anonim ***** válasza:
31%
Igen, vannak akik ebből űznek sportot. Hát, egészségükre.
2020. máj. 31. 16:40
 4/43 A kérdező kommentje:
Akkor nekem ez miért tűnt fel? Mikor csoda szuleselmenyeim és szoptatásom volt. Egy csomó mindenkinek minden második posztja erről szól, hogy ő szoptat vagy szült. És? Belegondolva ha én a túl oldalon lennék, kikovetnem. Mondjak neveket? Én bennem mondjuk az is felmerül hogy szerintük ki kíváncsi rá ennyiszer? Mert nem 1x mondják el. Vagy ezek hoznak nézettséget?
2020. máj. 31. 16:49
 5/43 anonim ***** válasza:
25%
Na, mondj neveket, engem érdekel!
2020. máj. 31. 16:54
 6/43 anonim ***** válasza:
88%

Én azt gondolom, hogy akit ezek provokálnak vagy ettől kevesebbnek érzik magukat azok valamivel nem elégedettek belül. Speciel engem egy ilyen nyilatkozat sem tud rossz érzéssel eltölteni mert egyrészt elégedett vagyok a döntéseimmel és ahogy alakultak a dolgok, másrészt szándékosan nem voltak kőbe vésett terveim amik nem sikerülése esetén csalódottságot éreztem volna, harmadrészt ez nem egy verseny a szememben.

Azt külön ellenszenvesnek tartom, amikor egy ilyen szülős vagy szoptatós vagy bármilyen poszt elolvasása után jönnek a megmondó anyuk és hosszú posztban szapulják a másikat mindenért IS. Mire jó ez?

Ezeken felül nyilván én is látom, hogy vannak anyák akiknek az összteljesítményük az életben az, hogy kihordtak, megszültek és szoptattak egy vagy több gyereket és utána ezzel tolják tele a feedjeiket. Erről azt gondolom, hogy minden embernek magánügye az értékrendje, hogy mit könyvel el a saját sikerének és mire büszke. Ha ő arra, hogy kimaxolja az “ősanyaságot” akkor legyen arra büszke. Akit pedig ezek frusztrálnak azok inkább kezdjenek el a saját sikereiken gondolkodni amiket elértek az élet bármilyen területén.

2020. máj. 31. 17:00
 7/43 anonim ***** válasza:
93%

Mivel én azt gondolom, biztos vagyok a döntéseimben, nem érdekel, ki mit hangsúlyoz.

Én egy percet nem szoptattam, általában nem szoktam elmondani, miért, senkinek semmi köze hozzá. Nem is akartam, hanm így alakult. De nem kelt bennem rossz érzést, ha más arról beszél, egy évig szoptatott.

Viszont szerettem volna három évig otthon maradni, sajnos nem sikerült. Így ha erről beszél valaki, bánt.

Semmi mást nem akarok ezzel, mint azt mondani, hogy ha valami rossz érzést kelt benned, annak te vagy az oka.

2020. máj. 31. 17:00
 8/43 anonim ***** válasza:
Nem nem is akartam, hanem nem így akartam.
2020. máj. 31. 17:02
 9/43 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem aki valamit (bármit) feltesz az instagramra, vagy hasonló helyre azzal dicsekedni, kérkedni akar. (hogy néz ki, milyen jot főzött, milyen idilli nyaralásra telik, milyen jo a gyereknevelesben stb., stb.) ennek az oldalnak ez az értelme semmi más.
2020. máj. 31. 17:06
 10/43 A kérdező kommentje:

Hát ezzel nem értek egyet 7es. Nekem akkor miért bántja a szemem az ilyen? Mikor semmivel sem több az aki kirakja, de idegesítő számomra hogy ilyennel haknizik.

Akkor írom a peldakat: Fatimapanka mióta ikreket szült minden második posztja erről szól, hogy ő szoptat. Tudatos hedonizmus szinten szülés szoptatás állandó téma. Eleg jo anya, anyaborben blog. Stb stb

2020. máj. 31. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!