Sokan miért büntetik úgy a gyerekeket, hogy bezárják egy szobába, ha rosszak voltak?
#8 kérdező, nincs gyereked, ugye?
Nem azért küldöm be, mert az én agyam elborulna és bántalmaznám.
Pl. Telefonálok és ő többszöri kérésre sem marad csendben, akkor elküldöm a szobájába.
Vagy ugrál a kanapén és többszöri figyelmeztetésre is ugrál, akkor is elküldöm.
Így nincs veszekedés, tudja, hogy be kell fejeznie, amit csinál.
Lehiggadok alatt én azt értem, hogy nem kell kiabálnom.
Nálunk ez a legdurvább büntetési forma, ha annyira gázul viselkedik az ovis fiam, hogy kb semmi sem használ. Nem azért, mert elborulna az agyam, vagy rosszul lennék, hanem hogy a gyerek lehiggadjon, észhez térjen. (Nálunk van egy olyan szint, amikor röhögve felesel és folytatja a rosszalkodást. Túlpörgött állapot ez, este, pl játszótérről hazafelé. Szerencsére nagyon ritka.) Ilyenkor először ellenkezik, majd sír. Amikor elérünk a síráshoz, bemegyek hozzá, megbeszéljük, megnyugszik, hozzám bújik.
Általában ilyenkor van egy hosszabb távú probléma is, óvodai konfliktusok, vagy hasonló. De sajnos át kell esnie ezen a tombolós szakaszon ahhoz, hogy képes legyen ezt elmondani.
Ez rossz? Van jobb megoldás?
Miert hogyan kene?
Mindenhol mast olvasni, en pl szoktam a szobajaba kuldeni, becsukom az ajtot. Hiszti van olyankor de: megutni nem fogom
Sarokba terdeltetni mint engem apam nem fogom.
Nem mondom hogy neha neha nem kapott a kezere vagy a popijara. De pl ha valamit 10x elmondok neki, es nem erdekli, oda szoktam menni es megfogom az arcat( nem erosen hogy nyoma maradjon!) es elmondom kozelrol...akkor persze egybol megerti.
Amugy en a tipikus kiabalos anyuka vagyok akirol azt hiszik minden nap csoda hogy nem vertem agyon, pedig sosem bantom.
Szoval a lenyeg, hogy sokszor mar tenyleg nem lehet kimeletesen de jol fegyelmezni...
Jobb lenne ha vernék ilyenkor a gyereket?
Kedves kérdező! Írd le kérlek miért szeretetmegvonás a nevelés?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!