Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan miért büntetik úgy a...

Sokan miért büntetik úgy a gyerekeket, hogy bezárják egy szobába, ha rosszak voltak?

Figyelt kérdés
2020. máj. 26. 14:31
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 A kérdező kommentje:
31 Én nem hiszek a buksisimiben, de lehetne kevésbé durva módszert is alkalmazni a bezárásnál.
jan. 22. 12:13
 52/67 anonim ***** válasza:
Várjuk hát akkor tőled, és minden hasonlótól a módszereket, ötleteket, mert tényleg azt látom, ott tartunk, lassan rá se szóljunk a gyerekekre, mert korlátozzuk a szabadságában, és sérül a lelkük meg a jogaik…
jan. 22. 12:45
 53/67 anonim ***** válasza:
Főleg, hogy lassan 5 éve ezen rugózol gyerek nélkül…
jan. 22. 12:47
 54/67 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy ne szóljunk rá semmiért, de ezt túl durvának tartom lelki szempontból.
jan. 22. 13:02
 55/67 anonim ***** válasza:
Mit nem?
jan. 22. 13:17
 56/67 anonim ***** válasza:

Sose küldeném be őket a szobájukba. Ott egy csomó könyv, játék, kreatív eszközök, az nem büntetés ha bekúldöm játszani.

A hálonkba küldöm őket, az számukra ingerszegény, unalmas környezet. Ott tényleg eltudnak gondolkodni a butaságaikon.

jan. 22. 21:27
 57/67 anonim ***** válasza:
100%

Bar 5 éves kérdés lett újra kiemelve, de ha már itt vagyok…: :)

A módszer nagyon is működik, és teljesen rendben van. Még egyetem előtt voltam au-pair Angliában, 2 kisgyerekes családnál. Ennek 14 éve…

Na ott egy 5 es egy 8 éves gyerekre vigyáztam. A 8 éves kislány ISZONYAT KEZELHETETLEN volt, de szóltak erről előre. Hiszterikus rohamokba került sokszor.

Az anyukája szociális intézményben dolgozott, mindkét szülő értelmes volt. Az anyukája lelkemet kötötte, hogy amikor hiszti roham van és TOMBOL, hagyjam, küldjem a szobába és max fél óra alatt megnyugszik. kapaszkodj meg: működött!

Megnézem, mit csinálna más eskü egy speciális iylen helyzetben levő kisgyerekkel, komolyan. Mit csinálsz, kérdezgeted? Kiabálsz te is? Elszaladsz? Tombolás és hiszti közben pont le fogja szarni a logikus érvelésed…

Ahogy írták, így van idejük a felfokozott érzelmekkel lehiggadni, addig nincs kommunikáció, amíg ez nem történik meg.. mindenkinek ez a jobb megoldás.

De 1 vagy 2 alkalommal volt ilyen a kissrácnál is, nála elég volt 5 perc is. És jött újra játszani.

Nem lettek sem lelki sérültek, sem nem hittek azt hogy Jajj msot anya nem szeret.. Sőt, egyébként nagyon jól nevelt gyerek voltak!

Később egy másik családhoz kerültem, na ott iszonyat neveletlen el voltak a gyerekek…. Konkrétan teljbetojták az anyjukat, az étkezés alatt sem tudtak normálisan megülni, orditozas, dobálózás ment. Az előző családnak este 20:00 alvás. Ha nem alszanak, akkor sem jöhetnek ki a szobából.( lásd pl francia családoknál is ez a szokás) Tudták a “rendet”, és ment is nekik, hamar el is aludtak, csendben… de ha nem, akkor sem jöttek ki, és nem is visítoztak 22-23ig..

A másik családnál ezt is telibetojták, anyjuk letette 20:30-kor, hát 21:30-ig ment a visítozás, rosszalkodás, állandóan be kellett menni,stb. Bolondok háza.

Én akkor, 20 évesen megfogadtam, ha lesz gyerekem, ugyanazt a nevelési stílust fogom alkalmazni, mint az első család: SOSEM kiabáltak, még a hiszterikus rohamos kislánnyal sem! Elég volt beküldeni a szobájukba pár percre büntiként. Minden nagyon szépen működött, tiszteletbe tartották a szüleiket, tudták hol a határ, és mégis azt is, hogy szeretve vannak..

Szerintem az iszonyat ostoba dolog az, hogy manapság pár szülő nem meri, vagy nem akarja egyáltalán nevelni a gyerekét… A legbutább érv, hogy mert “szeretmegvonás”, nehogy azt hogyne hogy akkor nem szereti.. Elárulom , egy biztonságosan kötődő gyerek nem fogja azt hinni, hoyg nem szereted, de szülőket igenis nemhogy jogod, de kötelességed lenne nevelni is a gyerekedet…

De addig amíg a common sense hiányzik az emberekből, és aktuálisan felkapott “szakkönyvek” bullshitjei mentén inkább mindent ráhagynak a gyerekre, addig meg is lesz ennek az eredménye..

jan. 22. 23:31
 58/67 A kérdező kommentje:
Nem.mondom, hogy bárki is alkalmazzon buksisimit meg ne szóljon rá egyáltalán a gyerek(ek)re, de ennél a bezárásnál lehetne szeretetteljesebb módszert is alkalmazni.
jan. 23. 17:41
 59/67 anonim ***** válasza:

5 éve nem vagy képes példát j

hozni…

jan. 23. 18:50
 60/67 A kérdező kommentje:
A programvisszavonás például kevésbé durva.
jan. 23. 18:52
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!